Jump to content

Северна Корејa се припрема за рат

Препоручена порука

Уочи нове нуклеарне пробе, севернокорејски лидер Ким Џонг Ун увео ванредно стање, тврди Раша тудеј. Ванредно стање на снази од поноћи 29. јануара. Ким наредио свим јединицама да се спреме за рат.

Северна Кореја је увела ванредно стање, а оружаним снагама је наређено да се спреме за рат, јавља Раша тудеј, позивајући се на јужнокорејски дневник Ђунганг.

Vojska-Severna-Koreja.jpg

Неименовни извор јужнокорејског дневника изјавио је да је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун наредио да се окончају припреме за нову нуклеарну пробу која ће бити изведена ускоро.

Извор дневника рекао је да је Ким наредио увођење ванредног стања и војних закона од поноћи 29. јануара и да је наредио свим јединицама да се спреме за рат.

Аналитичари сматрају да би нуклеарна проба могла да буде изведена 16. фебруара, на рођендан покојног севернокорејског лидера Ким Џонг Ила, или 25. фебруара, за када је заказана инаугурација новог јужнокорејског председника Парк Геун Хеја, преноси Раша тудеј.

Севернокорејски медији јавили су да је Ким на састанку са највишим званичницима наредио увођење "ефикасних државних мера".

Те мере се уводе као одговор на нове санкције Савета безбедности УН против севернокорејских званичника, међу којима су забране путовања и замрзавање имовине. Санкције су уведене после пробе севернокорејске ракете дугог домета.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1258328/%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0+%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%98a+%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D0%B0%D1%82.html

Подели на овим сајтовима

• Одговори 498
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ко зна. Присетимо се скоријих дешавања

S. Koreja: Rakete su poruka za SAD

Izvor: Tanjug

Pjongjang -- Severna Koreja upozorila da je spremna da izvede treću nuklearnu probu i nova lansiranja raketa dugog dometa koje će biti usmerene protiv SAD.

16058007545100dce8a4f61084831333_368x241
Vojska Severne Koreje (Tanjug, arhiva)

"Ne krijemo činjenicu da različiti sateliti i rakete dugog dometa koje ćemo ispaliti, kao i nova nuklearna testiranja biti usmereni protiv SAD", upozorila je Komisija za nacionalnu bezbednost u saopštenju koje prenose državni mediji.

Najviši vojni organ u toj zemlji je saopštio i da će najavljena nuklearna proba biti samo deo "predstojeće sveobuhvatne akcije" koja će obeležiti novu fazu u odnosima protiv svog "starog neprijatelja SAD".

"Svođenje računa sa SAD se mora obaviti silom, ne rečima", piše u saopštenju Komisije.

Južna Koreja i druge zemlje ranije su saopštile da veruju da je Severna Koreja "tehnički spremna" da izvede treću nuuklearnu probu, podsetila je agencija Rojters.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija u utorak je jednoglasno osudio decembarsko lansiranje rakete dalekog dometa i proširio postojeće sankcije Severnoj Koreji, što je izazvalo oštar odgovor Pjongjanga i najavu da će pojačati svoju vojnu i nuklearnu sposobnost.

Neimenovane diplomate su izjavile da je ova rezolucija, koju je odobrilo svih 15 članica SB, rezultat dogovora izmedju Sjedinjenih Država i Kine i da podrška Pekinga predstavlja značajan diplomatski udarac Pjongjangu.

Lansiranje raketa u Severnoj Koreji smatra se delom tajnog programa za razvoj interkontinentalnih balističkih raketa koje mogu da nose bojeve glave. Severna Koreja, medjutim, tvrdi da je lansiranjem rakete u decembru u orbitu poslala meteorološki satelit.

http://www.b92.net/i...8&nav_id=680209

https://www.pouke.org/forum/topic/23858-s-koreja-rakete-su-poruka-za-sad/#entry792594

Подели на овим сајтовима

Јел има ико представу која би им технологија била потребна само да добаце ракету до САД? А да не помињем да та ракета треба да се лансира неопажено, да прође све системе заштите које САД имају, и тако даље?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Јел има ико представу која би им технологија била потребна само да добаце ракету до САД? А да не помињем да та ракета треба да се лансира неопажено, да прође све системе заштите које САД имају, и тако даље?

Prvi deo realno mogu da uspeju, jeste teško, ali ne i nemoguće. Ali da prou odbranu SAD-a teško.....

Samo mi nije jasno zašto Kim forsira ovoliko ove probe te rakete te nukearne probe. Mislim ide samo šteti Severnoj Koreju. Od svih ovih proba ništa obro nije dobila.

Подели на овим сајтовима

Samo mi nije jasno zašto Kim forsira ovoliko ove probe te rakete te nukearne probe. Mislim ide samo šteti Severnoj Koreju. Od svih ovih proba ništa obro nije dobila.

Скоро су писале разне новине како Ким жели да отвори земљу изнутра и према свету, па се обратио немачким економистима за помоћ, скоро му је долазио и шеф гугла итд. И онда је негде писало како то не одговара војсци јер не жели да изгуби моћ коју има. Тако да је питање ко заиста форсира те пробе.

Подели на овим сајтовима

Prvi deo realno mogu da uspeju, jeste teško, ali ne i nemoguće. Ali da prou odbranu SAD-a teško.....

То је бре прича за малу децу. Људи тамо цркавају од глади, те им атомке служе да би уцењивали УН и Јужну Кореју и САД да им дају храну. И војска им је распад тотални, да се САД не плаше новог рата са Кином због Кореје ко онда, збрисали би их одавно. Него је корисно имати страшног непријатеља, чија је култура твом народу као култура ванземаљаца...

Зато што било чиме другим не би могао да уцењује било кога. А пробе су им донеле уцењивачки капацитет, јер до Јужне Кореје могу да добаце.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Severna Koreja je (politicki) jedna velika pozorisna predstava.

Nazalost... za ljude koji tamo zive, nema niceg zabavnog  u svemu ovome. A misli da Kim i klika vrlo dobro znaju stvarni odnos snaga, ali im savrseno odgovovaraju ove vestacke tenzije.... zapravo sve pomalo lici na psa koji laje zato sto zna da je vezan...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Пјонгјанг сања Њујорк у пламену

На севернокорејском државном сајту објављен видео-снимак у којем се приказује ракетни напад на један град, прекривен америчком заставом. Град у пламену подсећа на Њујорк.

На видео-снимку од скоро четири минута, кој је објављен на државном сајту Северне Кореје Уриминзокири приказано је како ракета која полеће из те државе кружи око планете, а потом се види град у пламену који подсећа на Њујорк.

Сан о армагедону

На снимку је приказан младић који сања лансирање ракете, која се уздиже изнад Северне Кореје, а потом се види град, који подсећа на Њујорк и који је увијен у америчку заставу.

Приказано је лансирање севернокорејске ракете дугог домета, која може да носи нуклеарну главу, због чега су Уједињене нације тој земљи у децембру прошле године увеле санкције.

Док пројектили падају на град и солитери се руше у пламену, виде се снимци славља у Северној Кореји.

Видео-снимак пропраћен је текстом да се негде у Сједињеним Државама уздижу облаци дима, јер је "само гнездо зла захватио пламен који је из њега кренуо", а музичка подлога је песма мајкла Џексона "Ми смо свет".

Видео-снимак се завршава ликом уснулог младића и закључком да ће се "једном његов сан остварити".

У међувремену, свет са пажњом и зебњом прати најаве да ће ускоро Северна Кореја извршити још једну, трећу нуклеарну пробу.

Пјонганг је поручио да ће тестирање нуклеарне бомбе бити извршено "на захтев народа".

http://www.youtube.com/watch?v=PauQJpAE_6M&feature=player_embedded

Вест погледати на овом линку  http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1261026/%D0%9F%D1%98%D0%BE%D0%BD%D0%B3%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%B3+%D1%81%D0%B0%D1%9A%D0%B0+%D0%8A%D1%83%D1%98%D0%BE%D1%80%D0%BA+%D1%83+%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%83.html

Подели на овим сајтовима

E ovi Korejanci su mnogo počeli da se (da ne kažem reč na k) mangupiraju. Ovi amerikanci i NATO kada ih budu savatali neće znati šta ih je snašlo, a mislim da im Kinezi ovaj put neće pomagati, jer trenutno su svi protiv ovih probi.

Подели на овим сајтовима

E ovi Korejanci su mnogo počeli da se (da ne kažem reč na k) mangupiraju. Ovi amerikanci i NATO kada ih budu savatali neće znati šta ih je snašlo, a mislim da im Kinezi ovaj put neće pomagati, jer trenutno su svi protiv ovih probi.

Кад имаш поремећеног човека за председника, а још има нуклеарно наоружање.... мора да се деси неко зло глобалних размера.

Амери то раде на много суптилнији начин. Они кад бацају, бацају по две атомске и ником ништа. А ови има да нестану са лица земље.

Него..... ко зна ко стоји иза њих. Нису корејанци само направили те атомске бомбе. Неко им је дао. Или Руси или Кинези. Тај ко им је дао одлучиће да ли ће и када ће бити употребљене.

Подели на овим сајтовима

Aleksandar,ne znam na osnovu čega si zaključio da je s.korejska vojska u raspadu. I to još sa nuklearnim oružjem.

Вероватно на основу тога што имају таквог човека за вођу, односно врховног команданта...

Подели на овим сајтовима

Него..... ко зна ко стоји иза њих. Нису корејанци само направили те атомске бомбе. Неко им је дао. Или Руси или Кинези. Тај ко им је дао одлучиће да ли ће и када ће бити употребљене.

Ma ja mislim da mogu, najveći problem je naći "gorivo" za bombu sad ne znam da li koriste uranijum, plutonijum šta li več. Inače kad to nabaviš sve je posle lakše.

A znaš još odavno kada je krenula frka obogaćeni uranijum (evo ga ipak uranijum koriste), kad se ameri bunili, a ovi pričali da koriste u mirnodovse (ako se tako kaže) svrhe.  

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...