Jump to content

Odnos prema duhovniku...

Оцени ову тему

da li su duhovnik i ispovednik isto   

17 члановâ је гласало

1. 1. da li su duhovnik i ispovednik isto

• da
      1
    • ne
      2
    • mogu biti
      15

Препоручена порука

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1323203633' post='538868]

шта значи бити духовник?

Pa valjda neko od klira ko ce da te priblizi Crkvi, Bogu, Hristu...da te savetuje, usmerava, sprovede kroz sve to.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 430
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

totalno pro.Monahinje znaju da budu izuzetne u razgovorima i davanju odgovora na neka konkretna pitanja vezanih za naše nedoumice i život uopšte.Ovo govorim jer sam čuo kako igumanija manastira u gradu u kojem sam nedavno došao da živim daje savjete i blagoslove za neke vrlo praktične stvari u životu.

Подели на овим сајтовима

Pa valjda neko od klira ko ce da te priblizi Crkvi, Bogu, Hristu...da te savetuje, usmerava, sprovede kroz sve to.

где тебе твој духовник приводи Христу, на ком месту добијаш савет и при ком догађају?

Подели на овим сајтовима

zato sto je zena i sto bi me ona ,kao zena lakse razumela,Lakse shvatila neke moje nedoumice,lakse mi objasnila neka moja pitanja.Shvatila moje brige i probleme.Imala sam kao devojka fantasticnog duhovnika ,al u poslednje vreme ne.Nikako da nadjem nekog ko ce me duhovno voditi.Da se razumemo razgovaram ja sa svojim suprugom o svemu ali on je ipak moj suprug.Jos kada je postao svestenik nas zajednicki duhovnik je strogo zabranio da mu se iko od porodice ispoveda,Ni ja ,ni njegova majka,sestra,brat,moji roditelji i sestra.....Naravno da ja ne bi mogla da se ispovedam zeni ,ali nije to ni poenta,.Mislim da bi to mogla da bude dobar vodic.

Подели на овим сајтовима

totalno pro.Monahinje znaju da budu izuzetne u razgovorima i davanju odgovora na neka konkretna pitanja vezanih za naše nedoumice i život uopšte.Ovo govorim jer sam čuo kako igumanija manastira u gradu u kojem sam nedavno došao da živim daje savjete i blagoslove za neke vrlo praktične stvari u životu.

за мој појам, то је бити саветодавац а не духовник.

можда лаик може и боље да те саветује, али шта је онда духовништво?

Подели на овим сајтовима

joj, samo da pozdravim drage likove a da me Meda ne izlansira s teme

puno ste mi nedostajali, svi

a monahinja...svaki duhovnik trebalo bi da ima veliko iskustvo i veliku ljubav prema ljudima, strpljenje, empatiju, razumevanje

ne vidim razliku monah-monahinja, odgovornost je uvek ista, ima prepametnih zena i povrshnih muskaraca i obratno...zato procitah negde da se treba moliti Bogu da nas uputi na duhovnika, pa kako bude

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1323203958' post='538883]

где тебе твој духовник приводи Христу, на ком месту добијаш савет и при ком догађају?

Nigde :D :D :D, vidim da je covek zauzet, a ja nesto nisam zainteresovana da ga jurim. Vise si mi ti bio "duhovnik" nego svestenik. Ako pucas na Pricesce, onda monahinja ne moze biti duhovnik, jer ne moze da pricescuje. Ako mislis na duhovne savete, onda sto da ne, nema nekog posebnog razloga zasto pro, jednostavno-dobro radi posao :).

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

zato sto je zena i sto bi me ona ,kao zena lakse razumela,Lakse shvatila neke moje nedoumice,lakse mi objasnila neka moja pitanja.Shvatila moje brige i probleme.Imala sam kao devojka fantasticnog duhovnika ,al u poslednje vreme ne.Nikako da nadjem nekog ko ce me duhovno voditi.Da se razumemo razgovaram ja sa svojim suprugom o svemu ali on je ipak moj suprug.Jos kada je postao svestenik nas zajednicki duhovnik je strogo zabranio da mu se iko od porodice ispoveda,Ni ja ,ni njegova majka,sestra,brat,moji roditelji i sestra.....Naravno da ja ne bi mogla da se ispovedam zeni ,ali nije to ni poenta,.Mislim da bi to mogla da bude dobar vodic.

ок, то је про, а има ли контра, сем свете тајне исповести?

Подели на овим сајтовима

joj, samo da pozdravim drage likove a da me Meda ne izlansira s teme

puno ste mi nedostajali, svi

a monahinja...svaki duhovnik trebalo bi da ima veliko iskustvo i veliku ljubav prema ljudima, strpljenje, empatiju, razumevanje

ne vidim razliku monah-monahinja, odgovornost je uvek ista, ima prepametnih zena i povrshnih muskaraca i obratno...zato procitah negde da se treba moliti Bogu da nas uputi na duhovnika, pa kako bude

слободно :)

меда никад никог пристојног није лансирао са теме, ни кад је био админ :)

има ли везе пол духовника или је у питању свештена служба коју обавља?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...