Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 @Zayron, Изгледа да је теби свака реакција која није у складу са твојом идејом о реаговању изговор и оправдање. Не знам шта да ти кажем. Неко јавно саопштење по неком таквом питању не мења ствар битно, ствар се распирује, иде даље, вуче се по медијима итд, итд. Утук на утук што би се рекло, к'о два овна на балвану преко потока, док не поцркају од сударања главама и све не изгуби смисао. Јачање у вери и њено сведочење, усресређивање на себе, на заједницу, да будеш бољи, да се усавршаваш, то је одговор. Није све у мисионарењу хуманитарним радом и проповедима, то му онда дође мало више политика, куповина, мало вештачки изгледа. Не кажем да не треба и то, али сведочење својим животом је аутентично, темељније, дајеш лични пример. Наравно, то је и тежи пут, то су уска врата...а ваљда нас Господ тако и поучава. Ne radi se o reagovanju bilo kakvom i bilo gdje, reagovat ja mogu i tako što si uzmem AK 47 pa odem na najbliže strelište i ispucam se kad me nešto toliko isprovicira da to moram tako nekako "odreagovat". Radi se o tome koliko ćemo mi hrišćani još dugo i dalje glumit mrtvu vjevericu i 25 godina skoro poslije pada komunizma i pustit da nas voda nosi gdje hoće, igra odlično naučena i usvojena za vrijeme komunizma. Ili ćemo reći, NE, dosta je i vas bilo, dok je nas ovdje to tako neće ići. Toliko ponavljate da je u Srbiji 97% pravoslavaca pa da vidimo sad gdje su barem pola od tih 97%? Hrišćanstvo se čim dalje sve više AKTIVNO potiskuje iz javnog života a srpski i ostali evropski hrišćani su odlučili da se bave gandijevskim mahatmaizmom i figuruju u roli pasivnih i vrlo često nezainteresovanih neučestvujućih posmatrača, vrlo nerazuman način iskazivanja "iskrenog hrišćanstva" koji nam donese samo tačno to i ono što smo si takvim ponašanjem zaslužili. Ništa ni manje ni više, kad svoje svetinje i sebe same budemo respektovali prvo mi sami budu ih tj. budu nas respektovat i svi ostali. Respekt se zaslužuje respektom, kad mi ne respektujemo ono što trebamo tim manje će to imati potrebu i htjet respektovat neko drugi. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Islamska pozicija u stvari javnog vrijedjanja islamskih svetinja: http://msnbcmedia.msn.com/i/MSNBC/Components/Photo/_new/ss-120921-muslim-protest-02-jsw-tease.jpg Hrišćanska pozicija u stvari javnog vrijedjanja hrišćanskih svetinja: Ovčice - stado malo ali izabrano! S nama ti ateisti, satanisti, neopagani i islamisti budu imat vrlo lak posao da nas se riješe iz Evrope definitivno. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Hrišćanska pozicija u stvari javnog vrijedjanja hrišćanskih svetinja: Gde je ovde uvreda? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Gde je ovde uvreda? pa na primjer ovdje: https://www.pouke.org/forum/topic/24118-провокација-атеиста-србије-одложена-услед-реа/?p=1241375 Ja pišem o primjeru koji sam ja dao a govorim o našem stavu uopšte da često nije adekvatnom reakcijom na takve stvari. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 pa na primjer ovdje: https://www.pouke.org/forum/topic/24118-провокација-атеиста-србије-одложена-услед-реа/?p=1241375 Ja pišem o primjeru koji sam ja dao a govorim o našem stavu uopšte da često nije adekvatnom reakcijom na takve stvari. Gde je ovde uvreda? Od kada se uvredom smatra skupljanje slika koje su razne devojke kačile da se javno vidi i njihovo postavljanje sve zajedno na isto mesto? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ovčice - stado malo ali izabrano! S nama ti ateisti, satanisti, neopagani i islamisti budu imat vrlo lak posao da nas se riješe iz Evrope definitivno. Da ne znam da si pobozan i imas duboku veru u Boga, pomislio bih da se - daleko bilo - rugas Hristovim recima... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Gde je ovde uvreda? Od kada se uvredom smatra skupljanje slika koje su razne devojke kačile da se javno vidi i njihovo postavljanje sve zajedno na isto mesto? Ti kao ateista ne raspolažeš sa pojmom sakralnog a ni blasfemnog, za hrišćane se uvreda nalazi u prikazivanju tih sakralnih hrišćanskih simbola u blasfemnom kontextu: https://www.facebook.com/617164751638052/photos/a.691929424161584.1073741828.617164751638052/753741684647024/?type=1&theater A ovo je blasfemija težeg kalibra, alla Pusy Riot: https://www.facebook.com/617164751638052/photos/a.617180118303182.1073741826.617164751638052/876200129067845/?type=1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ti kao ateista ne raspolažeš sa pojmom sakralnog a ni blasfemnog, za hriš´cane se uvreda nalazi u prikazivanju tih sakralnih hrišćanskih simbola u blasfemnom kontextu: https://www.facebook.com/617164751638052/photos/a.691929424161584.1073741828.617164751638052/753741684647024/?type=1&theater A ovo je blasfemija težeg kalibra, alla Pusy Riot: https://www.facebook.com/617164751638052/photos/a.617180118303182.1073741826.617164751638052/876200129067845/?type=1 A zašto bi Hrišćana (ili bilo kog drugog čoveka bilo koje veroispovesti) bilo briga šta neko radi sa svojim slikama koje je kupio od svojih para i šta priča na internetu kako se oseća u određenim situacijama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Da ne znam da si pobozan i imas duboku veru u Boga, pomislio bih da se - daleko bilo - rugas Hristovim recima... Budite bezazleni kao golubovi a mudri kao zmije nije to što te gore prikazane "ovčice" demonstruju niti to ima veze sa Isusom Hristom: http://gloria.tv/media/cmggcqNvUre http://www.katyd.cz/clanky/jak-vypada-prava-katolicka-ovecka.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ti kao ateista ne raspolažeš sa pojmom sakralnog a ni blasfemnog, za hrišćane se uvreda nalazi u prikazivanju tih sakralnih hrišćanskih simbola u blasfemnom kontextu: https://www.facebook.com/617164751638052/photos/a.691929424161584.1073741828.617164751638052/753741684647024/?type=1&theater A ovo je blasfemija težeg kalibra, alla Pusy Riot: https://www.facebook.com/617164751638052/photos/a.617180118303182.1073741826.617164751638052/876200129067845/?type=1 Cekaj malo... ove hriscanke sto se slikaju sa ikonama nisu blasfemija al je blasfemija kad neko to objavi? Ako neces da cure kace svoje fotke ispod ikona onda ih na sledecoj liturgiji nauci kako se ponasa "prava hriscanka"... sta? Ne dolaze na liturgiju? E pa to je prijatelju opet vas problem sa vasim vernicama... obuzdajte to malo... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 A zašto bi Hrišćana (ili bilo kog drugog čoveka bilo koje veroispovesti) bilo briga šta neko radi sa svojim slikama koje je kupio od svojih para i šta priča na internetu kako se oseća u određenim situacijama. Ako su na tim slikama simboli koji nešto znače kao srpska zastava, krst, ikona Hrista, Bogorodice i Svetog Save i sl. a prikazani u nedostojnom i nedoličnom kontextu onda to više nije ničija "privatna stvar", simboli su zajedničko vlasništvo sekularne, nacionalne ili vjerske zajednice koja u Republici Srbijií živi i koja ima svoja prava. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ako su na tim slikama simboli koji nešto znače kao srpska zastava, krst, ikona Hrista, Bogorodice i Svetog Save i sl. a prikazani u nedostojnom i nedoličnom kontextu onda to više nije ničija "privatna stvar", simboli su zajedničko vlasništvo sekularne, nacionalne ili vjerske zajednice koja u Republici Srbijií živi i koja ima svoja prava. Ima prava da sa njima radi šta hoće, kao što i ja imam prava da sa njima radim šta hoću, ali nemaju prava da drugima uskraćuju prava i zabranjuju im da rade nešto sa slikama koji su kupili od svog novca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Budite bezazleni kao golubovi a mudri kao zmije Crkvu ni pakao ne moze da nadvlada, a kamoli saka siledzija, ma ko da su oni. To je uvek bilo i ostalo, i bice tako. Od gonjenja, Crkva ne samo da nije nestala niti se smanjila, nego se samo jos mnogo vise uvecala. Istinitu Crkvu vodi Duh Sveti, zato za sve one koji naume da je sruse vazi ista pouka: "tesko ti je protivu bodila ritati se"... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ima prava da sa njima radi šta hoće, kao što i ja imam prava da sa njima radim šta hoću, ali nemaju prava da drugima uskraćuju prava i zabranjuju im da rade nešto sa slikama koji su kupili od svog novca. To važi za privatni ali ne za javni prostor. Ko to radi u javnosti ima onda i očekivcati reakciju javnosti, medjutim kao što vidite srpski hrišćani u Srbiji jedva malo ili nikako ne reaguju, nemaju se k tome pa vi onda imate to vrlo olakšano radit sve šta vam se namane. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 To važi za privatni ali ne za javni prostor. Ko to radi u javnosti ima onda i očekivcati reakciju javnosti, medjutim kao što vidite srpski hrišćani u Srbiji jedva malo ili nikako ne reaguju, nemaju se k tome pa vi onda imate to vrlo olakšano radit sve šta vam se namane. Može da postoji javna reakcija javnosti naravno (sloboda radi u oba smera ne u jednom), ali ta reakcija ne sme da budu zabrane i uskraćivanje slobode ili pozivanje na nasilje i ubistva (kao što ni stvar na koju se reaguje ne sme da bude nešto od predhodno navedenih). Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука