Jump to content

Да ли користите легалан Windows и зашто?

Оцени ову тему

Srdjan

Да ли користите легалан Windows и зашто?  

28 члановâ је гласало

1. 1. Да ли користите легалан Windows?

• Да.
      12
    • Не.
      9
    • Користим Linux.
      4
    • Користим Mac OS.
      2
    • Не знам.
      2

Препоручена порука

Али чувај рачун ако су ти дали. Ако имаш рачун они су криви што су ти продали нелегалну верзију, ти си чист.

Ето Страхиња, барем ћеш мирно спавати :) 

Подели на овим сајтовима

Знам за случај када је човек има нелегалан Windows у фирми па дошла инпекција и пронашла. Он каже - "а не, ја сам то купио легално - и извадио рачун". Вероватно су после одрали фирму која му је то продала... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

[...]

Едит: Сад видех да питаш за форум. Па то нема везе са Windows-ом, то мора админ Ристић да убаци. 

Па и има неке везе. Да су од почетка ставили исправни фонт у windows, и овдје би исправно показало.

Подели на овим сајтовима

Ето Страхиња, барем ћеш мирно спавати :)

a kako me neko može uhvatiti, pa nenosim moj račuar sa sobom? Odkud neko zna kakav ja vidnovs imam? Malo sam zbunjen?

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

a kako me neko može uhvatiti, pa nenosim moj račuar sa sobom?

Ајде бре, даш му за бурек и буде задовољан чика инспектор, није ти ово Америка :) 

Подели на овим сајтовима

Ајде све то, али најјаче је кад у Луфтханзином A330 у сред безбедносне демонстрације падне сервер и настане мртва тишина.

396417_2787452282232_990778220_n.jpg

Подели на овим сајтовима

Ја морам признати да не верујем у интелектуалну својину, те да ми је и сам концепт апсурдан.

ali nekako mi je slađe piratsko.

Za bilo šta što u životu radiš i privređuješ, imaš neku motivaciju. Prva motivacija je da staviš lebac na astal, tj. da imaš šta da jedeš i šta da obučeš. A onda imaš motivaciju i da dobiješ priznanje za svoj rad, i da stvoriš nešto samo zato što umeš.

Ali, ako ovoga nema, ako u poslu koji radiš ,,nema leba" (kako narod lepo kaže), onda tražiš drugi način da zaradiš. Prema tome, ako nema plate - nema ni posla. Nema kupaca - nema softvera. Nema zarade - nema softvera.

Besplatan softver, open-source softver i slobodan softver (inače tri različite stvari) uglavnom nastaje u slobodno vreme autora (u radno vreme ode ono što donosi hleb). I zato je često, ne uvek, lošeg kvaliteta, jer je u kvalitetan softver potrebno uložiti puno radno vreme. Linuks distributeri koji žive od opensource-a ipak imaju biznis plan, prodaju tehničku podršku i razni ugovori 

Подели на овим сајтовима

Ili ako neko napravi fenomenalnu muziku, izda album, a onda svi to lepo poskidaju sa youtube-a, koja poenta? Što bi taj više traćio vreme na muziku? Odsvirao bi možda po nešto, tu i tamo, okačio na net i to je to.

Ako nema priznanje za svoj umetnički rad, zašto bi objavljivao svoj rad, da ga neki lupež prisvoji.

Voliš filmove? Ako filmovi ne ostvare zaradu - nema filmova. Ako autoprevoznik ne ostvari zaradu - nema prevoza. Ako krojač ne ostvari zaradu - nema odeće, pravi je sam sebi.

A ako zemljoradnik...

Подели на овим сајтовима

Ili ako neko napravi fenomenalnu muziku, izda album, a onda svi to lepo poskidaju sa youtube-a, koja poenta? Što bi taj više traćio vreme na muziku? Odsvirao bi možda po nešto, tu i tamo, okačio na net i to je to.

Ako nema priznanje za svoj umetnički rad, zašto bi objavljivao svoj rad, da ga neki lupež prisvoji.

Иако се безусловно слажем да се ауторско право мора поштовати, мислим да би сами аутори много више профитирали када би сами на јутјубу објавили (легално) своју музику. Многи то и раде. То је бесплатна реклама, а после можеш да зарадиш кроз концерте, свадбе или прављење музике по наруџбини, зависно којој врсти музичара припадаш. Понављам, мислим да би тако музичари требало да раде и верујем да ће време прегазити оне који се не прилагођавају модерним технологијама, али ако већ неће, никако се не слажем да им неко краде музику и не прихватам никакве интелектуалне акробације око (ре)дефинисања својине да би се та прича извртала наглавачке.

Подели на овим сајтовима

Извините што упадам али ја се у ово ниште не разумијем.

Код мене је неки XP, да ли то ишта вриједи?

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...