petarpan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Покушао се обогатити?? хаха да ево виле базени све пршти... А Анастасија наравно да постоје а видимо како раде и како су успешне те институције. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Покушао се обогатити?? хаха да ево виле базени све пршти... А Анастасија наравно да постоје а видимо како раде и како су успешне те институције. ево шта каже Владика Иринеј бачки о овом случају. Послушај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Мени се чини да је Епископ Иринеј погрешио и да јереја Бранислава није рукоположио бивши Епископ Артемије већ Епископ Врањски Пахомије. ??? Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 ево шта каже Владика Иринеј бачки о овом случају. Послушај. Одгледао сам, срећа па нисмо римокатолици па да оно што каже +Иринеј буде догма. Сада сви се праве луди, критикује што је он рукоположен, па онда што га није рашчинио +Лаврентије... Да ли неко зна колико се плаћа у земљи живих? Оче, зашто не опоменеш за вређање сабрата? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 За једно је у праву,а то је,да човек који примењује насиље не може да буде свештеник.Камо среће да је оцу Браниславу на време предочене неке ствари,па да бира,или да остави мантију или да остане у њој али да промени неке ствари,можда би данас све изгледало другачије. uros and Evgenik је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Одгледао сам, срећа па нисмо римокатолици па да оно што каже +Иринеј буде догма. Сада сви се праве луди, критикује што је он рукоположен, па онда што га није рашчинио +Лаврентије... Да ли неко зна колико се плаћа у земљи живих? Оче, зашто не опоменеш за вређање сабрата? Zemlja Zivih je besplatna za razliku od ovog kulta gde se naplacivalo jako mnogo. коЖељ њацИ and Evgenik је реаговао/ла на ово 2 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Da li ti stvarno imas imalo obraza da poredis ubistvo u saobracajnoj nesreci i ubistvo batinama ???? I nista ovaj nije uradio, sem sto se pokusao obogatiti i osnovati kult gde ne bi vazili zakoni drzave. Оче, благословите, мислим да је жртвама сад сасвим свеједно, како су их убили. Велики број људи страда у саобраћају, и то је велики и сложен проблем у Србији, као и наркоманија. Ни за једног од тих свештеника не могу да кажем да је "убица" и да је крив. Само драги Бог зна шта се у ствари десило, и како је дошло до тога да свештеник својим колима убије 2 човека, као и шта се десило, па да несрећни човек умре у рехабилитационом центру. Можда сам крив што не верујем Вама, кад пљујете по свом сабрату, износећи који су били мотиви о Бранислава за рад са наркоманима, опростите због тога. А не верујем ништа ни шта пише у новинама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 За једно је у праву,а то је,да човек који примењује насиље не може да буде свештеник.Камо среће да је оцу Браниславу на време предочене неке ствари,па да бира,или да остави мантију или да остане у њој али да промени неке ствари Амин владико! Иначе пун цитат гласи: "По канонима Цркве, свештено лице које примени насиље, било који облик насиља, лишава се чина". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Оче, благословите, мислим да је жртвама сад сасвим свеједно, како су их убили. Велики број људи страда у саобраћају, и то је велики и сложен проблем у Србији, као и наркоманија. Ни за једног од тих свештеника не могу да кажем да је "убица" и да је крив. Само драги Бог зна шта се у ствари десило, и како је дошло до тога да свештеник својим колима убије 2 човека, као и шта се десило, па да несрећни човек умре у рехабилитационом центру. Можда сам крив што не верујем Вама, кад пљујете по свом сабрату, износећи који су били мотиви о Бранислава за рад са наркоманима, опростите због тога. А не верујем ништа ни шта пише у новинама. Шта ти значи овај налицкани увод на ноте благословите када после три реда истом оном коме си рекао благословите говориш да пљује. Де, консолидуј то мало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 A ako nemaju motivaciju i zelju? Da ih ukiselimo? Не него да им утерамо мотивацију и жељу уценом и претњом батинама. Upravo o tome sve vreme pricam - sta sa njima, koji po prirodi zavisnosti kojoj su podlegli NE ZELE da se lece i odviknu? Sta sa svim tim ljudima, koji su od drustva (istog onog koje kritikuje sve odreda, kad god i gde god zatreba) odbaceni? Извини како је неко одбачен ко сам нема мотивацију и жљу? Сваки наркоман који дође у било које место са намером да се лечи а има их много и који год метод да избаре - има мотавицију и жељу. Разлика између Браниславовог и осталих је у томе што их је бранислав тамо на силу држао. Надам се да увиђаш разлику између тога. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Покушао се обогатити?? хаха да ево виле базени све пршти... А Анастасија наравно да постоје а видимо како раде и како су успешне те институције. А како то видиш ајде дај ми проценат успеха код Браце-ашовчета и тх институција. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 On je sveštenik sve do onda dok Crkveni sud ne donese odluku o rasčinjenju... Nazalost, apsolutno si u pravu, otac Branislav Peranovic je legalni svestenik od nedavno i protojerej stavrofor i opet nazalost, tako ga treba i oslovljavati. Nije bio clan nikakvog kulta ili sekte kao sto neko spocitava vec je sa punim blagoslovom svoga vladike, sve vreme radio je to sto je radio! Dzabe sad pranje ruku od njega i njegovog rada,vrha SPC i pojedinih vladika! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Какав си ти цар. Он је покушао нешто да учини, да промени, и то поштујем. Сву су велики теоретичари, а у пракси су нула. Човек је радио, и грешио је. И скупо је наплаћивао тај рад а користио методе које су и за средњи век сурове. Имамо случај свештеника што је убио двоје људи, возећи непримереном брзином. И не видим да је овде кренула хајка на тог "убицу", него је патријарх интервенисао да добије привилеговани положај, да му се омогући боравак у манастиру, а не у затвору. Да имамо свештеника који је убио сопственом неодговорношћу без намере да иког повреди. И имам освештеника који је имао намеру да пребије неког као мачку физички и психички намерно дебело оштети. Мислим да је разлика евидентна. Не кажем да сад треба да скачемо и нападамо патријарха због тога, што штити "убицу", или да треба да кажемо он оправдава и штити "убицу", зато што је и он имао можда сличног искуства са саобраћајним незгодама. Него изгледа да имамо неједнаке критеријуме, јер је овај "убица" артемијев, не воле га неке нама драге владике, а други "убица" је наш, за нашу струју, воле га "наше" владике. Свештениково убиство аутом може бити из нехата. Ово друго је сурово убиство. : nehat Nehat Član 114 Zatvorom najmanje deset godina ili zatvorom od od trideset do četrdeset godina kazniće se: 1) ko drugog liši života na svirep ili podmukao način; 2) ko drugog liši života pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju; (батињање ашовом например) 3) ko drugog liši života i pri tom sa umišljajem dovede u opasnost život još nekog lica; 4) ko drugog liši života pri izvršenju krivičnog dela razbojništva ili razbojničke krađe; 5) ko drugog liši života iz koristoljublja, radi izvršenja ili prikrivanja drugog krivičnog dela, iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda; 6) ko liši života službeno ili vojno lice pri vršenju službene dužnosti; 7) ko liši života sudiju, javnog tužioca, zamenika javnog tužioca ili policijskog službenika u vezi sa vršenjem službene dužnosti; 8) ko liši života lice koje obavlja poslove od javnog značaja u vezi sa poslovima koje to lice obavlja; 9) ko liši života dete ili bremenitu ženu; 10) ko liši života člana svoje porodice kojeg je prethodno zlostavljao; 11) ko sa umišljajem liši života više lica, a ne radi se o ubistvu na mah, ubistvu deteta pri porođaju ili lišenju života iz samilosti. Нехат казна Nehatno lišenje života Član 118 Ko drugog liši života iz nehata, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina. --------------------------- Да ти објасним. Свештеник који је брзо возио се упутио у саобраћајно непрописно понашање за које је свестан да може да начини велику штету али без намере да иког физички повредни. Са друге стране Брацика-лопатица је имао намеру да пребије неког као мачку физички повредни неразмишљајући о ризику да ће да убије, подвучен случаш тешког убиства. Тако да ... та ваша ... смешна поређења су јако неукусна. Ратко :( је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Не него да им утерамо мотивацију и жељу уценом и претњом батинама. Извини како је неко одбачен ко сам нема мотивацију и жљу? Сваки наркоман који дође у било које место са намером да се лечи а има их много и који год метод да избаре - има мотавицију и жељу. Разлика између Браниславовог и осталих је у томе што их је бранислав тамо на силу држао. Надам се да увиђаш разлику између тога. Narkoman, po definiciji zavisnosti, nema motivaciju i zelju, niti moze da je ima. Odbacen je tako sto smo ga takvog ostavili, kao toboz cekajuci da se sam motivise i dodje da se leci. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 10, 2012 Пријави Подели Написано Август 10, 2012 Оче, благословите, мислим да је жртвама сад сасвим свеједно, како су их убили. Велики број људи страда у саобраћају, и то је велики и сложен проблем у Србији, као и наркоманија. Ни за једног од тих свештеника не могу да кажем да је "убица" и да је крив. Само драги Бог зна шта се у ствари десило, и како је дошло до тога да свештеник својим колима убије 2 човека, као и шта се десило, па да несрећни човек умре у рехабилитационом центру. Можда сам крив што не верујем Вама, кад пљујете по свом сабрату, износећи који су били мотиви о Бранислава за рад са наркоманима, опростите због тога. А не верујем ништа ни шта пише у новинама. Djordje mozda bi jos imali i saosecanja prema Branislavu da mu se ovo desilo prvi put. On je zgrzoio javnost pre tri godine tako sto je lopatom mlatio ljude. Svako normalan bi naucio lekciju iz toga, ostavio se posla za koji nije obrazovan, pokajao se..Umesto toga on ne samo da je nastavio sa istom praksom; nego se i zlobno slikao sa lopatom iznad glave; sto je na kraju i dovelo do ubistva koje je nacinio. I tu nije kraj svih prestupa koje je napravio; naplacivao je zestoko svoje tzv lecenje; lagao na sajtu da ima blagoslov; prakticno hapiso ljude, i sada pokusava da se izvuce tvrdnjom eto mene je Vladika Lavrentije proizveo u cin protojereja pre dve nedelje i dalje nastavljajuci da kalja obraz crkve pokusavajuci da opravda sebe. Gde je tu kraj? Da li je on svestan da kao svestenika ; kroz njegove akcije ljudi gledaju i Crkvu. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука