Oglo Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Па неко мора и радити код предузетника, не могу сви бити предузетници Ваљда је нормално да нисмо сви способни да будемо предузетници, па то ни у Америке нема. Што се тиче трудница, постоји ту опција ако предузетник има добру вољу. Ја сам радио у једној фирми средње величине и 3 труднице су имале пуно боловање и на крају се вратили нормално на посао. Некима од њих је покривао посао неко други а за једну су примили новог човека који је знао да ће ту бити само годину дана. За мање фирме је то теже али опет може овако да се прими привремено замена. Ja radim kod preduzetnika evo već 17 god. i na kraju moram ti priznati sve se svede na čovjeka, kao i u svemu. On kao čovjek i ti kao čovjek, i plus da ne zaboravimo da su nam svi oko nas dati na korist. Pa onda se vidimo đe smo... "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Једноставно нисмо сви скалупљени да будемо предузетници. Тачно. Неки имају дар да буду предузетници и они стварају послове за све остале. И то је могуће једино у капитализму. У капиталиуму предузетници имају највише (што је и логично), али зато остали имају за више него пристојан живот. Практично, разлика се своди на луксуз. За све остало средња класа има више него довољно. Чак и ако хоћеш социјалситичку државу која прерасподељује, опет мораш да имаш капитализам као извор богатства за прерасподелу. То су нпр. немачки политичари лепо схватили, па мудро балансирају (иако је моје мишљење да би им свима било још боље да је мање тих излета у лево) док ови наши нису, па им остаје само да се бесконачно задужују. И ови што ”мрзе приватнике”, па се с тога ”уваљују у државне фирме” изгледа не схватају да њих финансирају управо приватници и радници у праватним фирмама. Паре не расту на грани, њих мора неко да заради. Да би држава раподелила, она може да уради једно од три ствари: да узме порез, да се задужи или да наштампа паре. За ово прво јој треба каитализам. Oglo, florenntina and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Паре не расту на грани može tema lock feeble and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Znam, citala sam. Pa prva stvar koju pitaju zenu je planiranje porodice. Cim vide mladju zenu bez dece odmah se kalkulise o potencijalnoj trudnoci, nekad su morale i da potpisuju da nece zatrudneti u narednom periodu. Sad to vise ne moze, ali i dalje moze da ucenjuje. I tako ona trazi posao, pa ne moze da ga nadje, a ne moze ni da izdrzava porodicu bez prihoda, i tako sve u krug... Ја сам видео случајеве да женска ради у фирми годину дана, оде на породиљско, то време искористи да нађе други посао и онда по истеку породиљског одмах да отказ и оде у другу фирму. И то уради човеку који има малу приватну фирму, према запосленима је веома коректан и плаћа добро. Овде је кључна ствар да све буде поштено и коректно. Ако дођеш негде да се запослиш нормално је да те газда пита какви су ти планови у наредних пар година, јер он мора да планира бизнис од кога и ти добијаш плату. Људски је да се лепо договорите и испланирате сарадњу, а не да се неко ту крије иза полицијског пендрека. Јер ако ми неко прети пендреком, нормално је да са њим нећу да сарађујем. florenntina, Justin Waters, uros and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Овде је кључна ствар да све буде поштено и коректно. Ако дођеш негде да се запослиш нормално је да те газда пита какви су ти планови у наредних пар година, јер он мора да планира бизнис од кога и ти добијаш плату. Људски је да се лепо договорите и испланирате сарадњу. Ok, i ja mu priznam da planiram porodicu u narednih par godina...ne odmah, ali bih volela da imam potomstvo. Nisam bas najpozeljniji kandidat. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Ok, i ja mu priznam da planiram porodicu u narednih par godina...ne odmah, ali bih volela da imam potomstvo.Nisam bas najpozeljniji kandidat. Шта ти оћеш, да рађаш, па да реметиш планове неком добром либералу? Ти баш ниси слушала оне Кристијанове клипове где каже како треба да се ради и како нико нема појма о било чему и како би сви криминалом да зарађују? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Шта ти оћеш, да рађаш, па да реметиш планове неком добром либералу? Ти баш ниси слушала оне Кристијанове клипове где каже како треба да се ради и како нико нема појма о било чему и како би сви криминалом да зарађују? Hocu . Ne preteruj sad i ti :rolleyes: . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Ok, i ja mu priznam da planiram porodicu u narednih par godina...ne odmah, ali bih volela da imam potomstvo.Nisam bas najpozeljniji kandidat. Тако је било у првој фирми у којој сам радио. Дошла женска са баш јаким CV, има факултет, искуство, све што треба, И пита је газда планира ли породицу, она каже да и он каже довиђења, То ми је био први капиталистички шок... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 А замисли да се у САД нађе неки пајсер са оваквим текстом, где још прича како не треба запошљавати труднице и старије? Шта мислите, колико би дуго времена требало док му не затворе фирму? Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Ok, i ja mu priznam da planiram porodicu u narednih par godina...ne odmah, ali bih volela da imam potomstvo.Nisam bas najpozeljniji kandidat. Не треба да му "признаш", већ да се договориш. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 А замисли да се у САД нађе неки пајсер са оваквим текстом, где још прича како не треба запошљавати труднице и старије? Шта мислите, колико би дуго времена требало док му не затворе фирму? To ti kazem . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 А замисли да се у САД нађе неки пајсер са оваквим текстом, где још прича како не треба запошљавати труднице и старије? Шта мислите, колико би дуго времена требало док му не затворе фирму? Има таквих текстова колико хоћеш. Један газда је писао текст како ће затворити фирму и отпустити раднике ако Обама добије изборе, мислим да сам био објавио негде на форуму. И нико му није затворио фирму, наравно. Осим ако није он сам у међувремену... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Не треба да му "признаш", већ да се договориш. Не треба да се договори, то је њена ствар и он нема право у то да залази. То је одавно решено у свакој нормалној земљи. А за овакав текст би ти се у свакој нормалној земљи накачило десетак разних инспекција, не би се распредало по форумима колико си паметан и либералан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Има таквих текстова колико хоћеш. Један газда је писао текст како ће затворити фирму и отпустити раднике ако Обама добије изборе, мислим да сам био објавио негде на форуму. И нико му није затворио фирму, наравно. Осим ако није он сам у међувремену... Јел писао како неће да запошљава труднице и старије? Пусти ме Обаме и сличних глупости, јел писао како ће да дискриминише запослене? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Не треба да му "признаш", већ да се договориш. Ajde Zvonko, jedno je americki kapitalizam u sredjenom sistemu, drugo je ovo divljastvo ovde. Da se dogovorim....daaaaj, pa u vecini slucajeva ce prvo da me ucenjuje planiranjem porodice. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука