Владо М Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Napadači obučeni u crno i s fantomkama na glavi zilotskom ocu Maksimu (31) smrskali nogu i pokušali da ga opljačkaju Ocu Maksimu polomljena noga BEOGRAD - Sramota!Trojica maskiranih napadača naoružanih metalnim štanglama brutalno su pretukla oca Maksima (31), zilotskog monaha pri manastiru Svete trojice u selu Ralja, a potom bacila Molotovljev koktel na vrata crkve. U incidentu, koji se dogodio u sredu oko 20 časova, nesrećnom čoveku je polomljena leva noga, a na leđima ima duboke posekotine i nagnječenja od udaraca šipkama.- Ležao sam u pomoćnoj kući pri manastiru kad je neko pokucao na vrata. Otvorio sam, ništa ne sluteći, kad su tri mladića, obučena u crno i s fantomkama na glavi, nasrnula na mene. Cela situacija bila je nestvarna, izgledali su kao demoni koji su došli da me ubiju. Ne znam kako, ali nisam osećao ni strah ni bol - priča pretučeni monah za Kurir i dodaje:- Dvojica su me mučki tukla i vukla ko psa po kući. Metalnim šipkama su me, na smenu, udarali po nogama i leđima. Treći je za to vreme preturao po sobi u kojoj spavam. Jedan je najzad odložio štanglu i promrmljao: „Nema para“, posle čega su pobegli. Sledeće što sam čuo bila je eksplozija - objašnjava sagovornik.Otac dodaje da se posle napada nekako dovukao do telefona i pozvao policiju, koja je ubrzo stigla.- Iako su napadači na vrata drvene crkve bacili Molotovljev koktel, pravo je čudo da oštećenja gotovo i nema. Lekari su mi stavili gips na levu nogu, a desnu su previli jer je iščašena. Palo mi je na pamet da su mi namerno izlomili noge, jer sad najmanje pet nedelja moram da mirujem i uzdržim se od bogosluženja, a to mi najteže pada - priča monah. Tragovi udaraca Meštani ne znaju ništa Meštani Ralje nisu čuli za napad. Većina njih ne zna da u blizini postoji zilotski manast“.- Lokalni popovi za njih kažu da su jeres i lokalce savetuju da ih ne posećuju. Šta god da su, nije ljudski da tako pretuku čoveka - kaže za Kurir jedan od meštana. KURIR Јеванђелски говорити значи говорити из душе; било да говориш, било да ћутиш, осећа се вера. И још значи, не наметати се њоме, нити се због чега стидети. Свака реч је на своме месту и тече. А она је таква зато што се преносила с колена на колено, па се и укоренила. Таква вера нас је одржала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 25, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Ово никако не треба повезивати са људима из Цркве. Дакле, пљачкаши и вуцибатине су напали расколничког монаха (Акакијавца). Жао ми је када видим овакве слике. нека му Бог да снаге да се опорави и врати у своју Цркву и остави се расколника. RYLAH, Банатски деран, Ignjatije and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Jel ovo samo u Kiriru piše ili ima još negde? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Ovo je strašno, pretukoše čoveka.Ko god da je ovo uradio je najobičnija kukavica. R.Žiskar, Ignjatije and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Ovo je užas ali ko zna koje sve tu umešan sad se čeka samo oni da graknu. Niti je ovaj monah monah jer je raskolnik to jest nije kanonski priznat. Možda ovo rade i Artemijevci jer su i oni možda u sukobu dveju strana. Taj Akakije je skinhedovac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Чули људи путем Блица да су манастири пуни пара Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Мене нешто друго копка. Да ли смо успели толико да се удаљимо једни од других да нас туђе муке и невоље заиста не занимају и да нам је прва мисао "боље њега него мене"? Зар нисмо тако лакши плен оваквим зверима у људском облику који немају храбрости ако их нема више, ако нису под маскама и ако нису под окриљем ноћи. И поред свега тога, ипак су они ти који су побегли. Па зар од таквог шљама не умемо да се сачувамо комшијски? DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Чули људи путем Блица да су манастири пуни пара Pa lopovi se setili gde treba pelješe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 Ovo je užas ali ko zna koje sve tu umešan sad se čeka samo oni da graknu. Niti je ovaj monah monah jer je raskolnik to jest nije kanonski priznat. Možda ovo rade i Artemijevci jer su i oni možda u sukobu dveju strana. Taj Akakije je skinhedovac. On jeste raskolnik, ali je ipak čovek prvenstveno i šta god da je u pitanju, pretući čoveka je čin za svaku osudu. И.стојковић and Kolega2357 је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јануар 25, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 On jeste raskolnik, ali je ipak čovek prvenstveno i šta god da je u pitanju, pretući čoveka je čin za svaku osudu. Pa jeste za osudu možda su to oni se i dogovorili između sebe da ovo urade nikad se ne zna šta je u glavi skinhedovaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука