Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Koja je razlika ne moraš ni ti da ideš na stranice koje to dele. Ista stvar ne sviđa ti se nemoj da gledaš i nećeš biti uvređen. Prosto. Razlika je u nemogućnosti izbjeći nešto, članak možeš izbjeći tako što čim ugledaš naslov, sliku autora ili potpis autora ga ni ne započneš čitati ali sliku teško, to bi morao biti slijep. Osim toga u hrišćanstvu a naročito to vrijedi u pravoslavlju je slika, ikona sakralni simbol sa posebnim režimom i nije dozvoljena takva manipulacija i dehonestacija toga bilo gdje i kada ni pod bilo kakvim i kojim izgovorom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ili se readi opet o onoj poznatoj stvari koju vernici stalno potežu: "Naše važno je daleko važnije i više treba da se poštuje od vašeg važnog, baš zato što je naše, a vas ko šiša (da ne iskoristim neki drugi termin)." Viđao sam ovakve stvari i previše puta na ovom forumu. Ono što je nama bitno i važno treba da bude svima bitno i važno, a za ostalo ko vas šiša. Ево мени лично брате не смета... Нити "ви" (условно речено), можете својим карикатурама унизити Величину Божијих угодника, нити сматрам да ће било каквим ангажоваањем истих, њихова величина у очима верних људи и за "зеру" бити помућена... "Пуцајте" брате ако вам чини задовољство, браните своје ставове-не замерам, на концу, веровали или не, чекаће нас Суд, па "ком опанци, ком обојци"... Kaludjerovic Sreten and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Razlika je u nemogućnosti izbjeći nešto, članak možeš izbjeći tako što čim ugledaš naslov, sliku autora ili potpis autora ga ni ne započneš čitati ali sliku teško, to bi morao biti slijep. Osim toga u hrišćanstvu a naročito to vrijedi u pravoslavlju je slika, ikona sakralni simbol sa posebnim režimom i nije dozvoljena takva manipulacija i dehonestacija toga bilo gdje i kada. LOL Pa neće da ti guraju slike pred nos da ih gledaš obično mora da se kupe neke novine da se ode na neki sajt nešto, a tebi ako se nsviđaju ti ne idi na te sajtove i ne kupuj te novine šta da ti kažem i dalje ostaje ista stvar ako ćeš da se vređaš. A inače uglavom naslovi od takvih govora su opet uvredljivi, a ni njih nije lako izbeći, po ovom tvom, tako da i dalje isto stoji, svaki ima pravo da crta šta hoće i priča šta hoće, a ti ako ti se ne sviđa i vređa te nemoj više da kupuješ i ideš na mesta gde se postavljaju takvi crteži i tekstovi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 "To sto ti radis mene vredja i ti MORAS sa tim da prestanes. To sto JA radim ne vredja nikog i svako ko tvrdi suprotno je lazov." Dok vernici ne promene ovu mantru nema ni govora o razumnom dijalogu... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Па чиме би се друго атеисти бавили него вређањем верника. То им је пос'о. Шта би радили атеисти без верника, пси без точкова и мушкарци без даљинског? https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 LOL Pa neće da ti guraju slike pred nos da ih gledaš obično mora da se kupe neke novine da se ode na neki sajt nešto, a tebi ako se nsviđaju ti ne idi na te sajtove i ne kupuj te novine šta da ti kažem i dalje ostaje ista stvar ako ćeš da se vređaš. A inače uglavom naslovi od takvih govora su opet uvredljivi, a ni njih nije lako izbeći, po ovom tvom, tako da i dalje isto stoji, svaki ima pravo da crta šta hoće i priča šta hoće, a ti ako ti se ne sviđa i vređa te nemoj više da kupuješ i ideš na mesta gde se postavljaju takvi crteži i tekstovi Pa zato ja neću kupit glasilo čeških ateista jer znam kakve će me tamo slike i članci dočekat. Ali kod opštih informativnih novina koje informišu o svemu i svačemu i zavise i od novca i nas vjernika, naročito tada ako su još i dotirane državom onda tamo ne bude na mjestu nekakva divlja, bjesomučna i razuzdana antireligiozna ateistička i ikonoklastička grafika. http://www.osacr.cz/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ево мени лично брате не смета... Нити "ви" (условно речено), можете својим карикатурама унизити Величину Божијих угодника, нити сматрам да ће било каквим ангажоваањем истих, њихова величина у очима верних људи и за "зеру" бити помућена... "Пуцајте" брате ако вам чини задовољство, браните своје ставове-не замерам, на концу, веровали или не, чекаће нас Суд, па "ком опанци, ком обојци"... Ja nit pucam nit crtam, ali isto kao i za Šarlija praim pravo tih ljudi koji crtaju i pišu i pucaju da to rade zato što to pravo treba da imaju. Što se Šarlija tiče 99 njihovih naslovnica su mi bile skroz glupe i nisu mi se sviđle (jesam našao neku sa mUhamedom da okačim na FB i to je to), ali stao sam na njihovu stranu po internet forumima ne zato što mi se sviđaju nego zato što treba da imaju pravo da rade to što rade. I ovo što su AS hteli da urade mislim nije mi nešto posebno glupo kao što su Šarlijeve naslovnice, ali mi nije ni nešto posebno zanimljivo. Ovde ja ne govorim o tome kako je ovo dobro ili lepo, samo govorim o toem da svako ima pravo da kritikuje i ismejava drua uverenja pa bilo to Hrišćanstvo, komunizam, ateizam ili borba protiv vakcinacije. Samo što kritika i ismejavanje svega je OK, čak i poželjna, pa čak i osobina tipa plavuša i profesija tipa policajac, ali kada se isto uradi sa nekom religijom odmah nastane haos, mnogi se naću uvređeni, kukaju, plaču, neki čak i pucaju. Ovo što ja i Zyron pričamo nema veze sa ovim konkretnim slučajem sa Savom i zastavom sa duginim bojama, samo nam je poslužila kao motivacija za priču o tome da li ljudi treba da imaju pravo da rade tako nešto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Pa zato ja neću kupit glasilo čeških ateista jer znam kakve će me tamo slike i članci dočekat. Ali kod opštih informativnih novina koje informišu o svemu i svačemu i zavise i od novca i nas vjernika, naročito tada ako su još ií dotirane državom onda tamo ne bude na mjestu nekakva divlja, bjesomučna i razuzdana antireligiozna ateistička i ikonoklastička grafika. http://www.osacr.cz/ Pa privatne novine ti i njih imaš pravo da ne kupiš, a oni u novine stavljaju ono što se prodaje. Ukoliko im takve stvar smanje prodaju prestaće ukoliko povećaju nastaviće sa tim, prosto. Kao što kažeš zavise od novca vernika, ukoliko se vernicima ne sviđa vernici mogu da prestanu da kupuju i u tom slučaju će novine propasti, tako da oni hteli ne hteli moraju da paze šta stavljaju unutra. Ako počnu da trpaju previše antireligiozne i ateističke crteže itd vernici će da prestanu da kupuju iste novine i to im se ne isplati. Prosto ponuda i potražnja. Ali sve ovo gore ne menja činjenicu da oni imaju svako pravo da urade to i stave takve crteže, e sada to što im nije u interesu je druga stvar, dakle oni imaju pravo,m ali ako su pametni i ako žele da nastave da zarađuju nee stavljhati tako nešto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Pa privatne novine ti i njih imaš pravo da ne kupiš, a oni u novine stavljaju ono što se prodaje. Ukoliko im takve stvar smanje prodaju prestaće ukoliko povećaju nastaviće sa tim, prosto. Kao što kažeš zavise od novca vernika, ukoliko se vernicima ne sviđa vernici mogu da prestanu da kupuju i u tom slučaju će novine propasti, tako da oni hteli ne hteli moraju da paze šta stavljaju unutra. Ako počnu da trpaju previše antireligiozne i ateističke crteže itd vernici će da prestanu da kupuju iste novine i to im se ne isplati. Prosto ponuda i potražnja. Ali sve ovo gore ne menja činjenicu da oni imaju svako pravo da urade to i stave takve crteže, e sada to što im nije u interesu je druga stvar, dakle oni imaju pravo,m ali ako su pametni i ako žele da nastave da zarađuju nee stavljhati tako nešto. Neće propast ako ih država dotira a država ih većinom te najveće i najvažnije upravo dotira. I to takodjer od naših vjerničkih novaca skupljenih razrezom poreza preduzetnika i poreza na LD. Tako si s tim bojkotom puno ne uradimo i ne pomognemo, to je više pjevanje borbenih onda. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 neće propast ako ih država dotira a država ih većinom te najvećeč upravo dotiera. I to takjoídjer od nbaših vjerničřkih nmovaca skupljenih razrezom poreza preduzetnika i porewza na LD. E ako ih država finansira onda je već drugo u tom slučaju kao što rekoh treba da bude skroz neutralno, kao i kod državnih firmi. Zayron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 E ako ih država finansira onda je već drugo u tom slučaju kao što rekoh treba da bude skroz neutralno, kao i kod državnih firmi. Da, tako bi to trebalo biti, slažem se. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Па чиме би се друго атеисти бавили него вређањем верника. То им је пос'о. Шта би радили атеисти без верника, пси без точкова и мушкарци без даљинског? Tehnički da nema vernika onda bi svi bili ateisti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 E ako ih država finansira onda je već drugo u tom slučaju kao što rekoh treba da bude skroz neutralno, kao i kod državnih firmi. Upravo tako. Trenutno ni skole ni javne ustanove nisu religijski neutralne i to bi moralo da se u potpunosti promeni... al gle cuda?! Ta opcija odjednom vise nije tako primamljiva za vernike... Kazem ja, dok ne promene onu mantru sto sam definisao u prethodnim postovima nema napretka... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Da, tako bi to trebalo biti, slažem se. Ja ovde sve što sam pričao pričao sam o privatnim vlasnišptvima, privatne novine, privatne web stranice itd. Kada se radi o državi država uvek treba da bude neutralna i nikada da ne stavlja bilo koju grupu ljudi (veru, naciju, boju kože itd) ispred druge grupe ljudi. Zayron and CecaV је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 30, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2015 Ja ovde sve što sam pričao pričao sam o privatnim vlasnišptvima, privatne novine, privatne web stranice itd. Kada se radi o državi država uvek treba da bude neutralna i nikada da ne stavlja bilo koju grupu ljudi (veru, naciju, boju kože itd) ispred druge grupe ljudi. Neutralna država ne znači istovremeno i bez prava na kulturni i etnički identitet pa makar se on zasnivao i na hrišćanskim korijenima i temeljima kao što je to slučaj sa Srbijom i svim ostalim evropskim zemljama, ali to je već za drugu posebnu temu. CecaV је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука