Ignjatije Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Тражи се сурогат мајка за бебу неандерталца Генетичар са Харварда, професор Џорџ Черч, верује да је у стању да оживи давно изумрлог човековог претка - неандерталца, и тражи мајку, тачније храбру жену авантуристичког духа која би родила клонираног пећинског човека. Професор Џорџ Черч са Медицинског факултета на Харварду верује да је у стању да реконструише ДНК неандерталца који је изумро пре 33.000 година и тражи мајку која би родила клонираног пећинског човека. Лобањe неандерталца и хомо сапиjенса Његов амбициозни план захтева жену добровољца, односно сурогат мајку која би пристала да јој се убаци ДНК у матичне ћелије, а потом и у људски ембрион. Овај невероватан сценарио план је једног од водећих светских генетичара, који тражи волонтера да помогне да се давно изумрли човеков предак оживи. Његова идеја личи на тему из филма Парк из доба јуре. Али, док су у филму диносауруси настајали у лабораторији, амбициозан план професора Черча подразумева човека волонтера. Черч каже да су његове анализе генетског кода из костију неандерталаца довољно опсежне и комплетиране да би могао да се реконструише њихов ДНК. „Потребна ми је храбра жена авантуристичког духа. Све зависи од много ствари, али мислим да се то може урадити", рекао је професор Черч. Прво би требало креирати ДНК неандерталца, базирану на генетском коду пронађеном у остацима костију. Затим би тако добијен ДНК био убачен у матичне ћелије, а оне би биле унете у ћелије људског ембриона у почетној фази живота. Сматра се да би матичне ћелије развој људског ембриона покренуле пре у правцу неандерталца него човека. После напредовања у лабораторији током неколико дана, ембрион неонеандерталца био би имплантиран у материцу сурогат мајке добровољца. Има ли храбрих жена: Професор Џорџ Черч Професор Черч тврди да неандерталци нису били ругобе у ритама, какав је данас стереотип о њима већ да су били високоинтелигентна бића. Њихов мозак био је исте величине као наш и правили су примитивна оруђа. Професор је убеђен да би од овог пројекта човечанство имало велику корист. За немачки магазин Шпигл Черч је рекао: „Неандерталци су можда другачије размишљали од нас. Можда су били чак и интелигентнији од нас. Када дође време да треба да се изборимо са неком епидемијом или да треба да бежимо са планете, могуће је да би нам могао помоћи њихов начин размишљања." Из филма „Парк из доба јуре“ Научници кажу да је овај план могућ, иако је у Британији, као и у већини земаља, репродуктивно клонирање људи стављено ван закона. Међутим, предлог професора Черча је толико добар да се на њега можда неће примењивати постојећи закони. И поред тога, експерти брину да би неонеандерталци можда били недовољно имуни на данашње болести, а неки се плаше да би у процесу стварања могло доћи до деформитета. http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/501/%D0%97%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D1%99%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/1251560/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B8+%D1%81%D0%B5+%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%82+%D0%BC%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D1%83+%D0%BD%D0%B5%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B0.html http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Нека проба на сестри, ћерки, мајци или супрузи, а најбоље на себи. Болесник. Ljubić Nenad Šone, bgpj, Ignjatije and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Само још фали он да се роди. Сви остали проблеми су решени. Иван 123, Ljubić Nenad Šone, Таша and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Ovaj izumro pre 33.000 godina. A evo kako cemo izgledati za 1000 godina. Neznatne razlike.... Obrnuta turbo-ubrzana evolucija... http://kat943.com/what-well-look-like-in-the-year-3000/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Ако човек може да роди неандерталца до говори само једно - неандерталац је човек. Еволуцији се одвија у оквиру врсте. Много ми је логичније да је живот почео кроз различита, оно што су стари Грци звали, "семена начела" (сперматики логи). Та "семена" је Неко довео у постојање. У тим "семенима" је утиснуо законе. Тим законима се развијао живот - различита "семена" донела су различите врсте. Ignjatije, Иван 123 and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Ако човек може да роди неандерталца до говори само једно - неандерталац је човек. Еволуцији се одвија у оквиру врсте. Много ми је логичније да је живот почео кроз различита, оно што су стари Грци звали, "семена начела" (сперматики логи). Та "семена" је Неко довео у постојање. У тим "семенима" је утиснуо законе. Тим законима се развијао живот - различита "семена" донела су различите врсте. Неандерталац и савремен човек и јесу иста врста. Homo sapiens sapiens и Homo sapiens neanderthalis. Постоје индиције да су се ненадерталци и савремени људи укрштали, након миграције из Африке. Испада да су Африканци у ствари чисти Homo sapiens sapiens, док смо ми остали са уделом неандерталске крви. О иронијо... А то шта је теби много логичније је једна ствар, а сасвим друга шта се види у природи. Старим Грцима свака част, но они баш и нису били у прилици да погледају у геноме и тако то. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Постоје индиције да су се ненадерталци и савремени људи укрштали Мислим да ово није тачно. Колико ме сећање служи они нису могли да се укрштају, Можда грешим. Испада да су Африканци у ствари чисти Homo sapiens sapiens, док смо ми остали са уделом неандерталске крви. О иронијо... Како да не. 0503_music 0503_music 0503_music 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Voleo bih da vidim rezultat eksperimenta i ne bi me čudilo da neka naučnica i sama pristane na tu ulogu. Teško... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Nadam se da ce naci dobrovoljca... Bas bi bilo cool videti rezultate eksperimenta! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Како да не. 0503_music 0503_music 0503_music 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Rasisto greengrin , zatucani, politicki nekorektni rasisto greengrin http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 А то шта је теби много логичније је једна ствар, а сасвим друга шта се види у природи. Да. У почетку беше "супа"... Зашто супа не би била то мноштво "клица"? "Клице могу све да буду направљене од истог материјала, али са различитим "информацијама" у себи. Те информације, а не супстанца, су оне које јасно раздвајају врсту од врсте. Бар ја то тако разумем, али нема везе. То је само моје мишљење. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Rasisto greengrin , zatucani, politicki nekorektni rasisto greengrin Не измишљај. Какав расиста. Ја верујем да сви потичемо од Адама и Еве и да не постоје они који су помешани са неандерталцима или било шта слично. Значи опет сам испао грбав. Не може човек ни да се нашали а да не испадне расиста или клерофашиста. То није у реду. Ти имаш доста лоше мишљење о мени од почетка. Јасно ми је то. Али ја нисам из те приче. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Rasisto greengrin , zatucani, politicki nekorektni rasisto greengrin imas neke suvisne smajlije ovde... Greskom verovatno :-D пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 Не измишљај. Какав расиста. Ја верујем да сви потичемо од Адама и Еве и да не постоје они који су помешани са неандерталцима или било шта слично. Значи опет сам испао грбав. Не може човек ни да се нашали а да не испадне расиста или клерофашиста. То није у реду. Ти имаш доста лоше мишљење о мени од почетка. Јасно ми је то. Али ја нисам из те приче. 0403_feel 0403_feel 0403_feel 0403_feel 0403_feel 0403_feel http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јануар 22, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2013 А ја тражим жену од 18-25. Шифра: док нас смрт не растави Баба, Таша, Иван 123 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука