Ћириличар Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Baš me čudi zašto pojedini izbacivaju slovo "H". Јер га неки ни немају у изговору Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Neke možda i jesu kovanice ali ima više onoga što Hrvati prisvajaju kao svoje isto što i Srbi prisvajaju kao svoje a ustvari to je autohtono Bosansko.Srbinu iz Bosne isti je jezik kao i Bošnjaku iz Bosne a takođe Hrvatu iz Bosne isti je jezik kao i Bošnjaku iz Bosne. Srbin iz Šumadije ili iz istočne Srbije ili Hrvat iz Čakovca Varaždina Vrbovca ili Dalmacije nemaju puno zajedničkog u odnosu Srbina iz Bosne ili Hrvata iz Bosne. Stanovništvo iz Bosne govori jednim jezikom bez obzira bili Srbi ili Hrvati ili Bošnjaci. To što ga Srbi zovu Srpski ili Hrvati Hrvatski isto tako I Bošnjaci ga mogu zvati Bosanski. To što je urađeno prisvajanje tog jezika u Kraljevini SHS ili bivšoj Jugoslaviji nemora značiti da je to istina,ustvari to je bio samo odraz tadašnje moći pojedinih naroda. Kada bi Srbi izbacili kovanice Turskog porujekla oni bi ostali bez jezika. На турском двору је српски језик био у службеној употреби поред турског, персијског и арапског. Нигде нисам прочитао да се на турском двору причао босански језик. Dr Venko, Јадранка-Дервента and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Kada bi Srbi izbacili kovanice Turskog porujekla oni bi ostali bez jezika. Брате, пратим серију Сулејман величанствени и могу да ти кажем да без титла ништа. Волео бих да разумем али не иде... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Kada bi Srbi izbacili kovanice Turskog porujekla oni bi ostali bez jezika. A sto lazes? Nije lepo lagati iako si mozda drugacije naucen... -Владимир-, zuti car and Dr Venko је реаговао/ла на ово 2 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Грдно смо погријешили То босанац, само се праксај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Kada bi Srbi izbacili kovanice Turskog porujekla oni bi ostali bez jezika. Kada biste vi izbacili ono tursko iz vas ostali biste SrBi. Number15648, DYNABLASTER and zuti car је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Kada biste vi izbacili ono tursko iz vas ostali biste SrBi. Није то поента у томе колико је турског остало у нама (генетски или ментално) већ у томе да се они верски поистовећују што је нама непојмљиво јер се ми поистовећујемо национално. Ја поштујем Србе свих вероисповести и оне неверујуће. Код муслимана то није случај. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Није то поента у томе колико је турског остало у нама (генетски или ментално) већ у томе да се они верски поистовећују што је нама непојмљиво јер се ми поистовећујемо национално. Njima je poenta da nas zezaju kako smo mi Turci. Ne shvataju da smo mi svoje sacuvali visevekovnom borbom i mukama, a oni se prodali tudjinu. Ko je tu junak sami zakljucite. Vise puta sam govorio : Neka mi neko ovog momenta genetski dokaze da sam cistokrvni Turcin ili Arapin u srodstvu sa Muhamedom "prorokom", ja bih i dalje ostao Pravoslavni Srbin. Ја поштујем Србе свих вероисповести и оне неверујуће. Код муслимана то није случај. Postujem i ja Muslimane i sve dobre ljude u svim verama ili neverama. A verujem da i medju njima ima takvih. -Владимир-, ПЧЕЛИЦА and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Kada biste vi izbacili ono tursko iz vas ostali biste SrBi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Zaboravio sam da dodam da bi ostali СрБи i to sa velikim ћириличним Б. Number15648 је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Njima je poenta da nas zezaju kako smo mi Turci. Ne shvataju da smo mi svoje sacuvali visevekovnom borbom i mukama, a oni se prodali tudjinu. Ko je tu junak sami zakljucite. Vise puta sam govorio : Neka mi neko ovog momenta genetski dokaze da sam cistokrvni Turcin ili Arapin u srodstvu sa Muhamedom "prorokom", ja bih i dalje ostao Pravoslavni Srbin. Разумем те. Ипак су се наши преци, такође, повлачили са великим сеобама нпр. Данас су многи од њих Мађари, Чеси, Украјинци, Руси, Немци итд. Мислим да није поента у јунаштву. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Разумем те. Ипак су се наши преци, такође, повлачили са великим сеобама нпр. Данас су многи од њих Мађари, Чеси, Украјинци, Руси, Немци итд. Tako je. Mnogi u sebi nose srpsku krv, kao i tzv. Boshnjaci. Мислим да није поента у јунаштву. Nego u cemu ? Mi se nismo dali tudjinu i sacuvali smo svoju veru,nacionalnost i identitet. Milioni su dali svoje zivote ne zeleci da prihvate tudju veru i izmisljeni identitet. Oni koji su hteli da se sacuvaju i zive povlasceno i mirno pod okupacijom prihvatitli su veru okupatora. Mogu da prihvate sta im je volja, i Islam i bosnjacki identitet, i bosnjacki jezik.... Neka im bude, ali da se zna ko je od svog postanja sacuvao svoje pod raznim okupacijama i bombama. I ko koga moze da zeza da je Turcin. Mada ne treba niko nikoga da zeza. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Ja govorim Srpskim jezikom! Tačka! Ignjatije, Пајко, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 Tako je. Mnogi u sebi nose srpsku krv, kao i tzv. Boshnjaci. Nego u cemu ? Mi se nismo dali tudjinu i sacuvali smo svoju veru,nacionalnost i identitet. Milioni su dali svoje zivote ne zeleci da prihvate tudju veru i izmisljeni identitet. Oni koji su hteli da se sacuvaju i zive povlasceno i mirno pod okupacijom prihvatitli su veru okupatora. Mogu da prihvate sta im je volja, i Islam i bosnjacki identitet, i bosnjacki jezik.... Neka im bude, ali da se zna ko je od svog postanja sacuvao svoje pod raznim okupacijama i bombama. I ko koga moze da zeza da je Turcin. Mada ne treba niko nikoga da zeza. Знаш ти добро у чему је поента. Имиџ који смо зарадили задњих 22 године захваљујући нашим ''вођама'' и белосветској пропаганди и данас чини да многи наши сународници прихватају туђинска имена и вере. Сад сам скоро чуо овде у Бечу од брата за једног Драгана који је променио име у швапско а знам и неке примере који се представају лажним именима и надимцима у страху да ће лоше да прођу на послу итд. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јануар 16, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2013 То чине само тешки комплексаши ! Србин да се стиди пред Аустријанцем чији су нас преци тлачили на разне начине у К&К монархији,тамници народа, чинили злочине у 1. и 2. свјетском рату, конкретно овдје у Мачви и у Шапцу над чиме се згражао др А.Рајс и сав просвећени свијет !? Није лако кад проради ропски менталитет, нечији су преци били хајдуци, а нечији водали опанке. Јадранка-Дервента, Anti Palma Crew, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука