Jump to content

Провокација атеиста Србије одложена услед реакције "Образа"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja nit pucam nit crtam, ali isto kao i za Šarlija praim pravo tih ljudi koji crtaju i pišu i pucaju da to rade zato što to pravo treba da imaju. Što se Šarlija tiče 99 njihovih naslovnica su mi bile skroz glupe i nisu mi se sviđle (jesam našao neku sa mUhamedom da okačim na FB i to je to), ali stao sam na njihovu stranu po internet forumima ne zato što mi se sviđaju nego zato što treba da imaju pravo da rade to što rade. I ovo što su AS hteli da urade mislim nije mi nešto posebno glupo kao što su Šarlijeve naslovnice, ali mi nije ni nešto posebno zanimljivo. 

Ovde ja ne govorim o tome kako je ovo dobro ili lepo, samo govorim o toem da svako ima pravo da kritikuje i ismejava drua uverenja pa bilo to Hrišćanstvo, komunizam, ateizam ili borba protiv vakcinacije. Samo što kritika i ismejavanje svega je OK, čak i poželjna, pa čak i osobina tipa plavuša i profesija tipa policajac, ali kada se isto uradi sa nekom religijom odmah nastane haos, mnogi se naću uvređeni, kukaju, plaču, neki čak i pucaju. Ovo što ja i Zyron pričamo nema veze sa ovim konkretnim slučajem sa  Savom i zastavom sa duginim bojama, samo nam je poslužila kao motivacija za priču o tome da li ljudi treba da imaju pravo da rade tako nešto.

Ako би био љубезан да пронађеш на овом Форуму, где сам ја, Милан Ракић, ишта од овога написаног оспорио... Опет кажем, свакоме је све дозвољено, ал` то "све" није на корист (из мог угла гледања)... И лично сматрам, што б` рекли Босанци, да је ова прича надасве глупа... "Пусто" надгорњавање, цитирања и софистичке акробације рекао бих..."Ви" (условно речено) кажете-све оно што си издеклемовао... У реду! Лично, к`о што и рекох, мени не смета.  У "славу" људских права, критике и чега све не, само напред (парафраза на чувену Волтерову мис`о)... Ипак, морам да подвучем још једаред. Све нас на концу чека Суд (опет, како верујем)... Па како год, свестан негде чињенице, да су моји греси, већи него ваши (опет-условно ово "ви/ваши"), јер више ми је дато, па ће се од мене више и тражити...

Негде сам чуо, да је своједобно, бивши (бивајући) претходно критикован због враћања верске наставе у образовни систем, стрељани Први министар ове земље изјавио да он са тиме лично нема "проблем"!? Тиме!? Па да! Да ли је СВЕТ настао из Великог Праска како каже наука, или пак Речју Божијом како нас учи преовлађујћа религија на овим просторима (па сад замислите покојног Зорана и његову гестикулацију рукама)-све је то исто... За неке овако/за неке онако... Ствар становишта или пак вере...

Како год...

Подели на овим сајтовима

Crkvu ni pakao ne moze da nadvlada, a kamoli saka siledzija, ma ko da su oni. To je uvek bilo i ostalo, i bice tako. Od gonjenja, Crkva ne samo da nije nestala niti se smanjila, nego se samo jos mnogo vise uvecala. Istinitu Crkvu vodi Duh Sveti, zato za sve one koji naume da je sruse vazi ista pouka: "tesko ti je protivu bodila ritati se"...

Ovo su bile reči ko zna koliko religija koje su napustile scenu i otišle u zaborav.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Дакле доктор Ху, да ли бих могао очекивати неки одговор на написано... Или је мој коментар био толико глуп да си одлучио да не трошиш време на одговарање тамо неким затуцаним верницима...

Подели на овим сајтовима

Дакле доктор Ху, да ли бих могао очекивати неки одговор на написано... Или је мој коментар био толико глуп да си одлучио да не трошиш време на одговарање тамо неким затуцаним верницима...

Ma jok nego nemam nikakav komentar, mislim više manje se sa sim slažem. Sem sa ovim 

Па да! Да ли је СВЕТ настао из Великог Праска како каже наука, или пак Речју Божијом како нас учи преовлађујћа религија на овим просторима (па сад замислите покојног Зорана и његову гестикулацију рукама)-све је то исто... За неке овако/за неке онако... Ствар становишта или пак вере...

Stvaranje sveta se dogodilo samo na jedan način i iz kog god ugla da posmatramo iako se čini drugačije, Veliki prasak nije mogao da se desi na dva načina, samo je jedan tačan i ispravan.

Ako би био љубезан да пронађеш на овом Форуму, где сам ја, Милан Ракић, ишта од овога написаног оспорио..

E da i ovo znam da nigde nisi osporio, nego rsam čisto ono napisao moj stav ono šta ja mislim kako je pošto sam imao utisak da me stavljaš u isti koš sa AS, a to nisam, kao što rekoh iskreno nemam neko posebno mišljenje o Rastku i zastavi, jedino podržavam njihovo pravo da to urade ništa drugo.

Подели на овим сајтовима

Stvaranje sveta se dogodilo samo na jedan način i iz kog god ugla da posmatramo iako se čini drugačije, Veliki prasak nije mogao da se desi na dva načina, samo je jedan tačan i ispravan.

И предлажем да се договримо, од сада, па надаље и убудуће, е да не би трошили беспотребно ресурсе... Твоје, моје, наше, свачије... Да будем још прецизнији и да (мислим), нема потребе за даљим расплињвањем...

Дакле, Велик Прасак се десио случајно... Тј. у једном тренутку (у најкраћам) су се испунили услови-али-десио се-случајно... И из те случајности је настао живот... По свим закономерностима које је до сада наука доказала или барем антиципирала...

У реду! Немам ништа против! И поштујем мис`о!

Е сада и ти, у славу либералне мисли, дозволи да и ја искажем свој став, који ни за "зеру" не одступа од твога у последицама... Али дозволи да узроком, спрам "твоје" случајности, исту назовем Речју..

Ако разумеш шта желим да кажем.. А чим си инжињер-разумеш :)))

Подели на овим сајтовима

Ovo su bile reči ko zna koliko religija koje su napustile scenu i otišle u zaborav.

Bez uvrede, ali ti uopste ni ne znas sta niti zasto sam rekao zayronu, pa je zato i besmisleno da to komentarises...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Bez uvrede, ali ti uopste ni ne znas sta niti zasto sam rekao zayronu, pa je zato i besmisleno da to komentarises...

U redu, ja se izvinjavam. Delovalo mi je kao jasan iskaz. Nisam pretpostavio da je u nekom kontekstu.

• Волим 1
пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

U redu, ja se izvinjavam. Delovalo mi je kao jasan iskaz. Nisam pretpostavio da je u nekom kontekstu.

Pa jeste u kontekstu, nije prosto neka uopstena tvrdnja o bilo kojoj religiji, nego nesto sasvim specificno samom Hriscanstvu.

• Волим 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Pa jeste u kontekstu, nije prosto neka uopstena tvrdnja o bilo kojoj religiji, nego nesto sasvim specificno samom Hriscanstvu.

Pa da al i drugi su to isto govorili i takodje govorili da je to speficino samo za (umetnuti nestalu religiju po volji)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

J aopet moramda  podsetim da ako bude zabranjeno "vredjanje, nemogucnost da se to "vredjanje" zakonski definise dovodi do toga da SVAKO moze da proglasi za uvredu sta god mu se cefne... zasto naivno mislite da biste vi bili izuzeti od toga?

Ja vam garantujem i obecavam da bi ogranicenje slobode govora gotovo istog momenta dovelo do ogranicenja verskih sloboda... zasto ste toliko naivni da sami sebi navrcete tu bedu za vrat? A najveca fora sto bi vam posle i za to drugi bio kriv...

Читам - не верујем  :.mislise.

Ово је оно када ти неко ко за себе тврди да је просвећен и свепаметан, јер јел те пробудио се из кошмара званог вера, јер је атеиста проспе мудрост о слободи говора а својим речима је ускраћује другоме....

Та поменута група око које је све овде и почело "удружење атеиста Србије" - вера у другом облику, "ја верујем да то не постоји, ја верујем у науку, ја верујем...." но није то битно, се финансира из иностранства и сваки облик њиховог деловања се финансира из иностранства од стране ГЕЈ ЛОБИЈА. Треба само мало анкетирати и схватити колико заправо има оних који за себе кажу да су "атеисти" а да при том нису геј. Поменути лоби има велике суме новца које слива у све државе у свету како би промовисао тај нови систем """вредности""", а са циљем да се човечанство суноврати у бездан - овако сликовито речено. 

Методологија је разна, а најлакше се постиже циљ управо оваквим начинима - прст у око. Јер проверено је да ће људи једно време да реагују а онда ће да се праве да не виде, након тога ће да кажу нема ту ништа лоше то је "слобода говора" нема ту никаквог "вређања"... 

Е а исти тај геј лоби - атеистички лоби - све време труби о заштити права, о дискриминацији, о демократији, о слободи говора и изражавања, о забрани вређања лгбт популације (како се то популарно каже), насиља.... И сваки облик говора који се супротстаља њиховом мишљењу бива окарактерисан као хомофобија или што је још интересантније измислили су и АУТОХОМОФОБИЈУ joooj као оружје против оних који желе да се пробуде из заблуде.. 

Тако да ова застава у позадини није никакво чудо.

Наменски је стављена ту како би се окупили они које и желе да окупе. Јер тима - удружењу - и јесте циљ да се што више људи изјасни као атеисти. Овде је на жалост наш светитељ колатерална штета једне античовечанске кампање, као што је промоција атеизма и лгбт система "вредности"... 

Подели на овим сајтовима

Читам - не верујем :.mislise. Ово је оно када ти неко ко за себе тврди да је просвећен и свепаметан, јер јел те пробудио се из кошмара званог вера, јер је атеиста проспе мудрост о слободи говора а својим речима је ускраћује другоме.... Та поменута група око које је све овде и почело "удружење атеиста Србије" - вера у другом облику, "ја верујем да то не постоји, ја верујем у науку, ја верујем...." но није то битно, се финансира из иностранства и сваки облик њиховог деловања се финансира из иностранства од стране ГЕЈ ЛОБИЈА. ............................................................

Читам - не верујем :.mislise.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

но није то битно, се финансира из иностранства и сваки облик њиховог деловања се финансира из иностранства од стране ГЕЈ ЛОБИЈА. Треба само мало анкетирати и схватити колико заправо има оних који за себе кажу да су "атеисти" а да при том нису геј. Поменути лоби има велике суме новца које слива у све државе у свету како би промовисао тај нови систем """вредности""", а са циљем да се човечанство суноврати у бездан - овако сликовито речено. 

А да мало друже ипак не претерујеш? Мало... 

Подели на овим сајтовима

Читам - не верујем  :.mislise.

Ово је оно када ти неко ко за себе тврди да је просвећен и свепаметан, јер јел те пробудио се из кошмара званог вера, јер је атеиста проспе мудрост о слободи говора а својим речима је ускраћује другоме....

Та поменута група око које је све овде и почело "удружење атеиста Србије" - вера у другом облику, "ја верујем да то не постоји, ја верујем у науку, ја верујем...." но није то битно, се финансира из иностранства и сваки облик њиховог деловања се финансира из иностранства од стране ГЕЈ ЛОБИЈА. Треба само мало анкетирати и схватити колико заправо има оних који за себе кажу да су "атеисти" а да при том нису геј. Поменути лоби има велике суме новца које слива у све државе у свету како би промовисао тај нови систем """вредности""", а са циљем да се човечанство суноврати у бездан - овако сликовито речено. 

Методологија је разна, а најлакше се постиже циљ управо оваквим начинима - прст у око. Јер проверено је да ће људи једно време да реагују а онда ће да се праве да не виде, након тога ће да кажу нема ту ништа лоше то је "слобода говора" нема ту никаквог "вређања"... 

Е а исти тај геј лоби - атеистички лоби - све време труби о заштити права, о дискриминацији, о демократији, о слободи говора и изражавања, о забрани вређања лгбт популације (како се то популарно каже), насиља.... И сваки облик говора који се супротстаља њиховом мишљењу бива окарактерисан као хомофобија или што је још интересантније измислили су и АУТОХОМОФОБИЈУ joooj као оружје против оних који желе да се пробуде из заблуде.. 

Тако да ова застава у позадини није никакво чудо.

Наменски је стављена ту како би се окупили они које и желе да окупе. Јер тима - удружењу - и јесте циљ да се што више људи изјасни као атеисти. Овде је на жалост наш светитељ колатерална штета једне античовечанске кампање, као што је промоција атеизма и лгбт система "вредности"... 

Jedna stvar je kad citas. Potpuno druga kad nista ne razumes od napisanog.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...