Jump to content

Да ли пушите или зашто је толико тешко оставити дуван?

Оцени ову тему

Srdjan

164 члановâ је гласало

1. 1. Да ли пушите?

• Не.
      73
    • Да.
      40
    • Запалим понекад.
      4
    • Бивши сам пушач.
      47

Препоручена порука

netretiran i nebombardovan radioaktivnim cesticama i sta znam cime, duvan sa njive je zdrav i jos je i jeftiniji

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 406
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Када сам престао (тј. паузирао 2 године) да пушим почео сам да пијем кафу...  Сада поново не могу да смислим кафу, а цигарете сам не знам како смањио, али и даље пушим...  Пакла ми је трајала два дана, а сада са дуваном 50 цигарета трају недељу дана...

.

..

...

Подели на овим сајтовима

jel imas masinicu za rolanje ili rolas manuelno? :D

moram nabavim tu masinicu ili odma da predjem na lulu lol

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Није она машиница за ролање, више ово може да се зове пунилица...

Имаш посебно да купиш филтер и цигарету (као када би испразнио цигарету тако изгледа) и то кошта 200 комада 200 динара...  И онда том пунилицом пуниш те цигарете...

.

..

...

Подели на овим сајтовима

цигарете: 200 комада - 200 динара

пунилица: до 600 динара како где (купује се једном)

дуван: 50 грама - 200 динара (бар овај који ја пушим) (то је негде око 50 цигара + - 2)

Тако да ми се хвата 50 цигара 250 динара, али трају 7 дана, за то време попушио бих бар 5 пакли (горе доле)

• Волим 1

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Tako da te molim da time ne trolujes temu...

Дакле тема каже да има да се осуди пушење 1/1.

Извини што сам дискутовао са разних аспеката које било ко може да употреби да оправда пушење. Ако су пушачи исто што и наркомани, онда мислим да би требало прорадити сва могућа оправдања која један пушач може да изнесе у своју корист. Само папагајским осуђивањем се често ствара контраефекат пробања "забрањеног воћа". А то обично раде млади, у неким адолесцентским годинама, кад је управо логика "ма једна к`о ниједна" најизраженија.

Али, ако тај аспект није довољно занимљив за тему, ништа онда.

Ево, пушачи су наркомани и пушење је грех! 

Сада да ли запалио једну цигарету у месец дана или двадесетак дневно - и једно и друго су - греховна навика. По мени.

Е, то питам и то хоћу да нагласим. 

Подели на овим сајтовима

Дакле тема каже да има да се осуди пушење 1/1.

Извини што сам дискутовао са разних аспеката које било ко може да употреби да оправда пушење. Ако су пушачи исто што и наркомани, онда мислим да би требало прорадити сва могућа оправдања која један пушач може да изнесе у своју корист. Само папагајским осуђивањем се често ствара контраефекат пробања "забрањеног воћа". А то обично раде млади, у неким адолесцентским годинама, кад је управо логика "ма једна к`о ниједна" најизраженија.

Али, ако тај аспект није довољно занимљив за тему, ништа онда.

Ево, пушачи су наркомани и пушење је грех! 

Мислим да је ово битно истерати до краја. Како ја то видим: Мање је битно да ли је у питању једна цигара/ета у десет или месец дана, или једна или више паклица дневно, ради се о томе да се свесно трујеш. Е, сад, стоји чињеница и да разне друге ствари које нам доносе неко психичко задовољство садрже и отрове у одређеним количинама, али садрже и неке корисне састојке, док се цигаре/те састоје искључиво од састојака који су штетни по наш организам. Тако да, иако бисмо рекреативно пушење могли да упоредимо са неким другим ситницама које нам можда доносе и неко задвољство, као што су слаткиши или друге ствари које си поменуо, сматрам да се не може доводити у исту раван, јер чак ни рекреативно пушење не може донети било какву корист. Штавише, чак ни рекреативно пушење не може у одређеној мери да нам не буде на штету, то јест да нас не трује. Уносиш отров, само што га уносиш у количини која није довољна да ти нанесе неку озбиљнију штету. Да не помињемо споредне ефекте као што су смрад, задимљена просторија, промена изгледа од дуготрајног конзумирања дувана, итд. То је што се тиче мог "световног погледа" на ту ствар.

Са верске тачке гледишта ми је још занимљивије, посебно зато што сам бивши пушач. Много је интересантан феномен да ти свесно у организам уносиш отрове, знајући да су отрови, да је то нешто што ће да те гуши, да урушава и здравље оних око тебе, а ипак то радиш. Због чега? Да ли је то недостатак вере, или тврдоглавост у греху, можда и подсвесна мржња према себи, и даље ми није јасно. То је исто интересантна ствар.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

koje nebuloze

Подели на овим сајтовима

Штавише, чак ни рекреативно пушење не може у одређеној мери да нам не буде на штету, то јест да нас не трује.

Хммм... 

Е, сад, ово јесте полушаљиво али се позива на озбиљне студије (бар онолико озбиљне као оне о добробитима ГМО хране). Да не потежемо сад ону причу о томе да се марихуана користи у здравствене сврхе, а уноси се пушењем.

Оно што бих желео да продискутујемо су гранични случајеви, јер колико видим, углавном се уопштено осуђује свако пушење било чега. То је као кад би се осуђивало испијање вина у било којој количини и прилици. Бар мени тако звучи.

Подели на овим сајтовима

Са верске тачке гледишта ми је још занимљивије, посебно зато што сам бивши пушач. Много је интересантан феномен да ти свесно у организам уносиш отрове, знајући да су отрови, да је то нешто што ће да те гуши, да урушава и здравље оних око тебе, а ипак то радиш. Због чега? Да ли је то недостатак вере, или тврдоглавост у греху, можда и подсвесна мржња према себи, и даље ми није јасно. То је исто интересантна ствар.

Питање је да ли је уопште све што радимо на корист и да ли може да се оправда са аспекта вере. Тако би могли да кажемо да су сви радници у дуванској индустрији у греху, зар не? Свака продавачица на киоску има избор, да не пристане да продаје отров људима? Међутим, то се не дешава. А на даље, са аспекта вере би могли да пронађемо мноштво других активности које се противе чињењу добра другима и себи али се ипак раде, чак је тешко замислити данашњи живот без тих ствари. Мотори са унутрашњим сагоревањем трују околину, клима уређаји штете климатским условима, фрижидери и дезодоранси цепају озонски омотач...а нико се не одриче ових ствари.

Али, то може бити сасвим друга тема....

Подели на овим сајтовима

Хммм...

Е, сад, ово јесте полушаљиво али се позива на озбиљне студије (бар онолико озбиљне као оне о добробитима ГМО хране). Да не потежемо сад ону причу о томе да се марихуана користи у здравствене сврхе, а уноси се пушењем.

Оно што бих желео да продискутујемо су гранични случајеви, јер колико видим, углавном се уопштено осуђује свако пушење било чега. То је као кад би се осуђивало испијање вина у било којој количини и прилици. Бар мени тако звучи.

Зато сам и рекао оно да једноставно не видим поенту нечега што чак ни у малим, "умереним" количинама није здраво. Вино није штетно ако пијеш чашу на дан, не ставља било какве штетне последице. Пази, ако је некоме лепо да то ради, први сам који не може никоме да прича, ако ми негде смета дуван, изаћи ћу, јер увек имам у глави како су мене непушачи трпели док сам био пушач, дакле није тај фазон приче да некоме сад покушавам да солим памет. Једноставно, ни у једној варијанти ти не доноси било какву корист, само штету, јер садржи ко зна колико отрова.

Не тврдим да сам у праву, само износим своје виђење ствари.

Да занемаримо те аргументе који су у рангу оних који се потежу на теми о ГМО храни, који су у фазону "ја све знам и у праву сам о чему год да расправљам, а ти си глуп и фашиста си ако не мислиш све исто као и ја", да пробамо да будемо озбиљнији од тога.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Питање је да ли је уопште све што радимо на корист и да ли може да се оправда са аспекта вере. Тако би могли да кажемо да су сви радници у дуванској индустрији у греху, зар не? Свака продавачица на киоску има избор, да не пристане да продаје отров људима? Међутим, то се не дешава. А на даље, са аспекта вере би могли да пронађемо мноштво других активности које се противе чињењу добра другима и себи али се ипак раде, чак је тешко замислити данашњи живот без тих ствари. Мотори са унутрашњим сагоревањем трују околину, клима уређаји штете климатским условима, фрижидери и дезодоранси цепају озонски омотач...а нико се не одриче ових ствари.

Али, то може бити сасвим друга тема....

И о томе сам размишљао, и нису ни мени јасне те ствари до краја. С једне стране, он само ради у фабрици муниције, оружја или дувана да би прехранио породицу, исто као што оне голе жене по Боливији праве кокаин за неку мизерију да би кући донеле храну на сто.

И могла би тема и о томе једном да се направи, веома је интересантна ствар.

Подели на овим сајтовима

Pa ne znam sta je za vas premalo, znam mnogo ljudi koji nisu presli na teske droge, za razliku od vas koji " znate " na stotine ocigledno.

У једној теми сам споменуо - поновићу. Само у мојој ужој фамилији их знам - троје. Мени најдражих . И сви су на хероину.

Да  ти не набрајам имена свих оних које сам познавао и више нису међу живима. Бог да им душу прости.

Но очигледно је да су на стотине хиљада ( милиона ) овисника о хероину ( сам Бог зна тачан број ) почели са " лаким дрогама ", попут, марихуане...........

То што познајеш неке који нису прешли на " тешке дроге " - не умањује број оних који - јесу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...