JESSY Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=FPFKMcF4cZ8 Snow Mom, I came back againTo town on the seashore...Mom, I forgot pride,But i found, what is tenderness.Mom I'm so lonely...And around me people,people...Mom, my heart is not beating.Mom, what's going to happen to me? Snow...on my head.Snow...first time in my town.Snow...falling and falling.Will it cover my heart?..Will it cover... Or will it come back to life? Plane will pull the sky,And the weather will change.But i want to go where there is sun.I really want to go to different season,But what did really happen?And again there is a pain on the left...And you still haven't realized,I havent loved like that before... Snow...on my head.Snow...first time in my town.Snow...falling and falling.Will it cover my heart?..Will it cover... Or will it come back to life? keka, Срђан Ранђеловић and Јесењин је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 26, 2013 Пријави Подели Написано Април 26, 2013 Мика Антић > КАДА МИ НЕДОСТАЈЕШМислим туђе мислиКрадем своје времеПровлачим гаИзмеђу облака, снова,Даљине и снега...Када пожелим Да ти недостајемОдсањам песмуЗатворим очиИ на калдрми замислимЦвет бели.Када те нема Јер тако хоћуЗаледим осмехУ себи кажем имеУдахнем дубокоИ помислим –Тако ми недостајеш. keka, Јесењин, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Јесењин and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 .Ja želim da još s tobom gledamkako se bude zlatasta mora...da s tobom dišem i da te volimi vatrom noći i zore sjajem....I zato ne dam, i zato neću...i zato rastanke ne priznajem... keka and Јесењин је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 29, 2013 Пријави Подели Написано Април 29, 2013 Недостају ми успомене........наше успомене.......оне које смо имали и оне које ћемо имати Свеж ваздух и спокој........ми......сви наши погледи .........ручице.....спокој JESSY, Јесењин, Silence and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јесењин Написано Мај 1, 2013 Пријави Подели Написано Мај 1, 2013 ******************************** Пролазио сам брзо,кошмар ме је сустизао,дрхтавица цепала мисли,главобоља пекла образе,жеља мирисала на кафу,а осмех заборављена гимнастика...Пролазио сам као кроз тунел,светла угашена,прошлост сирену нагазила,па урла преко грла,преко срца од кашмирасве до прстију леве руке...Месец ноктима обрисе прави,светли бол што ме нагриза,светли бескрај нигдине трошнеи трује крв покајникакроз кости ветра силног...И задрхте светови,попут пољубаца наших,и задрхти небокада име твојеу песми Херувима засија... Срђан Ранђеловић, Драшко, keka and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Hiljadu puta od jutros kao nekad te volim. Hiljadu puta od jutros ponovo ti se vraćam.M.Antic keka and Драшко је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Ostani zato ovakav. Cudi se svemu bezazleno, kao da si se rodio prvi put.Ali ostavljaj dokaze iza sebe, oprezno, kao da tu postojis poslednji put.I voli najzescom neznoscu, kao da zivis jedini put i nikad vise.-Mika Antic Драшко and keka је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 "Ondaizadji u neko vedro vece, izidji ispod neba, i tamo gde je najnize, gdedodiruje ljude, ovlazi osmehom kaziprst, zamoci ga u poljubac i njimeostavi otisak na usni vasione" keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Bože moj, pomoli mi se sa ikone. Uslišiću ti moju molbu.Nosim u sebi prirodno pravo da se osećam slobodan. Pre svega slobodan od grešne religije sebe, sve više opranog na ivicama dostojanstva. Zato i ne mogu da kleknem, bože. Izvini me. Stojimo jedan prema drugom. Ovo trgujemo nas dvojica mojom i tvojom nežnošću. Evo ti. Daj mi. Pa ćemo na kraju sabrati. Ovo je moja poslednja molitva.Ti imaš vekovima sebe. Pa šta još onda hoćeš? Prestani da me proganjaš bar ovih nedelja, ovde u Lenjingradu, i ostavi me na miru.Lutam. Tražim hotel "Angleter" gde se ubio Jesenjin. Pričala mi je Julija Sonceva, supruga pokojnog Dovženka, kako je Majakovski doživeo tu smrt. Ne kao u pesmi sa posvetom.Hotela "Angletera" nema. Prekrstili su ga. Moji pratioci izbegavaju da me tamo odvedu, nego me vode kod Puškina. Bože, pa njegova je radna soba bila prolazna. Kao čekaonica na stanici.Gospode, molim ti se, ostavi pesnike na miru i u životu i u smrti. Dosta nas je nas samih. Jedino, ako si bio u nekoj našoj budućnosti, prišapni mi pošteno, priznaj mi kao čovek, ličimo li na sebe?Nebo polako otežava od oreola jare. Naslikam stazu do Piskarevskog groblja, odlutam tamo bos, a noge mi u povratku ostavljaju pastelne tragove. Odem ponovo. Zalutam. Nestanem. I svi se užasavaju i dugo me oplakuju.Onda polako počinjem da crtam daleke predele. Naslikam sebi kolevku na onoj istoj stazi i vidim kako se vraćam ozaren i opet živ.Pomagaj bože, kakva je to čarolija kojom umem da pomirim obadve opne ovog sveta? Možda to nije snaga? Možda je orijaško čuđenje koje se u nama javi kad ipak konačno shvatimo da nismo usplahireni?Oljušteno od magle, jutro je siromašnije od tišine. Nedostaje mu, sigurno, moja uobrazilja da iz svakoga nestajanja put vodi u nastajanje.Krila ne rastu iz tela, nego iz dubine duha. Zašto se mučim da utvrdim da li postoji ili ne suprotno klupče svesti?Ja nisam rođen hotimice, niti mi se taj oblik iznenada dogodio. Ja sam nešto od sebe samog i polako se vraćam sebi potpuno prirodno, kao što mi se vraća srce, čvrstina pršljenova ili dar disanja.Bože moj, pomoli mi se sa ikone. Uslišiću ti moju molbu.Mika Antic keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Јак беше Мика, сва филозофија му није равна, баш је био даровит и широк JESSY, Срђан Ранђеловић and keka је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 LUTKICA OD SOLIOkean je bio ogroman.Na njegovoj obali se u jednom trenutku nađeviše ljudi,neke životinje,nekoliko demona,anđela,a među njima je bilai jedna figurica od soli.Okean je bio veoma miran.-Koliki je! - oduševljeno reče figurica od soli - Da li je i dubokkoliko je širok?To je izazvalo veoma žučnu raspravu oko toga kolika može bitidubina okeana.Bilo je mišljenja da je okean dubok sto metara,drugi sutvrdili da je dubok hiljadu metara,a bilo ih je koji su smatrali da jenjegova dubina više hiljada metara,pa i znatno više od toga.Ali slanafigurica nije bila zadovoljna nagađanjem.Htjela je da ustanovi kolikaje stvarna dubina.Neko joj reče:-Zašto ne bi sama istražila tu stvar.Idi i izmjeri dubinu.Figurica se složila da je to veoma dobra ideja.I skočila je u vodu.Do danas nije izronila.Samo je voda postala slana. keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 LUTKICA OD SOLI Okean je bio ogroman.Na njegovoj obali se u jednom trenutku nađe više ljudi,neke životinje,nekoliko demona,anđela,a među njima je bila i jedna figurica od soli.Okean je bio veoma miran. -Koliki je! - oduševljeno reče figurica od soli - Da li je i dubok koliko je širok? To je izazvalo veoma žučnu raspravu oko toga kolika može biti dubina okeana.Bilo je mišljenja da je okean dubok sto metara,drugi su tvrdili da je dubok hiljadu metara,a bilo ih je koji su smatrali da je njegova dubina više hiljada metara,pa i znatno više od toga.Ali slana figurica nije bila zadovoljna nagađanjem.Htjela je da ustanovi kolika je stvarna dubina. Neko joj reče: -Zašto ne bi sama istražila tu stvar.Idi i izmjeri dubinu. Figurica se složila da je to veoma dobra ideja.I skočila je u vodu. Do danas nije izronila. Samo je voda postala slana. Znam ovu pricu sa drugacijim krajem... Dok je lutkica istrazivala dubinu okeana pocelo je zrnce po zrnce da se topi... Pre poslednjeg zrnca figurica je odusevljeno uzviknula Sad znam ko sam! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Znam ovu pricu sa drugacijim krajem... Dok je lutkica istrazivala dubinu okeana pocelo je zrnce po zrnce da se topi... Pre poslednjeg zrnca figurica je odusevljeno uzviknula Sad znam ko sam! мој крај је овакав..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Sad znam ko sam! ali nije znala šta je voda tako nekako, ima je u knjizi "hrabrost za molitvu" Mitr.A. Blum "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука