Radovanka Написано Децембар 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Rođena sam u Doboju Rijetko dole idem, nemam nikog od rodbine, a i razloga za odlazak. Ali nikad se ne zna, čudni su putevi gospodnji, nije nam daleko tako da se možemo nekada i vidjeti. Hvala na podršci. gago.m and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Планираш ли да студираш нешто? Можда у Београду или Новом Саду, мислим да би ти то значило. Извини ако си то негде већ рекла. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radovanka Написано Децембар 29, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Планираш ли да студираш нешто? Можда у Београду или Новом Саду, мислим да би ти то значило. Извини ако си то негде већ рекла. Nisam to spomenula, ali planiram studirati u Beogradu, tamo mi je sestra pa mi je tako mnogo lakše. Juan Valdez and DankaM је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Тужно је да нема Срба тамо гдје су некада вијековима живјели, гдје још има трагова њиховог постојања. Баш зато је потребан попис становништа, да престану све приче, да се види колико људи живи тамо гдје су били 1991.године. Теби Радованка, нека Господ да снаге да издржиш до краја гимназије, а после кад дођеш у БГ биће ти одвратни аутошовинисти. feeble, Radovanka, gago.m and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Децембар 29, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2012 Sine Radovanka gdje god budeš studirala trudi se da uvijek budeš normalna. Uvijek se druži sa normalnim ljudima. Kloni se onih koji šire mržnju i koji su isključivi. Drago djete bolje je imati lijep odnos sa drugima nego ružan.Nikada ne nasjedaj na podjele.Ako si dobra osoba naći ćeš uvijek društvo koje tebi odgovara a to su dobri ljudi.Srpski narod je čestit i dobar narod kao i bošnjački. Međutim i jedni i drugi imaju svoje loše momke. Sine ti se druži sa dobrima i bit će ti uzvračeno dobrim.Bog ti dao svako dobro.Savjetujem ti da uspostaviš kontakt sa sveštenikom koji ima niknejm:" jer agapije", to je divan čovjek .Od njega ćeš naučiti samo dobro.Imaš ovdje i sveštenika Ivana Cvetkovića i njegovog brata Irinijeja. Sve su to sveštenici koji su moji dobri prijatelji .Od njih ćeš samo dobro naučiti. gago.m је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radovanka Написано Децембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Rekla sam već, ja nikada nisam pravila podjele, već oni.. a da ne bude zabune, sada su mi neki Bošnjaci bolji nego neki Srbi Hvala na savjetu. gago.m and bosanac је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Тешко да може да се каже да је положај Срба у Босни тежак. Није тежак у Босни, јер у дијелу БиХ који се зове Република Српска, не фали им ништа. У појединим дјеловима Федрације јесте лошије стање, и даље су изложени притисцима, шиканирању на националној основи, потешкоћама да се нађе посао итд...исто је и обратно, у појединима дјеловима РС, такођер Бошњаци се осјећају у тешком положају. Међутим стање се доста поправило од послератног доба у оба ентитета и дистрикту Брчко. Као што и сам Радованка каже, чак међу бошњацима има бољих пријатеља међу Србима. Нажалост споро иде то превазилажење међуетничког скуоба, и за то је итекако крива политка коју воде водеће странке која се искључиво базира на локалпатриотизму који лажан и дебел колико и банковни рачуни страначких главоња и гузоња. Оно што би Срби требали престати радити, јесте да се престану одрицати Федрације и да сматрају Босну читаву уздуж и порпијеко својом земљом, а не само Републику Српску. Република Српска је формирана у рату, а Срби на просторима читаве БиХ живе већ вјековима. То што је стање у Сарајеву такво какво јесте, не мијења чињеницу да се Срби не требају борити и за Сарајево и за Зеницу и За Тузлу и за Мостар и све остале градове. Ако ће се одрицати и говорити ја мрзим све што није Република Српска, онда је ок, даје се легитимитет Бошњацима да кажу, сиктер онда, не само из Федерације већ из читаве БиХ. Јер они не престају да својатају БиХ, испирају мозак да је средњевјековна Босна њихово наслеђе, да су они ту од памтивјека итд... Можда су ово само пусте жеље, и вјероватно је садашње стање максимум које затупљен балкански мозак може да оствари. Највећа трагедија која сада погађа БиХ је што ниједан од три конститутивна народа или не увиђа, или неће да увиде, да лидери који их представљају само на ријечима гаје патриотизам и пљују према другој страни, окривљују је за све њихове недаће, док се тајно врло радо састају, одлични су пријатељи, и преговарају како ће и даље пљачкати све што се може опљачкати. Великој већини гласачког тијела нажалост одговара овакво стање, јер БиХ са огромном администрацијом гаји много радих мјеста која су на терету буджета, и много је и осталих ван јавног сектора чији је бизнис и посао повезан са органима управе, тако да ником не пада на памет да се мијења стање какво јесте. Свака врана у своме јату глође другу врану. Ја сам тотални скептик да ће се ишта промјенути до те мјере да друштво нормално функционише. ПЧЕЛИЦА and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rašo Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Босна и Херцеговина. Не постоји Босна. Постоји држава која се зове Босна и Херцеговина. Ма каква била немојте заборављати Херцеговину. Поздрав теби Радованка! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radovanka Написано Децембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Тешко да може да се каже да је положај Срба у Босни тежак. Није тежак у Босни, јер у дијелу БиХ који се зове Република Српска, не фали им ништа. Ja živim u Federaciji, stanje se jeste popravilo to sam i rekla, ali opet zamislite kako je biti jedino dijete koje je druge vjere. Čovjek se na sve navikne pa i na ovo. Не постоји Босна. Постоји држава која се зове Босна и Херцеговина. Ма каква била немојте заборављати Херцеговину. Nisam rekla da živim u državi Bosni, već sam mislila u Bosni kao u samo jednoj oblasti. Kod nas se dobro zna ali i pravi razlika, između : Federajije, Rs-a, Brčko distrikta, Hercegovine čak i manjih gradova i sela koji su podijeljeni po nacionalnoj zastupljenosti njenih stanovnika. Rašo and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gago.m Написано Децембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Радованка,(како лепо име!)Бог је уз тебе и Он те неће никада напустити све док будеш тако радила и мислила!И преко интернета можеш много научити о нашој вери,да колико толико надокнадиш непостојање веронауке у твом месту.Само бих те замолио,не заборави и наше писмо,ћирилицу.Мало је народа у свету који имају тако лепо писмо као што је наша ћирилица.Свако добро и нека те драги Бог чува! feeble, Radovanka, Дејан and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Radovanka Написано Децембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 30, 2012 Само бих те замолио,не заборави и наше писмо,ћирилицу. Naravno da neću, ćirilicu čitam i pišem baš isto kao i latinicu. Hvala. gago.m је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука