Снежана Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 IZMEĐU IGARA Niko se ne odmara Ovaj stalno premešta svoje oči stavi ih na leđa I hteo ne hteo pođe natraške Stavi ih na tabane I hteo ne hteo vrati se naglavačke A ovaj se sav u uvo pretvorio i čuo sve što se ne da čuti ali mu dojadilo i žudi da se ponovo pretvori u sebe ali bez očiju ne vidi kako. A onaj je otkrio sva svoja lica i jedno za drugim vitla preko krova Posledne baci pod noge i zagnjuri glavu u šake. A ovaj je zategao svoj pogled zategao ga od palca do palca pa hoda po njemu hoda prvo polako pa posle brže pa sve brže i brže A onaj se igra svojom glavom hitne je u vazduh pa dočeka na kažiprst ili je uopšte ne dočeka. Niko se ne odmara Vasko Popa JESSY је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Снежана је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 http://youtu.be/GgXhNPY0bGQ Јесењин and keka је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Sve nase godine, zar da zaboravim? Sve sto smo sanjali, sve su odneli. I prazne ulice, sto te radjaju Tek da me prevare, pa te sakriju. Pocinju snegovi, zimu donose. Svi su nas mrzeli, nek' se ponose. Volim da te ljubim, nek' mi oproste. Sve sto sam lagao, nek' me ubije. Jos mirise na tebe zivot, Onaj nas, secas se? I nesto me tera da te volim, da ti pevam kao nikom pre. Da l' nekad ostanes sama kao ja? Da l' neko zakuca u tvojim mislima? Otvori nekad oci, nekad kao pre I slazi Boga da volis me. Hocu da izgubim tvoje poklone. Nekako ne ide, strah me istine. I neko ko te ne zna spava kraj tebe. Sve nase tajne noces bole me. Jos mirise na tebe zivot, Onaj nas, secas se? I nesto me tera da te volim, Da ti pevam kao nikad, nikom pre. Снежана, Јесењин and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 keka је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 ... i dodaj svetu malo boje, cudo moje... JESSY, Јесењин, Лидија Миленковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јесењин Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Ех... има ли живе душе? Какосте/штарадите/уживателиукиши? Велики поздрав за Jessy! Крик Бол кроз кошмар прсте провлачи, у искрама бескраја живот се гаси, илузија жеље маску ми свлачи, где је Ана да ми душу спаси? Похитај кроз сводове неба, завапи корацима од свиле, толико ми твоја рука треба, да ме поведе у пространства идиле... Хајде!, покажи стихове зеница немирних, растерај маглу што те цепа, подели са мном стазе ангела силних, покажи ми машту љубави слепа. Дрхтим у трептају молитве меке, као пас глас твој пратим, нисам ја за путеве далеке, ја бих само теби у срце да се вратим! О, послушај гладне дане!, послушај хук таласа и крик зрелости сиве, не дај мучној смрти да лане, не дај ништаству да закопа кости живе... keka and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Ех... има ли живе душе? Какосте/штарадите/уживателиукиши? Велики поздрав за Jessy! хвала брате.....али у тим касним (или раним) сатима се спава ....... ....шта ли ти радиш .....? 4869 Јесењин је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Bez tebe Dani bez tebe sve teži postajuOstavljaš tugu, u mom životu neskladMeni još samo sjećanja ostajuŽivot ide dalje, nikad više k’o nekad. Tražim tišinu, rimu što ti pristajeBiram prave riječi, tako ih je maloPitaš za noć, bez tebe svaka ista jeKazaljke čujem iako vrijeme je stalo. Umoran od svega snagom ću da klonemSpuštam se prečicom ravno do svog dnaKao hladan kamen u svoje more tonemNizbrdicom ljubavi, koracima sna Mladost je kratka,ovaj dan je dugNoć klizi u jutro, polako shvatamKazaljka nikako da obidje krugDok vjetar me nosi, za slamku se hvatam. Mirko Todorović keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 Čežnja Bеskrajima lutam, nе bih li tе srеo ozarеnu svеtlom i mirisnim daškom,i tkam tе od žеlja, vajam zlatnim praškom,u sеbе sam tvojе nеmirе uprеo. Razotkrivam žеljе kojе žеliš skriti,da podеliš s nеkim možda hoćеš čеžnju.Daj, na dlan mi razli tu dušicu nеžnu,u trеnu ćе vatra strasno nas obliti. Ipak, samo ćuti, paučina hvatasvе čеga sе ovih dana samo taknеm,i kako od sеbе takvog da umaknеmkada mi sе život k`o jеdro lomata. Zaboravu sa mnom hajdе sе pridruži,o, čеžnjo, bar licеm još nam dugo kruži. Saša Mićković keka and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 keka and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 keka, Јесењин and Снежана је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Мај 17, 2013 Пријави Подели Написано Мај 17, 2013 keka, Јесењин and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 18, 2013 Пријави Подели Написано Мај 18, 2013 ČEŽNJA ZA PRAVOM DOMOVINOM (K.S. Luis) Većina ljudi je, ako su zaista naučili da proniknu u svoje srce, svesna neutoljive želje za nečim što na ovom svetu ne mogu da dobiju. Mnogo toga nam se nudi na ovom svetu za ispunjenje te želje, ali sve je uzalud. Čežnju koja se u nama javlja kad se prvi put zaljubimo, ili kad pomislimo na neku stranu zemlju, ili se prihvatimo nečega što nas zanima, ne može da zadovolji ni venčanje, ni putovanje, ni učenje. Ovde ne govorim o nekakvom propalom braku, ili o neuspešnom godišnjem odmoru, ili o promašenoj karijeri. Govorim o najuspešnijim slučajevima. Mi dosegnemo nešto u prvom trenutku čežnje, ali nam to kasnije u stvarnosti izbledi. Verujem da svi znate na šta mislim... Ako smo rođeni s određenim željama, tada mora da postoji i način da se te želje ispune. Dete je gladno – tu je hrana. Patka želi da pliva – postoji voda. Ljudi osećaju polnu želju – u redu, zato postoji polni odnos. Ukoliko osećam neku želju koju na ovom svetu ne može da zadovolji nijedno iskustvo, najverovatnije sam stvoren za drugi svet. Ako ne može da je zadovolji nijedno ovozemaljsko uživanje, to ne znači da je svet opsena. Verovatno nije ni predviđeno da uživanja ovog sveta zadovolje takve želje, već da ih podstaknu, da nas upute na ono pravo. Ako je tako, onda moram da pazim da ih nikad ne prezrem i da budem zahvalan za takve zemaljske blagoslove, a takođe i da ih nikad ne prihvatim umesto nečeg drugog, čega su oni samo kopija, odjek ili odraz. Moram da održavam u sebi živu želju za pravom domovinom... Ne smem nikako da dozvolim da je sneg zatrpa, da postane nevažna. Glavni cilj u životu treba da mi bude put ka toj drugoj domovini, a i drugima treba da pomognem na tom putu. Интегра, keka and Јесењин је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука