Jump to content

Како спречити ширење јереси безбожног еволуционизма на православним форумима?

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Одговори 214
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Драга браћо виртуелна,

Истина се не боји различитих мишљења и разговора. Зашто забране, врађања, претње и цензура? Не можемо тако да водимо дијалог, не иде то тако.

Подели на овим сајтовима

??????? ?? ?? ????? ???? ??????? ????? ?? ???? ??? ???? ? ????, ?????? ???????? ????? ???????? ? ????????? ????? ???? ?????????. ???? ???? ???????? ???????? ?????????, ?????, ????????????? ?? ? ????, ???????.

????. ???? ???.

Подели на овим сајтовима

????? ????? ?????????,

?????? ?? ?? ???? ?????????? ??????? ? ?????????. ????? ???????, ???????, ?????? ? ???????? ?? ?????? ???? ?? ?????? ???????, ?? ??? ?? ????.

?????? ??? ???? ?? ???? ???????? ?? ???? ?????? ???? ?????????? ??????? ...  

???????????? ??? ?? ?????? ????, ??? ??? ?? ?? ?????, ??? ?????? ??????? ?? ????.

?? ????? ?? ?? ???? ??? ???? ????, ??? ??? ?? ???? ???? ???????, ????? ?? ? ???????? ?????? ??????.

??????? ?? ?? ??? ?? ??????? ?? ???.

Подели на овим сајтовима

????? ????? ?????????,

?????? ?? ?? ???? ?????????? ??????? ? ?????????. ????? ???????, ???????, ?????? ? ???????? ?? ?????? ???? ?? ?????? ???????, ?? ??? ?? ????.

??????? ?? ????? ??? ??? ??? ????????, ???? ?????? ??? ?? ??????? ???????? ????? ??????, ? ???????? ?? ?????? ???? ??? ?????? ???? ?? ???? ?? ??? ???? ?? ???????????, ??? ?????.

???? ?? ???? ??????? ???? ?????? ? ???? ??? ?? ??? ?????? ?????? ??????????.

???????, ?????? ? ??????? ??????? ?? ???????? ? ???? ????? ???? ??????? ???? ???? ?? ???? ??? ????? ?????, ??????? ? ???????. ??? ???? ?? ?? ???? ?????????? ?????????? ??????? ? ????????? ?? ????? ??????? ? ????????? ?????????, ?? ?????? ????? ????? ????, ?????? ?? ??? ?? ??????? ?????.

? ?????? ??????? ?? ??????? ??????????, ???? ?? ?? ?? ???? ??????? ? ????.

???? ?? ???? ??????????? ???? ?? ?? ???????, ?? ????? ??????????? ?? ?????? ???? ???? ????, ? ???????? ?? ?????? ????? ???? ????? ??????.

?????? ???? ????????, ??????????, ?????? ?? ????????? ?? ???????? ??????? ???? ?? ???????? ??? ???????.

?????? ????????? ???????? ????? ?? ???????? ? ????? ??????? ????????????? ??? ??????: ???????? ???????? ??????? ????? ?????? ?? ?????? ???????? ??? ????? ? ?????????? ???????? ?????????? ?? ????? ???????? ?????? ???????? ? ?????????.

???? ???? ?? ??????? ?????? ??? ?? ?? ???? ?????? ???????? ?? ?????? ???? ???????? ? ?????????, ?? ????? ????????? ???? ?? ??????.

????? ?? ???? ??????????? ??? ?? ????, ??????? ??? ?????????.

Подели на овим сајтовима

@Meda

Shvatam, dakle cenzura. Dobro, vasa stvar.

забране, претње и цензура постоје из нужности а ради добра оних осталих који желе да чују шта јесте учење, правила и културу. они који се не желе повиновати очигледним учењима и правилима ни после упорних и разложних упозорења, ма колико драги свима нама, морају да иду на хлађење главе.

а њихова вређања су потпуно игнорисана, тако да се не може причати о томе.

није то тако једноставно како га ти схваташ, ми имамо одговорност за сваког оног који чита, а поготово за његово стање душе после читања.

управо децу Христову, неутврђене, морамо да заштитимо од погубних утицаја који се дешавају или постоје.

Pazite samo da svojom brigom i zastitom ne upropastite te neutvrdjene, saljuci ih u sake Miroljuba Petrovica i slicnih vukova grabljivih u ovcijem ruhu.

Подели на овим сајтовима

Колико сам схватио, Теорија еволуције је проглашена за јерес, и свако ко је заступа на форуму ће бити банован.

Ово је први пут да се научна теорија проглашава јересју, после средњег века, колико је мени познато.

Или је наука почела да се бави оностраним и оним што је изван материје, вером, или овде почиње лов на "вештице".

Подели на овим сајтовима

Мада колико је мени познато јереси се изобличују и осуђују на саборима, и свакако не може свако појединачно, био он и владика, или светитељ одлучивати о томе, него цела Црква, саборно, на челу са Духом Светим.

Подели на овим сајтовима

Pazite samo da svojom brigom i zastitom ne upropastite te neutvrdjene, saljuci ih u sake Miroljuba Petrovica i slicnih vukova grabljivih u ovcijem ruhu.

?????? ?? ?? ??? ??????????? ??????????? ?? ???? ????????? ??????? ????? ???? ?? ?????? ?????????? ????????? ???????? ?????????. ?????? ?? ?? ?????????? ???? ?????? ??????? ??????.

?????? ???? ?? ?????????, ??? ?? ????? ??? ???????????? ???????? ? ???? ???????????? ????? ?????? ?????????? ?? ???? ?? ?? ?? ?????? ??????????? ???????. ?????, ???? ????? ??????? ????? ??????.

???? ??? ?????.

Подели на овим сајтовима

Теорија еволуције није само научни проблем, чим се бави стварањем живота на земљи као и човека. Јасно се види у Постању да стварање није чисто природни процес и као такав научно је необјашњив. ТЕ сасвим мења неке ствари које су чисто теолошке природе и зато се може посматрати као јерес. Покушај усклађивања ТЕ са Постањем је немогућа.  

Подели на овим сајтовима

Shvatam, dakle cenzura. Dobro, vasa stvar.

?????? ??????? ???? ? ???? ?????, ?? ??? ????? ?? ????? ??????? ?????? ???? ????????? ?? ????????? ???? ? ?? ???? ??.

??? ???? ??????? ?? ????? ???????? ??? ????? ? ????????? ???????.

?????, ?? ????? ??????? ???????? ?? ????? ??????.

Подели на овим сајтовима

?????? ??? ???????, ??????? ????????? ?? ?????????? ?? ?????, ? ????? ?? ?? ??????? ?? ?????? ?? ???? ???????.

??, ??????????.

?? ?? ?????? ???????? ? ???? ??????? ????? ?? ?????????, ????? ?? ?? ?? ??? ?????????? ?????? ?? ????? ??? ??????, ????? ?? ????? ? ????????? ????.

Подели на овим сајтовима

?????? ??? ???????, ??????? ????????? ?? ?????????? ?? ?????, ? ????? ?? ?? ??????? ?? ?????? ?? ???? ???????.

??, ??????????.

?? ?? ?????? ???????? ? ???? ??????? ????? ?? ?????????, ????? ?? ?? ?? ??? ?????????? ?????? ?? ????? ??? ??????, ????? ?? ????? ? ????????? ????.

??? ?????????? ? ??? ??? ???????:

1. ???? ?? ????? ?? ?? ??????? ????????? ?????

2. ?? ??????? ??? ??????? ???? ???????? (??????? - ???? ?????, ???????? ???) ?? ??????

???? ?? ????? ???? ?? ??????? ?????????? ????? ?????? ??????? ???? ???? ???????? ????, ??? ?? ????? ???? ????????? ??????????? ?????????? ? ???????. ???? ????????? ???? ?? ???????? ? ??????? ???? ???? ???????? ?????

Подели на овим сајтовима

Наравно да се неко мишљење засновано на науци може посматрати као јерес. Ако ти неки научник на основу познатих закона природе каже да хлеб и вино не могу постати Тело и Крв Господа, да ли је то јерес. Ја кажем јесте.

Подели на овим сајтовима

Помаже Бог браћо и сестре. На неколико православних форума сам пратио шта се каже о Теорији еволуције. На форуму Православље сам учествовао у дискусији, а главни ликови су поред мене били Ивица, Аквиљо и Звонко. Ако сам једну ствар схватио то је да се православни уопште не требају узбуђивати због ТЕ јер је ни велики број научника не подржава. Упознао сам доста студената биологије и микробиологије и заиста када они ТЕ не узмаји за озбиљно, зашто бисмо ми? То што Ивица прича је оно као када је један муслиман на форуму Православље рекао нешто типа:"Ја сам дошао овде вас да просвећујем". Није проблем када људи као Ивица и Аквиљо терају по свом, проблем је када неко наивно мисли да су ТЕ и библијски опис стварања компатибилни. Св. Симеон Нови Богослов каже да ће у Есхатону они који буду у паклу бити као слепи јер неће видети Бога, као што и сада слепци са нама бивају од Сунца обасјани али га не виде. А на Ивицу се немојте љутити, он је супер лик, само што није биолог по струци и што још није дипломирао. А њему сам обећао да ћу проучити ТЕ и то ћу обећање испунити.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...