И.стојковић Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Сумњам да би га неко рукоположио да је знао да је наркоман. Додуше не знам може ли се то сакрити, немам баш искуства са таквим људима, али не могу да замислим да га неки владика рукоположи а да зна да се дрогира. Слажем се... одатле следи да је човек био неискрен током своје исповести пред рукоположење, а одатле следи да би ако Бог Да, а чему се најискреније и надам и молим, после излечења врати чин јереја била потпуна ступидарија. Остаје и даље питање одговорности архијерејских намесника, где су били све време, а где су сад? И наравно...уопште гурање младих људи у тако значајну одговорност - духовништво.. gavrosaurus је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Говорим без осуде! Жалосно је што о. Угрин није на лечењу својом вољом. Мислим да већ нема никог ко не зна како је доспео на лечење и шта је била алтернатива. Нажалост, свако ко има макар мало искуства са наркоманима и њиховим механизмима одбране од одговорности, схватиће из овог интервјуа да је пред посрнулим јерејем дуг пут духовоне рехабилитације и суочавања са собом. Нама који нисмо овисници неопходно је да схватимо наркоманлук као болест. Ми морамо да разумемо и сагледамо духовну страну проблема уз употребу речи љубав, идеали итд. Њихово пак излечење почиње оног трена када престану да описују свој "проблем" истим тим речима и сагледају себе онако како их гледа већина обичног света, као дно дна. У овом случају, то подразумева његово потпуно прихватање личне грешности без општих осврта на 90-те, или на "очекивања наркомана" и њихову склоност ка идеализовању (38:08). Управо та, прва његова реченица на снимку је врхунска демонска манипулација (не осуђујем грешника већ наводим извор греха). У њој се појединац крије иза колективитета, а један од најсебичнијих и најразмаженијих духовних падова представљен је као тежња за идеалима. Искусан духовник као што је отац Бранко сигурно ће препознати моменат кад о. Угрин одлучи да из корена промени свој живот. И на крају пар питања без којих се не може схватити страхота случаја: Да ли је свештеник продавао хероин верницима или атеистима? Деци или одраслима? Породичним људима или самцима? Да ли је уопште бирао коме ће? Драган Јашић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Људи ајде да се не правимо луди, или можемо да изнесемо јасно ствари или да будемо као римокатолици. Рукоположио га је митрополит који није рукоположио само онога ко није тражио. Па банујте ме 1000 пута због овога, Угрин није једини "случај" дотичног митрополита... А када је хтео да га да на суд његов намесник имао је стоп у патријаршији... Да се бар поштује пракса исповести пред рукоположење знало би се за то. Или је исповеђен и рукоположен са знањем да је наркоман, или је прећутао вероватно то што само говори о томе да не би требало више да буде свештеник. Овај случај још говори и о богословији како се рокао и тамо, и о васпитачима којима је то промакло, или било заташкано... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 @@petarpan, Obzirom na način govora vrlo verovatno da ćeš biti banovan,ako se stvari ne promene. Oca Ugrina je rukopoložio MItropolit Amfilohije i nije tačno da on rukopolaže koga stigne. Otac Ugrin je bio djak generacije,dobar student,iza sebe je imao svoju porodicu i bilo je logično da će biti rukopoložen Ako neko nešto zna da sakrije onda je to narkoman koji krije narkomaniju. Čisto sumnjam da je mitropolit znao da je o.Ugrin narkoman,odnosno siguran sam da nije znao . Crveni Baron, Драган Јашић and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Да ли је свештеник продавао хероин верницима или атеистима? Деци или одраслима? Породичним људима или самцима? Да ли је уопште бирао коме ће? Ja sad prvi put čujem da je prodavao heroin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Вероватно да је продавао доп не би био на "свлачењу" већ у истражном затвору, мада... Ово је Србија... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Само напред бранимо своје... Апсолутно пристојно говорим, то што не желиш да чујеш те ствари и да допру до тебе твоја ствар. И митрополит поред себе има монаха који је хомосексуалац а опет говори против њих. За ово имам живог сведока ако не верујеш, па бих волео да чујем твоје оправдање да ли он и за то не зна??? Ма ниси чуо, диловао је, и јако ми је жао што није заглавио затвор мало да га преваспитају, него су га склонили. Знам тачно шта се дешавало као што и многи знају али се праве луди или не желе да признају себи то... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Брате/сестро, ако се ово на мене односи, појма немам о чему се ради, само сам изнео мишљење... . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 baš tužno... tuzansmajli8904 Драшко је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Само напред бранимо своје... Апсолутно пристојно говорим, то што не желиш да чујеш те ствари и да допру до тебе твоја ствар. И митрополит поред себе има монаха који је хомосексуалац а опет говори против њих. За ово имам живог сведока ако не верујеш, па бих волео да чујем твоје оправдање да ли он и за то не зна??? Ма ниси чуо, диловао је, и јако ми је жао што није заглавио затвор мало да га преваспитају, него су га склонили. Знам тачно шта се дешавало као што и многи знају али се праве луди или не желе да признају себи то... Ne razumem šta ovo znači,samo napred brani svoje? o.Ugrin je zbog konflikta samnom napustio ovaj sajt...ja ga ne branim ni jednog momenta ali nemaš ni ti pravo0 da napadaš ljude koji sigurno nisu krivi,odnosno nisu neko ko svesno rukopolaže narkomane i gejeve. To je pproekcija samo nekog ko ima mnogo devijantan um. Govoriš ti pristojno ali vrlo tendeciozno,znam i ja za monahe ali i za monahinje homoseskualce,mitropolit im je duhovnik i sada su sasvim ok i bore se. Takodje o.Ugrin nije jedini naroman medju sveštenstvom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
petarpan Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Па ајде ми онда објасни како је могао да рукоположи Угрина???????? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Шта вам звучи најреалније? 1. Свештеник наркоман, једног јутра решио да се лечи, исповедио се патријарху и патријарх му благословио да оде у Земљу живих. 2. Патријарх чуо да је свештеник наркоман, позвао га да се исповеди, овај призна и патријарх му благослови да оде у Земљу живих. 3. Полиција ухапси дилера, он каже да је свештеник. Не знају шта да раде па позову шефа, шеф начелника, начелник министра, министар епископа, епископ патријарха. Дођу по њега и за опште добро патријарх му благослови да оде у Земљу живих. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 123. . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 Незнам шта је поента ове теме коју топло препоручујем за брисање. Набрајање грехова једног свештеника? Набрајање грехова једног митрополита? Набрајање грехова и падова неких монаха и монахиња? Ја имам толико својих грехова да ме је искрено заиста срамота да спомињем туђе. Шта је урадио цар Константин када су му донели тужбе против неких клирика? Он их је спалио и рекао да он види Епископа како греши он би дошао и покрио га својом хаљином да се саблазан не шири. Стварно незнам шта је поента писања поверљивих догађаја из живота Архиепископије овде где хиљаде наших али и иних може да прочита и злоупотреби? Немој да вас зачуди ових дана прича у Блицу о о.Угрину. Многи новинари материјал за причу траже управо овде. Имајмо бар мало хришћанске свести и одговорности. Драган Јашић, Дијана., Crveni Baron and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
logdanov Написано Јануар 3, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2013 И, да ли је диловао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука