RYLAH Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Istraživanja koja govore o tome šta se dešava kada te usvoje homoseksualni roditelji još nisu ništa pokazala; nema definitivnih rezultata... Ustvari, nema još nikakvih zključaka tao što je tema još nova. U vezi sa ovim gospodinom, zaboravljate još jednu važnu stvar: pričamo o vezi dve žene koje nije imala nikakvu legalnu osnovu, i o kojoj se prilično krilo i nije se pričalo ni u samoj porodici. To već stvara prilično mučnu atmosferu. O odrastanju sa porodičnom tajnom postoje istraživanja i govore jako loše: deca odrastu u ljude koji imaju problema sa regulisanjem emocija i sa priličnim brojem patologija ličnosti. Ljudi rastu u svakakvim uslovima i mnogo stvari utiču na to kakvi će da ispadnu... Istraživanja koja govore o tome šta se dešava kada te usvoje homoseksualni roditelji još nisu ništa pokazala; nema definitivnih rezultata... Ustvari, nema još nikakvih zključaka tao što je tema još nova. U vezi sa ovim gospodinom, zaboravljate još jednu važnu stvar: pričamo o vezi dve žene koje nije imala nikakvu legalnu osnovu, i o kojoj se prilično krilo i nije se pričalo ni u samoj porodici. To već stvara prilično mučnu atmosferu. O odrastanju sa porodičnom tajnom postoje istraživanja i govore jako loše: deca odrastu u ljude koji imaju problema sa regulisanjem emocija i sa priličnim brojem patologija ličnosti. Ljudi rastu u svakakvim uslovima i mnogo stvari utiču na to kakvi će da ispadnu... Колко сам ја схватио из текста, то није била тајна никоме, сви из његове околине су за то знали? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Не. Овде говоримо о исповести једног несретног човека кога су, мимо његове воље, усвојиле и одгајале две лезбејке. Али не говоримо. Говоримо о човеку чија је мајка преварила оца са љубавницом, он отишао, а она довела љубавницу кући, па још при томе крила од деце природу своје везе све до адолесцениције. Ништа није речено о томе где је био отац за све то време, да ли је тражио да добије старатељство над децом. Чини ми се да сте сви мало више емотивно реаговали на тему, толико да нисте ни прочитали текст. DankaM је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 @, Prirodu odnosa između svoje majke i njezine ljubavnice nije shvatio sve dok nije došao u adolescentske godine. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Овде имаш примарну породицу која је конципирана тако да буде без једног од та два узора, односно да се цела перцепција о односима у породици и породичним вредностима и узорима мења, и тако директно утиче на погрешну представу о свему. Zasto momak iz onog klipa nije stekao pogresnu predstavu o svemu nego izrastao u primernog madlica, uspesnog studenta i sposobnog privrednika? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Али не говоримо. Говоримо о човеку чија је мајка преварила оца са љубавницом, он отишао, а она довела љубавницу кући, па још при томе крила од деце природу своје везе све до адолесцениције. Ништа није речено о томе где је био отац за све то време, да ли је тражио да добије старатељство над децом. Чини ми се да сте сви мало више емотивно реаговали на тему, толико да нисте ни прочитали текст. И онда можемо по тој логици да кажемо да није нормалан свако коме са рецимо 17 година кажу да је усвојен и да је зато његово мишљење небитно јер је трпео трауме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Ево, да се сетимо шта је лик рекао Patio sam od nedostatka očinske figure i to svakodnevno. Bio mi je potreban neki muževan karakter i uzor koji bi bio protutežom odnosu koji je moja majka imala sa svojom ljubavnicom. Tog nedostatka bio sam svjestan od malih nogu. Odsustvo oca za mene je bilo bolno iskustvo, osjećao sam ga kao psihičku amputaciju Cijeli svoj pubertet i adolescenciju tražio je zamjenu za očinsku figuru u jakim muškarcima oko sebe i to su odnosi koji su bili posesivni i nezdravi. Zapravo, cijeli njegov život, kaže, bio je obilježen činjenicom da ga je odgojio lezbijski par i onom čežnjom za ocem s kojom je morao odrastati. Дакле, ипак није патња само због евентуалне стигме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 И онда можемо по тој логици да кажемо да није нормалан свако коме са рецимо 17 година кажу да је усвојен и да је зато његово мишљење небитно јер је трпео трауме. Не, него значи да је ова ситуација далеко, далеко компликованија од простог усвајања од стране хомосекусалаца. Превара, па још превара са истим полом, па отац одлази, па љубавница долази... Реално, ово је једна врло специфична ситуација, а нико се уопште на саму ту ситуацију није ни осврнуо. А о психолошкој страни приче нек каже Данка, ја нисам психолог, само тражим логичке и методолошке грешке. greengrin RYLAH, DankaM and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 И онда можемо по тој логици да кажемо да није нормалан свако коме са рецимо 17 година кажу да је усвојен и да је зато његово мишљење небитно јер је трпео трауме. Imam puno toga da ti kazem, ali trenutno ne mogu posto je Milojkov na strazi... sacekacu da se on skloni pa kad dodje neki... hm... "drugi" admin napisacu sta mislim. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Не, него значи да је ова ситуација далеко, далеко компликованија од просто усвајања од стране хомосекусалаца. Реално, ово је једна врло специфична ситуација, а нико се уопште на саму ту ситуацију није ни осврнуо. А о психолошкој страни приче нек каже Данка, ја нисам психолог, само тражим логичке и методолошке грешке. greengrin Чек, мали офтопик, ал никако те нисам питао: ти си хемичар,колико сам сконтао? На доктоским студијама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Imam puno toga da ti kazem, ali trenutno ne mogu posto je Milojkov na strazi... sacekacu da se on skloni pa kad dodje neki... hm... "drugi" admin napisacu sta mislim. Не браним ти ја да кажеш шта мислиш. Браним ти да се овде з...ш. Немој да мислиш да смо неинтелигентни па да не примећујемо ко дискутује а ко има за циљ да се мали зезуцка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Zasto momak iz onog klipa nije stekao pogresnu predstavu o svemu nego izrastao u primernog madlica, uspesnog studenta i sposobnog privrednika? Ја о њему не знам ништа, осим онога што је сам о себи представио. Ништа даље о њему није наведено, а опет кажем да постоји разлика између дечка од 19 година и лика који је на крају свог живота. Можда је и овај целог живота себе убеђивао да је то све нормално и тек на крају скупио снаге да сагледа цео свој живот. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Чек, мали офтопик, ал никако те нисам питао: ти си хемичар,колико сам сконтао? На доктоским студијама? It's complicated. greengrin Послаћу ти P.P. да не спамујемо. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 И онда можемо по тој логици да кажемо да није нормалан свако коме са рецимо 17 година кажу да је усвојен и да је зато његово мишљење небитно јер је трпео трауме. Ne,ne; ja lično mislim da treba uvažiti čoveka i njegov bol, zato što zaista mislim da ga on oseća, i ne kažem da njegovo mišljenje nije validno; samo zaista ne daje povoda za burne reakcije... Drugo, što se tiče usvajanja dece, ne bi baš trebalo čekati 17 godina da se detetu to kaže, pogotovo ako nismo sigurni i svesni tačno kako se roditelji odnose prema tome što su usvojili dete: lično znam samo jedan primer devojčice koju su usvojili dvoje divnih ljudi, koju sam upoznala kad je imala 7 godina, i već je 2 godine znala da su je usvojili, i koliko se sećam, išla je neko vreme na savetovanje kod psihologa u Centru za soc.rad, a posle su imali periodične sastanke sa njom i roditeljima. Preslatka malecka, koja je imala sreću da nije prošla kroz previše negativnih ranih iskustava... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Не браним ти ја да кажеш шта мислиш. Браним ти да се овде з...ш. Немој да мислиш да смо неинтелигентни па да не примећујемо ко дискутује а ко има за циљ да се мали зезуцка. Nisi mi odobrio savrsno normalan i ozbiljan post. Sto se men tice postupas iz ciste bahatosti i neke mrznje prema meni koju ispoljavas otkad sam na ZRU... a ja nikad nikog licno ne napadam. Ti to radis... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 21, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2013 Капирам то, само мислим да није довољно све код овог човека једноставно отписати на неку адолесцентску трауму и занемарити све ово остало што каже. Знаш и сама далеко боље него ја колико се код малолетних делинквената гледа примарна породица и стање у њој, да се обавезно нагласи ако су родитељи разведени, и колико се сматра да такве ствари утичу на дете. Е, сад, замисли неку овакву причу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука