Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

moj teča i cimer su umrli od raka, baš od stvari koje sam naveo, a ne od pušenja, treba voditi borbu za zdravu državu, i porodicu i slobodu u njoj, onda će pušenje samo po sebi da nestane

Слажем се, али до тада свако од нас појединачно треба да уради колико је до њега, да се храни колико може здраво (јесте месо лоше, и виршле, али макар да избацимо газиране и остале заслађене сокове, грицкалице, смањимо слаткише, да не једемо из досаде, да не једемо само пржено итд), да шета пола сата дневно макар, да батали пљуге, па је онда мања шанса да нам се нешто деси, а и ако се деси то је што би се рекло виша сила.

Ја скроз разумем и поштујем размишљање "боље да живим краће али како ја хоћу, да једем, пијем и пушим" и да се тим размишљањем објављује своја слобода и презир према свим испрограмираностима и лицемерју света, али то је скорз океј и чак симпатично кад је човек сам, али кад има породицу, родбину, прича се скорз мења, јер онда мора да буде одговоран због њих... Бар ја тако мислим.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 412
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

I to pre par godina, pred put na Ostrog sednem da pogledam par filmica na youtube sa sve cigaretom u ruci... kad ono, Otac Joil, naravno, prica o pusenju. Lepo sam ga odgledala, ugasila cigaretu na pola i to je bilo to.

Ау, мени после беседа о Јоила , дође да смотам ганџу, а не да оставим пљуге... :0102_laugh:

Не знам,сањам о томе да их оставим,али тренутно нема шансе,општа  криза,како лична тако и у земљи, материјална,емотивна,духовна...само  ми још пљуге узми и готов сам :stadaradim:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Искрена љубав према ближњем (а тиме и према себи) доводи до напуштања некорисних ствари...

Престао сам да пушим (иако, никад нисам био баш стравствени пушач) кад сам из финансијских разлога бивао у дилеми: да л' да купим себи кутију цигарета или млађаном дјетету неко воће? И, хвала Богу, јабуке, јагоде и боровнице би по правилу однијеле побједу.

Ево, зашто је некада добро бити сиромашан, тј. зашто је некад дорбо немати пара за некорисне ствари. Тада нисам био црквен човјек, знао сам, па и осјетио, да дуван шкоди, али нисам знао да је то и озбиљан гријех, што сада свакако знам. Свјесно уношење отрова у властита плућа је грешка, а још већа грешка је пушити у кући и тровати друге око себе, нарочито дјецу ... 

Већина људи то ради у незнању и због ружне навике, али кад човјек постане ''црквено биће'', онда му се јавља да се треба одрећи свега што није на корист њему и оном поред њега (ближњем), и да не треба робовати стварима, нарочито не бити роб једне обичне мале цигарете... Наизглед, лако је рећи цигарети: Не, али, збиља, да је лако напустити ту ружну и некорисну навику - није, јер за то је потребна значајна жртва.

Сада мислим, (а и знам да, јер сам то научио у Цркви Христовој), да гдје има Љубави - ту има и Жртве.  Ако, заиста, некога волимо и ако вам тај неко каже: тата/мама, молим те немој да пушиш, није потребно ништа више, тада Љубав упосли Жртву и једноставно обавиш то послушање... а онда настаје радост, као награда, и сваким даном биваш све радоснији, јер се Љубав сама од себе умножава!

Подели на овим сајтовима

Слажем се, али до тада свако од нас појединачно треба да уради колико је до њега, да се храни колико може здраво (јесте месо лоше, и виршле, али макар да избацимо газиране и остале заслађене сокове, грицкалице, смањимо слаткише, да не једемо из досаде, да не једемо само пржено итд), да шета пола сата дневно макар, да батали пљуге, па је онда мања шанса да нам се нешто деси, а и ако се деси то је што би се рекло виша сила.

Ја скроз разумем и поштујем размишљање "боље да живим краће али како ја хоћу, да једем, пијем и пушим" и да се тим размишљањем објављује своја слобода и презир према свим испрограмираностима и лицемерју света, али то је скорз океј и чак симпатично кад је човек сам, али кад има породицу, родбину, прича се скорз мења, јер онда мора да буде одговоран због њих... Бар ја тако мислим.

ne radi se o preziru i licemerju, mi imamo državu u kojoj se može jesti, piti i disati zdravo, ali se bavimo trivijalnostima, kao što je pušenje, grand šuo, starletama... jabuka koju pojedeš je prskana 27*, 27!!! o povrću da ti ne pričam čime se sve prska i đubri i ... meso je priča za sebe, nemam više vremena kao ranije da idem na selo kod bake, pa da pojedme normalno pile... institucija porodice je uništena, svakog dana se neko ubije, nekog ubiju, neko strada u saobraćaju, brat brata, otac sina... a mi polemišemo o politici i strankama, zakonima o pušenju, zakonima o ovom onom, farmi, grandu, starletama, konfetama... To su problemi u društvu, a ne pušenje. Hteo sam da budem duhovit, al od muke pušim. Evo sada u Zaječaru devojčinom ocu, koji je šutnut na marginu druđtva, jer su i on i žena bez posla 10-15god, stiže poziv za sud jer je prodavao kupus kod mosta. Čovek je pokušavao da prehrani porodicu, to su stvari o kojima treba polemisati, dizati glas, o nama o porodici, pustite se pušenja, svi znamo da nije zdravo, ali je mizerno koliko nije zdravo, naspram otrova koji dajemo našoj deci, ali odoh ja u drugu temu :)

ostaviću pušenje ima dana, čim mi malo više zasmeta, eto mene u nepušačima, pa ću naći neki porok da prkosim :D

Подели на овим сајтовима

facenew22222222

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

ne radi se o preziru i licemerju, mi imamo državu u kojoj se može jesti, piti i disati zdravo, ali se bavimo trivijalnostima, kao što je pušenje, grand šuo, starletama... jabuka koju pojedeš je prskana 27*, 27!!! o povrću da ti ne pričam čime se sve prska i đubri i ... meso je priča za sebe, nemam više vremena kao ranije da idem na selo kod bake, pa da pojedme normalno pile... institucija porodice je uništena, svakog dana se neko ubije, nekog ubiju, neko strada u saobraćaju, brat brata, otac sina... a mi polemišemo o politici i strankama, zakonima o pušenju, zakonima o ovom onom, farmi, grandu, starletama, konfetama... To su problemi u društvu, a ne pušenje. Hteo sam da budem duhovit, al od muke pušim. Evo sada u Zaječaru devojčinom ocu, koji je šutnut na marginu druđtva, jer su i on i žena bez posla 10-15god, stiže poziv za sud jer je prodavao kupus kod mosta. Čovek je pokušavao da prehrani porodicu, to su stvari o kojima treba polemisati, dizati glas, o nama o porodici, pustite se pušenja, svi znamo da nije zdravo, ali je mizerno koliko nije zdravo, naspram otrova koji dajemo našoj deci, ali odoh ja u drugu temu :)

ostaviću pušenje ima dana, čim mi malo više zasmeta, eto mene u nepušačima, pa ću naći neki porok da prkosim :D

Пушач увек нађе нешто позитивно у цигарети.  Знамо ми то непушачи. Ради се о изговорима и извињењима која сваки пушач има на лагеру, како би бранио свој терет. Чињеница је да је и пушење штетно по здравље. Тачно је да си отишао у другу тему...врати се на тему кад теби више засмета. Мени смрди, и ја више не бих о томе.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ау, мени после беседа о Јоила , дође да смотам ганџу, а не да оставим пљуге... :0102_laugh:

Не знам,сањам о томе да их оставим,али тренутно нема шансе,општа  криза,како лична тако и у земљи, материјална,емотивна,духовна...само  ми још пљуге узми и готов сам :stadaradim:

Пушење отупљује, пушач је више растројен и не може да решава проблеме, како личне кризе тако и кризе у земљи, материјалне кризе најмање, емотивне и духовне још мање 0703_read

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Пушење отупљује, пушач је више растројен и не може да решава проблеме, како личне кризе тако и кризе у земљи, материјалне кризе најмање, емотивне и духовне још мање 0703_read

Сестро,ми живимо у земљи Србији,...а како је код вас,хладно,ал стандард... winter

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Сестро,ми живимо у земљи Србији,...а како је код вас,хладно,ал стандард... winter

Пушачима је нарочито изговор да живе у земљи Србији. Не могу да престану да пуше јер Србија бира за њих. Тако да...јадници једино могу да престану да пуше на Марсу.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Пушачима је нарочито изговор да живе у земљи Србији. Не могу да престану да пуше јер Србија бира за њих. Тако да...јадници једино могу да престану да пуше на Марсу.

Како је тамо у Шведској, је л' хладно?

Подели на овим сајтовима

Како је тамо у Шведској, је л' хладно?

Онако, захладнело је. Други пут идеш на неки линк "временска прогноза", да не чекаш да ти одговорим. :D

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

хм? интересантно опажање?!

заправо, ово што наводи нлцпх,о пушењу је, за данашњи свет (какав јесте ), идеална реклама за дуван.

Зар већина не жели да отупи и да не решава проблеме, како личне...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...