Jump to content

Провокација атеиста Србије одложена услед реакције "Образа"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Удружење атеиста Србије одложило скарадну трибину-провокацију после појављивања образових плаката на улицама Србије.

Sveti-Sava-1.jpg

Након што су атеисти Србије најавили трибину“Растко Немањић – просветитељ Од мита до стварности?” плакатом на којем се лик Светог Саве налази на геј застави дугиних боја уследила је оштра реакција како на српском интернету ( пре свега на самој фејсбук групи атеиста Србије)  тако и ван њега.

Недуго после најављене трибине забрањени патриотски покрет Образ је плакатима позвао српски народ да "брани образ светитеља Саве".

5819_10200458694179833_1263239298_n.jpg

Потом је уследила кукавичка реакција атеиста Србије отказивањем саме трибине на којој је требао говорити Мирко Ђорђевић тзв. верски аналитичар.

Обавештење – “Растко Немањић – просветитељ?”
Постед он 03.02.2013. бy УО Атеисти Србије    

Обавештавамо све заинтересоване да је трибина “Растко Немањић – просветитељ? Историја једног мита” одложена за пролеће услед непредвиђених околности.

Намеравали смо да овој теми, као и свим осталим темама, приступимо објективно, критички и аргументовано, али смо проценили да за то нема услова због упадљиве намере једног дела јавности да трибину искористи у непримерене сврхе и наметне другу, за друштво у целини споредну тему.

Будући да смисао трибине није сензационалистичко скретање пажње на приземна питања својствена домаћој естради и жутој штампи, одлучили смо да на овај начин ускратимо сваку прилику за даље злоупотребе.

Извињавамо се свим учесницима, гостима и целокупној јавности због одлагања трибине. Истовремено, уверавамо добронамерне да ће се трибина на ову тему сигурно одржати у најскорије време, чим се смире непотребно узбуркане страсти које ометају рационалан и смирен увид у значајне моменте наше прошлости и садашњости.

http://ateisti.com

Извор: http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=40581:2013-02-03-21-47-30&catid=48:vesti&Itemid=103

Подели на овим сајтовима

Чисто за ради информације. Без острашћених коментара било које врсте, молим.

Znaš i sam da se to neće desiti, samo da se nakupe ostražćeni sa obe strane i vide ovo. Verovatno sad spavaju ali će sutra ovde da se puca. 

Подели на овим сајтовима

Znaš i sam da se to neće desiti, samo da se nakupe ostražćeni sa obe strane i vide ovo. Verovatno sad spavaju ali će sutra ovde da se puca. 

Не брини. Кључеви су код мене. :)

Подели на овим сајтовима

Жао ми је због тога, најискреније. Да се све одржало у миру, дошло би шест људи плус говорници и једном за сва времена би се ставила тачка на ту глупост од организације.

Овако, највероватније да је и отказано због одсуства било каквог интересовања (ко може озбиљно да схвати те ликове?), али су им ови из Образа дали повод да сад још и жртве испадну.

Стварно крај каквом се нисам надао, заиста сам се надао да видим ту трибину, и колико ће људи да је посети, и каква би то интелектуална дебата била, са каквим аргументима и каквим закључцима.

Добро, надам се да ће једном стварно и да је одрже и да коначно ставе катанац...

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Verovatno sad spavaju ali će sutra ovde da se puca. 

Да није одраз наше сурове реалности, сад би пуко од смеха, толико ми је симпатична ова твоја реченица. :) 

Подели на овим сајтовима

Па јел је Јелена Карлеуша њихов председник или шта је у питању?

Није. Али очигледно је да размишљају као Карлеуша. Мислим, користе се њеном тактиком. Кад немаш талента, кад си уметнички дудук онда распали по скандалима и глупостима и ето ти реклама и популарност. 

Подели на овим сајтовима

Потом је уследила кукавичка реакција атеиста Србије отказивањем саме трибине на којој је требао говорити Мирко Ђорђевић тзв. верски аналитичар.

Ne vidim šta je tačno kukavički u odlaganju? Nije valjda da je junaštvo da treba da izigravaju glinene golubove svakakvim 'braniteljima' ako im nije garantovana bezbednost i pored pretnji koje su dobili (ovo govorim generalno, ne samo za ovaj slučaj).

Подели на овим сајтовима

Жао ми је због тога, најискреније. Да се све одржало у миру, дошло би шест људи плус говорници и једном за сва времена би се ставила тачка на ту глупост од организације.

Овако, највероватније да је и отказано због одсуства било каквог интересовања (ко може озбиљно да схвати те ликове?), али су им ови из Образа дали повод да сад још и жртве испадну.

Стварно крај каквом се нисам надао, заиста сам се надао да видим ту трибину, и колико ће људи да је посети, и каква би то интелектуална дебата била, са каквим аргументима и каквим закључцима.

Добро, надам се да ће једном стварно и да је одрже и да коначно ставе катанац...

E sada jos da pokusas da posmatras stvari ovako:

I ovi sto su najavili tribinu a i ovi sto su najavili protest ( Obraz ) rade isti posao za istog nalogodavca. U "talu" su, sto bi se reklo.

Ja sam jos pre godinu-dve kada su trebali da uhapse onog Obradovica rekao sta ce se desiti. I to se upravo desilo pre neki dan. Ponistena je presuda njmu a mislim i ostalima. Covek ce pre ili kasnije da se voza u dzipu nekog "drugara" kao i Ceda. Koga takodje isti finansiraju.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

E sada jos da pokusas da posmatras stvari ovako:

I ovi sto su najavili tribinu a i ovi sto su najavili protest ( Obraz ) rade isti posao za istog nalogodavca.

Ja sam jos pre godinu-dve kada su trebali da uhapse onog Obradovica rekao sta ce se desiti. I to se upravo desilo pre neki dan. Ponistena je presuda njmu a mislim i ostalima. Covek ce pre ili kasnije da se voza u dzipu nekog "drugara" kao i Ceda. Koga takodje isti finansiraju.

Капирам логику, ал ови су тотално небитни да би се било ко око њих цимао. Зато и не контам због чега би било ко лепио те плакате.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...