Милан Б Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Занима ме следеће: ако би се нпр. појавио раскајани дилер наркотика који би желео да помогне да се заврши мозаик у Xраму Светог Саве и приложи 5 милиона еврића (својих прљавиx новаца), да ли би црква требало да прими ове паре или не? Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Да, само не да их потроши за храм св. Саве, већ за лечење наркомана. Драган Цвијетић, JESSY and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Значи, ок је примити прљав новац ако га употребиш на одређени начин? Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Па ако се човек каје, најбољи начин је да то што је непоштено зарадио да Цркви или у хуманитарне сврхе. Тако ће бар мало да се "опере"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 А зашто је проблем да се тај новац употреби за украшавање xрама? Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Није проблем, али мислим да има пречих ствари. Кад све друго решимо, онда можемо да правимо велелепне храмове. Драган Цвијетић, Ignjatije, Милан Б and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Добро, ево други пример. Шта ако се јави нпр. неки г.Шарић и донира 500eur за црква.нет (он са том новчаницом вероватно кити музику у кафани), и остави завештање да на свакој страници стоји негде у футеру његово име? Шта се ради тада? Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Мислим да је потпуно непримерено такав новац употребити на украшавање Храма. То што је он покајан-*Слава Богу али тим прљаво зарађеним новцем ко зна колико је људи умрло,мајки заплакало,жена пребијено и деце малтретирано. Слажем се са Звонком,тај новац употребити на отварање центра за лечење наркоманије. Драган Цвијетић, JESSY, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Храмови који су изграђени потпуно или дјелимично од прљавог новца има на туце већ, тако да не би био проблем да се узме 5 милиона и за довршетак храма Св.Саве. Е сад питање, да ли је то оправдано или неоправдано...велико је то питање. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Добро, ево други пример. Шта ако се јави нпр. неки г.Шарић и донира 500eur за црква.нет (он са том новчаницом вероватно кити музику у кафани), и остави завештање да на свакој страници стоји негде у футеру његово име? Шта се ради тада? Pa ovo mi ne lici na dar nego na poslovnu ponudu koju bih ja licno odbila, ali to je naravno samo moje misljenje... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Ето "светих" пара... Да ли су довољно свете или нису довољно свете? Питање је сад. Банализоваћу до бесмисла — а шта ако је у самом зачетку те пецтоевроснице радник почешао **** њоме? Њена прљавшина је онда далеко дубља и далекосежнија од потоњих јој идолопоклоника јер се на њој намножило греха. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 И ктитори храмова су били насликани на фрескама. Има ту и екстрема као онај што је насликан са две жене у чамцу... Да не банализујем даље, да ли је цркви од интереса које је порекло новца за прилог и ако јесте како га испитује? Ако није, зашто није? Да ли је сваки новац прљав? Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Црква није полиција... Али мислим, и већ сам то помињао овде па сам можда досадан, да би најбоље било када би се Црква издржавала и финансирала од својих верника. Онда не би било таквих проблема... Јер мафијаш не би могао да буде хришћанин. Милан Б and Johanes de Silencio је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Децембар 28, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Црква није полиција... Па управо тако, јер по резону "прљаног новца" ни напростији свештеник се не би смео дотицати пара од водице или ма чега јер не зна стопроцентно јасно порекло те новчанице коју прима па би и њена даља примена била под знаком питања. Можда онда не треба ни ми да дајемо прилог за Хиландар јер ко зна какав зао пут је тих целих 200 динара прешло, ко зна ко је ту све пипкао и мађијао. Не вреди... Мислим да просто не може тако да се гледа али то је само лични став. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 28, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2012 Црква није полиција... Али мислим, и већ сам то помињао овде па сам можда досадан, да би најбоље било када би се Црква издржавала и финансирала од својих верника. Онда не би било таквих проблема... Јер мафијаш не би могао да буде хришћанин. Мада опет, не би требало да забранимо мафијашу да постане xришћанин, јел тако? Надам се да ово моје питање неће бити сxваћено као напад на цркву, пошто ми то није намера. Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука