Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Crkvu ni pakao ne moze da nadvlada, a kamoli saka siledzija, ma ko da su oni. To je uvek bilo i ostalo, i bice tako. Od gonjenja, Crkva ne samo da nije nestala niti se smanjila, nego se samo jos mnogo vise uvecala. Istinitu Crkvu vodi Duh Sveti, zato za sve one koji naume da je sruse vazi ista pouka: "tesko ti je protivu bodila ritati se"... Ostavi se sad tog razbacivanja citatima, sve te citate ja znam 20 godina prije nego što si se ti rodio ako ta slika tvoja na profilu ima veze sa tvojim mladenačkim idolima. Sad raspravljamo o mjestu vjernika, hrišćana u realnom postkomunističkom društvu u Srbiji i njihovoj eventualnoj krivici i dijelu odgovornosti za tu situaciju i stanje kakvo je sada u Srbiji i u srpskom javnom prostoru u kojem nisu respektovane hrišćanske svetinje. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Može da postoji javna reakcija javnosti naravno (sloboda radi u oba smera ne u jednom), ali ta reakcija ne sme da budu zabrane i uskraćivanje slobode ili pozivanje na nasilje i ubistva (kao što ni stvar na koju se reaguje ne sme da bude nešto od predhodno navedenih). Da, to sam s tobom saglasan, potrebno se o tim svim stvarima kulturno ljudski dogovorit, sutra tvoj sin ili kćerka mogu biti vjernicima ili sin i kćerka nekog vjernika mogu postati ateistima. te stvari se mogu mjenjati i uvijek su bile podložne promjenama, medjutim zemlju si većina vas ne može promjeniti ali zakone možete tako da bi odgovarali svima. A ni jednima ne bude lijepo živjeti u Srbiji, zemlji koja dozvoljava vrijedjanje svojih gradjana po ideološkoj i vjerskoj osnovi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Da, to sam s tobom saglasan, potrebno se o tim svim stvarima kulturno ljudski dogovorit, sutra tvoj sin ili kćerka mogu biti vjernicimna ili sin i kćerka nekog vjernika mogu postati ateistima. te stvari se mogu mjenjati i uvijek su bile podložne promjenama, medjutim zemlju si većina vas ne može promjeniti ali zakone možete tako da bi odgovarali svima. A ni jednima ne bude lijepo živjeti u Srbiji, zemlji koja dozvoljava vrijedjanje svojih gradjana po ideološkoj i vjerskoj osnovi. Problem sa vređanjem je što sve može da se nazove vređanje, a ismevati i ikritikovati ideologije treba i mora uvek da bude dozvoljeno. Ja sam više za državu gde svako o svačijem mišljenju i ideologiji, veri itd. može da kaže šta hoće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Crkvu ni pakao ne moze da nadvlada, a kamoli saka siledzija, ma ko da su oni. To je uvek bilo i ostalo, i bice tako. Od gonjenja, Crkva ne samo da nije nestala niti se smanjila, nego se samo jos mnogo vise uvecala. Istinitu Crkvu vodi Duh Sveti, zato za sve one koji naume da je sruse vazi ista pouka: "tesko ti je protivu bodila ritati se"... Zasto paranoja? Niko ne rusi crkvu. Tribina je o istorijskoj ulozi Rastka Nemanjica... ne verujem da ce iko da razmatra njegov znacaj za crkvu ili njegovu svetost... mozete biti mirni. A stvarno vecito imate potrebu da se prikazete mnogo vecim zrtvama nego sto jeste... pocinjem da sumnjam u ranohriscanske "muke"... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Problem sa vređanjem je što sve može da se nazove vređanje, a ismevati i ikritikovati ideologije treba i mora uvek da bude dozvoljeno. Ja sam više za državu gde svako o svačijem mišljenju i ideologiji, veri itd. može da kaže šta hoće. O mnogo toga postoji način kako da se to uredi, kulturni ljudi su u stanju dogovorit sve što hoće, nekulturni ništa. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Da, to sam s tobom saglasan, potrebno se o tim svim stvarima kulturno ljudski dogovorit, sutra tvoj sin ili kćerka mogu biti vjernicima ili sin i kćerka nekog vjernika mogu postati ateistima. te stvari se mogu mjenjati i uvijek su bile podložne promjenama, medjutim zemlju si većina vas ne može promjeniti ali zakone možete tako da bi odgovarali svima. A ni jednima ne bude lijepo živjeti u Srbiji, zemlji koja dozvoljava vrijedjanje svojih gradjana po ideološkoj i vjerskoj osnovi. J aopet moramda podsetim da ako bude zabranjeno "vredjanje, nemogucnost da se to "vredjanje" zakonski definise dovodi do toga da SVAKO moze da proglasi za uvredu sta god mu se cefne... zasto naivno mislite da biste vi bili izuzeti od toga? Ja vam garantujem i obecavam da bi ogranicenje slobode govora gotovo istog momenta dovelo do ogranicenja verskih sloboda... zasto ste toliko naivni da sami sebi navrcete tu bedu za vrat? A najveca fora sto bi vam posle i za to drugi bio kriv... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Cekaj malo... ove hriscanke sto se slikaju sa ikonama nisu blasfemija al je blasfemija kad neko to objavi? Ako neces da cure kace svoje fotke ispod ikona onda ih na sledecoj liturgiji nauci kako se ponasa "prava hriscanka"... sta? Ne dolaze na liturgiju? E pa to je prijatelju opet vas problem sa vasim vernicama... obuzdajte to malo... Blasfemija je to u bilo kojem slučaju. razlika je u tome što one za koje mi ne znamo vrijedjaju samo Boga a one u javnom prostoru dostupne svima i nama na očima vrijedjaju osim Boga i nas sve hrišćane. To što pišeš ukazuje na nedostatak logičkog uvažovanja kod tebe, to si mogao skontat i sam valjda bez da ti to ja "crtam". Ne sramoti ateiste, Muramasa će biti vrlo nerad da se sd tobom trpa u istu vreću kad vidi da nisu bio u stanju to skontat sam i da ti fali logičke rasudne moći. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Blasfemija je to u bilo kojem slučaju. razlika je u tome što one za koje mi ne znamo vrijedjaju samo Boga a one u javnom prostoru dostupne svima i nama na očima vrijedjaju osim Boga i nas sve hrišćane. To što pišeš ukazuje na nedostatak logičkog uvažovanja kod tebe, to si mogao skontat i sam valjda bez da ti to ja "crtam". Ne sramoti ateiste, Muramasa će biti vrlo nerad da se sd tobom trpa u istu vreću kad vidi da nisu bio u stanjuá to skontat sam. Mislim da treba da otvoris novu temu, spamujes... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ostavi se sad tog razbacivanja citatima, sve te citate ja znam 20 godina prije nego što si se ti rodio ako ta slika tvoja na profilu ima veze sa tvojim mladenačkim idolima. Sad raspravljamo o mjestu vjernika, hrišćana u realnom postkomunističkom društvu u Srbiji i njihovoj eventualnoj krivici i dijelu odgovornosti za tu situaciju i stanje kakvo je sada u Srbiji i u srpskom javnom prostoru u kojem nisu respektovane hrišćanske svetinje. Kad covek zna a ne primenjuje to sto zna, veca osuda dolazi na njega. A sva odgovornost vernika pre svega pociva u ravni vere - zivimo li zakonom Hristove ljubavi ili ne? Drugim recima, sav taj prenaglaseni drustveni aktivizam, bez jevandjelskog etosa kao jezgra, potpuno je berkoristan, odnosno najcesce bude i vrlo stetan. Nego, nisam znao da si/ste bre tol`ko mator/i... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Da se vratimo temi... dakle, niko od vas 'riscana da osudi Obraz kolko vidim... Ugrozavanje slobode je vazda bilo prihvatljivije od ugrozavanja "emocija"...? Zasto je to tako kod vernika? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Атеисти Србије су најавили трибину “Растко Немањић – просветитељ Од мита до стварности?” плакатом на којем се лик Светог Саве налази на геј застави дугиних боја. Ово је изазвало оштру расправу на Фејсбуку… http://facebookreporter.org/2013/01/31/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%BE-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BB/ Ел неко чито текст? Ово је најава за трибину из 2013. године, вест постављена 31.01.2013. године. Човек Жоја је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Problem sa vređanjem je što sve može da se nazove vređanje, a ismevati i ikritikovati ideologije treba i mora uvek da bude dozvoljeno. Ja sam više za državu gde svako o svačijem mišljenju i ideologiji, veri itd. može da kaže šta hoće. Da, i to sam s tobom saglasan. Zato je potrebno taj javni prostor definisat tako kako bi to odgovaralo svima. Ja dodjem na primjer u hotel ili bolnicu a po zidovima budu slike ili mozaike vrijedjajući hrišćane, to je sasvim nešto drugo od predavanja na koje ja ne moram uopšte otići a na kojem će neko prikazivati takve uvredljive slike ako treba i cijeli slide show i po nekoliko dana od jutra do mraka. A reklama na takav perfomnans ako se nalazi na svakoj autobuskoj stanici, dakle prostoru koji niko ne može da bira jer tamo mora biti i čekati autobus onda ne mora biti uvredljiva i sa tim slikama, dovoljno je tamo napisati da će se tada i tada održati to i to pa ko hoće nek tamo ide. Bolnicu, autobusku stanicu, hotel si ja i niko drugi ne mogu birati, ne bi trebalo takve prostore opterećivati takvim explicitnim sadržajima. Imali bi biti što više neutralni, ne vrijedjajući bilo koga. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ел неко чито текст? Ово је најава за трибину из 2013. године, вест постављена 31.01.2013. године. Sto otkrivas... taman je pocelo da bude interesantno пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Mislim da treba da otvoris novu temu, spamujes... Otkud spamujem? Blasfemija je glavni sadržaj toga o čemu sad raspravljamo. Tebi zaista fali logičkog uvažovanja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 OK, ok ... izvinjavam se... mislio sam da je tema o svetom savi, al ako ne smeta adminima, sta se pa ja trtim, jel tako? Ajde nastavite sa blasfemijom... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука