Jump to content

Православац или Србин

Оцени ову тему

Православац или Србин  

61 члановâ је гласало

1. 1. Шта сам?

• Православац
      10
    • Православац и Србин
      38
    • Србин и Православац
      7
    • Србин
      2
    • Ја нисам одавде
      1
    • Нешто друго
      3

Препоручена порука

О завету са Христом и причаааам...Ромеја-Србија-Јевреји....

Ај човече читај лепо...

Osim deklarativnog, druže, ne vidi se skoro ništa u praksi - nemoj da se lažemo. Srbija je 4 na svetu po broju abortusa. Godišnje stradaju 3 grada veličine Kragujevca,  korumpiranost na sve strane, kriminal, a ti govoriš o zavetu! Bilo bi lepo kad bi počeo da se i primenjuje. Pa umesto da se gleda ko je veći Srbin, da se malko zarotira pa da se vidi ko je veći Hrišćanin. Jedno sa drugim, NAŽALOST, nije baš tako čvrsto povezano, a i samo ovo drugo spašava, prvo ume i da pogubi.

:291291291: crvenilo kafica
Подели на овим сајтовима

У слову светитеља Тихона, епископа Алеутског и Аљашког, посвећеном Србима; све је лепо срочено и написано. Свети епископ је јасно нагласио да се треба чувати национални идентитет, народност; и да је нужно да човек "са здравим разумом и неисквареним срцем воли свој завичај", али да је знатно важније чувати свету веру православну, јер је народност и национална припадност има само привремено значење.

Иначе, ми можемо заиста изроварити тоне и тоне историјских докумената који неумитно доказују српску прошлост већине данашњих Бошњака, као и део данашњих Хрвата...што није битно; јер се са папирологијом може потпалити ватра; ако се некадашњи Србин сада сматра Бошњаком/Хрватом (како год) то му право нико не може оспорити.

Волео бих да се надовежем на светог Тихона; поред тога што је најважније очувати нашу веру, а не нацију; очување вере ће заиста бити и најбоље средство за очување нације; јер су Срби прозелитизмом губили своју националну премису; док нема Србина који је накада, примивши православну веру, постао Грк.

"Тешка је бура на мору,тежа је у души.

Али ни море ни душа не чисте се без буре."

(Владика Николај Велимировић-"Касијана")

Подели на овим сајтовима

док нема Србина који је некада, примивши православну веру, постао Грк.

;) klapklap klapklap klapklap 0110_hahaha 0110_hahaha ekstra ekstra ekstra hellooooooooo
Подели на овим сајтовима

ono moje pisanje gore moram pojasniti  jel sam se pitala sta je gore -bolje zbog abortusa jel kad pogledamo u ratovima sta se desava a nisam mislila da bilo koga ovdje povrijedim ili da se isticem da bi bila vazna ,al eto svi se razlikujemo  pa cak i zemaljski blizanci nemaju i nemogu isto misljenje imati

Подели на овим сајтовима

nikola brate dragi ovaj link bio davno napisan od tebe ,nemoguce da ne promijenes  sredinu ili da nevidis u nikome nista divno  ili makar ljudsko sto imaju vicinom srbi,da ima isto kako pises ,nekako se moze naci u svakoj osobi nest isto dobro ,sto gledas u netu samo cesto ima razlicitih misljenja ali svaki covjek je  spreman sam da vidi to kakav je sam ,nikako nemos drugacije  ako sam nepromijenes  sebe druge neces nikad docekati dasu kako ih zamisljas da bi trebali biti
Подели на овим сајтовима

nikola brate dragi ovaj link bio davno napisan od tebe ,nemoguce da ne promijenes  sredinu ili da nevidis u nikome nista divno  ili makar ljudsko sto imaju vicinom srbi,da ima isto kako pises ,nekako se moze naci u svakoj osobi nest isto dobro ,sto gledas u netu samo cesto ima razlicitih misljenja ali svaki covjek je  spreman sam da vidi to kakav je sam ,nikako nemos drugacije  ako sam nepromijenes  sebe druge neces nikad docekati dasu kako ih zamisljas da bi trebali biti

A gde sam to konkretizovao svoj prezir prema svojoj nacionalnosti?

Link ukazuje na postovanje razlicitosti misljenja.

A ovde je problem sto se ekstremno poistovecuje nacija i vera a sama nacija dobija ontologiju obogotvorenja.

Citajte izmedju redova i ne izvlacite stvari iz konteksta.

Hvala!

Подели на овим сајтовима

превише си то црно/бело схватио ...

Срба је било и пре хришћанства, ми тешко и ретко и знамо о нама као народу пре покрштавања па се зато и држимо онога што знамо.

само не знам како ћете Богу да објасните национализам кад је јасан код тога, а приде имајући у виду да су мама Ева и тата Адам били наднационални. ајде да је презиме у питању, ал територија на коју смо се доселили од ко зна одакле, па још и поцрнело од мешања са другим народима ...

мислим да је бесмислено инсистирати на неким стварима.

Подели на овим сајтовима

превише си то црно/бело схватио ...

Срба је било и пре хришћанства, ми тешко и ретко и знамо о нама као народу пре покрштавања па се зато и држимо онога што знамо.

само не знам како ћете Богу да објасните национализам кад је јасан код тога, а приде имајући у виду да су мама Ева и тата Адам били наднационални. ајде да је презиме у питању, ал територија на коју смо се доселили од ко зна одакле, па још и поцрнело од мешања са другим народима ...

мислим да је бесмислено инсистирати на неким стварима.

Наш национализам није базиран на крви и тлу, већ на духовној сфери. Зато јесте исправно говорити да су само Срби они који су Православци. Наша нација је дефинисана кроз дух а не кроз крв. То је разлика између светосавксог национализма и расног национализма (мада нећемо ни крв занемарити, али није најбитније питање код нас Срба).

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Зато јесте исправно говорити да су само Срби они који су Православци.

упуцај ме у колено, биће ми лакше  Just_Cuz_19

Не контам шта желиш рећи. Ако је нека шала, онда није смешно јер нисам сконто :291291291:

Подели на овим сајтовима

Krv jeste važna, ali ne ljudska krv. I ona, ta druga krv, ona je tolika sila da totalno asimiliše svaku drugu krv.. I ako bi neko ko ima tu krv digao svoju ruku na nekog koji isto ima tu krv, digao je ruku na rođenog brata svog, zvao se taj Srbin, Kinez, Japanac, Afrikanac...

Лепо си ово рекао.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...