Jump to content

Zasto je evolucija tačna

Aquilius Cratus

Препоручена порука

?? ??? ?? ?? ??????? ??? ???????.. ?? ? ????? ????? ?? ??????? ???? ???? ???????? ?? ?? ? ???? ? ???? ? ??? ???? ??????? ???  319.gif

E ovo je vec za Nobela!

Znaci tvoje telo nije izaslo iz majcine utrobe nakon velikog broja deobe celije. Cije je verovatnoca manje nego forimranje jednog molekula proteina. Nego te je Bog izbacio iz neke kosmicke rupe ovakav kakav si sada??

Bravo Mr Creationist.  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Одговори 148
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Бог је створио Адама и Еву тако што им је "дао" тјело и душу док свим њиховим наследницима(па и теби и мени) он "даје" душу док преко наших родитеља ми добијамо тјело...Душа је битнија од тијела(по мом скромном мишљењу) и без душе човјек не може да постоји...

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Opomena za clana aquilio ,ne vredjati licna osecanja clana foruma.

Знате, само су две могућности: или Бог постоји или не постоји. А то, другим речима, значи: или постоји смисао нашег постојања или он не постоји.

Патријарх Павле

Подели на овим сајтовима

?? ?????? ?????:

Постављена сликаПостављена слика

?????? ?? ?? ?????? ?? ?? ??????? ?????? ??? ??? ???????? ???? ? "???????? ????????"?

?? ??????, ??? ?? ?? ???? ?? ??????? ???? ?? ??? ??????? ???????? ??????? ? ???? ?? ???????. ????? ?? ??????? ?? ?? ????????? ?? ?????????? ??????? ???? ??????? ? ??????? (? ??????? ?? ??????????? ?? ??? ?? ????? ??????? ????????? ? ???????????? ?????? ??? ??? ??? ????? ?????? ??????? ?? ???. ??????? ???????? ???? ?? ???? ????????????)? ???? ????????????? ????????? ?? ?????? ???????. ???? ???????????? ????????? ?? ?????? ???????. ??????? ?? ??? ??????. ??????? ?? ?? ?? ?????? ?? ?????? ???? ???? ????? ???? ????? ???????? ???? ???????? ???? ???? ??????????? ?????????? ? ???????. ??????? ?? ??? ?? ?? ??? ????? ?? ?? ?? ???????? ???????????? ?????, ???? ????? ? ???? ???????? ?? ?? ?? ?? ????? ? ?????? ?????? ? ????? ? ??????????? ??????????, ?? ?? ?? ??????? ???????? ??? ?? ????? ?????? ????????????? ???????? ?? ??????. ???? ?? ?????? ????? ?? ???? ???????? ???????? ????????, ????? ??? ??????, ?? ????, ??? ?? ?????????, ?????? ?? ?????? ?? ?? ????????? ?? ?????????? ?????? ???? ????? ???????? ???? ???????? ???????????.

Подели на овим сајтовима

??? ?? ??????? ????? ? ??? ???? ??? ?? ?? "???" ????? ? ???? ??? ???? ??????? ????????????(?? ? ???? ? ????) ?? "????" ???? ??? ????? ????? ???????? ?? ???????? ?????...???? ?? ??????? ?? ??????(?? ??? ???????? ???????) ? ??? ???? ?????? ?? ???? ?? ???????...

Upravo ovaj deo bih zeleo da raspravimo.

Verovatnoca da ce deobom celija novi covek, beba, imati bas takve specificne karakteristike kakve ima je mnoooogo manja nego da EM sila sastavi slozeni molekul. Shvatas? Nijedna beba se ne bi mogla roditi kad bi verovtnocom proveravali mogucnost proslih dogadjaja.

Подели на овим сајтовима

Ајде покушаћу за холидејз да наставим ону тему о пореклу информација где сам кренуо од почетка, нема сврхе да се препуцавамо овде кад су сметње на вези велике.

Мора да је утицај оног нашег пријатеља... 0110_hahaha

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ала брате па ти знаш тако мало али тврдиш тако много...Није ти то добро..

Прво: отукда ти то да ЕМ сила саставља молекул ?

Друго: да познајеш како фукционише ДНК-а не бих постављао таква питања

и треће али најбитније: не могу даље да се расправљам са тобом јер ово са расправа са тобом не води нигдје

Свако ти добро желим

Подели на овим сајтовима

??? ????? ?? ?? ???? ???? ???? ??? ?????? ???? ?????...???? ?? ?? ?????..

????: ?????? ?? ?? ?? ?? ???? ???????? ??????? ?

?????: ?? ???????? ???? ?????????? ???-? ?? ??? ????????? ????? ??????

? ????? ??? ??????????: ?? ???? ???? ?? ?? ?????????? ?? ????? ??? ??? ?? ???????? ?? ????? ?? ???? ??????

????? ?? ????? ?????

Skolski primer bezanja od odgovora toliko puta vidjen u ovim raspravama.

A sta nije u redu sa mojim pimanjem DNK? Sta utice na molekule ako ne EM? Daj neka objasnjenja.

Ja sam ucio zvanicnu nauku. Mozda je pogresna ali ja znam da smao ova daje rezultate.

Подели на овим сајтовима

????: ?????? ?? ?? ?? ?? ???? ???????? ????????

?? ?????? ???????????? ??????????

???????????? ????????? ??????? ????????? ?? ??????? ????????? ? ???????? ???????? ??????. ??????? ???????? ???????? ?? ?? ??????? ????????? ?????? ?? ????????? ???????? ? ????? ? ??????? ?? ????? ?????? ??????? ????????? ???????? ??????????. ? ????? ???????? ?? ??????????? ?? ?? ???????? ???? ? ????? ????? ???????? ????????? ?? ???????? ????????? ????????? ??????? ????????. ??????? ???????? ?? ???? ??????? ?? ???????????? ?????????. ?????? ?? ????????? ?????? ?? ??????????????? ????? ?????? ????????? ?????. ????, ?? ????????? ?? ???????? ????? ?????? ? ??????? ?? ?? ?? ????? ???? ????????? ???????? ??????? ?????? ???????? ????????.

? ????? ???? ?? ????????? ???????? ??????? ?

Подели на овим сајтовима

???????????? ????????? ??????? ????????? ?? ??????? ????????? ? ???????? ???????? ??????. ??????? ???????? ???????? ?? ?? ??????? ????????? ?????? ?? ????????? ???????? ? ????? ? ??????? ?? ????? ?????? ??????? ????????? ???????? ??????????. ? ????? ???????? ?? ??????????? ?? ?? ???????? ???? ? ????? ????? ???????? ????????? ?? ???????? ????????? ????????? ??????? ????????. ??????? ???????? ?? ???? ??????? ?? ???????????? ?????????. ?????? ?? ????????? ?????? ?? ??????????????? ????? ?????? ????????? ?????. ????, ?? ????????? ?? ???????? ????? ?????? ? ??????? ?? ?? ?? ????? ???? ????????? ???????? ??????? ?????? ???????? ????????.

Molekula Lazare, molekula. Covek je nesto drugo, a tek je drugo u ontoloskom smilsu.

A koliko nisi u pravu  dokazuje nauka koje se zove molekulska dinamika http://en.wikipedia.org/wiki/Molecular_dynamics

A o statistickoj termodinamici i da ne govorim http://en.wikipedia.org/wiki/Statistical_thermodynamics

Подели на овим сајтовима

????, ??????, ??? ????? ?? ????? ?? ???????? ???????????? ????????? ?? ????? ??????? (? ?? ??? ????????). ???? ????? ???? ??? ??? ????????? ??????? ? ???? ?? ???? ??????????, ??? ? ???? ?? ?????? ?? ?? ?? ?????????? ?????????. ??? ???????? ?? ????????? ???????? ? ?????? ???????? ?? ?? ???? ?????? ??????

?????, ???? ????? ?? ?? ????? ????? ?? ????????? ?????? ?????? ??? ?????? ?????? ??? ?????? (? ??????? ?? ?? ?????? ???? ?????? ??? - ? ???????? ?? ????? ???? ??, ????? ? ?????? ?????. ????????????? ? ?????? ????? ?? ???? ???????????? ? ??????? ????. ???????? ?? ??? ???? ????????? ??????? ?? ??.)

Jedna od osnovnih konceptualnih postavki u fizi?kim teorijama o pojavama u svetu oko nas je redukcionizam, tj., ideja da se suština neke pojave (fenomena) može objasniti mehanizmima na manjim prostornim ili vremenskim skalama. Tako se, na primer, procesi unutar žive ?elije objašnjavaju molekularnom biologijom, molekularna biologija hemijom, hemijske reakcije proizilaze iz strukture hemijskih elemenata (atoma ili molekula) i njihovih interakcija, atomske i nuklearne reakcije kao posledica osobina elementarnih ?estica i njihovih interakcija, itd. Ova kaskada redukcije na niže uzroke se nastavlja sve do najmanjih prostornih i vremenskih skala, gde kvarkovi i neutrini i elektroni postoje u svetu kvantizovanog prostora-vremena. Ljudi koji se ovim najmanjim skalama bave ?esto kažu da im je cilj da razviju "teoriju svega" (TOE - Theory of Everything); opšte je poznato da prepotencija medju ovim ljudima nikad nije manjkala. Medjutim, što više saznajemo o TOE, njena otkri?a nam se ?ine sve manje relevantnim za objašnjenje pojava u svakodnevnom životu.

Fizika razvijana tokom prve polovine XX veka je uglavnom pratila ovaj redukcionisti?ki redosled: stekli smo nova saznanja o atomima i nuklearnim silama i elementarnim ?esticama i prirodi prostora i vremena koja su dramati?no promenila naše vidjenje i razumevanje sveta.

Medjutim, poslednjih 50 godina je postalo jasno da redukcionisti?ki prilaz nije dovoljan da bi objasnio sve, a posebno ne kompleksne na?ine organizovanja materije.. Ta?no je, na primer, da se procesi u živoj ?eliji pokoravaju zakonima molekularne biologije, ali nikakva prou?avanja u molekularnoj biologiji ne mogu dati odgovor na pitanje kako to da iz mrtvih molekula nastaje živa ?elija. Potrebna je konstrukcionisti?ka, ili sinteti?ka teorija, koja iz nižih skala ili elementarnih konstituenata može da objasni nastanak radikalno novih fenomena izraženih na višem stepenu organizacije, kao što su život (iz molekula), ili svest (iz nervnih ?elija), ili neki fenotip (iz genoma), ili socijalni fenomen (iz ljudskih interakcija).

U fizici je tokom druge polovine XX veka nastalo nekoliko takvih teorija koje pokusavaju da objasne kompleksne procese. Budu?i da se te teorije ne fokusiraju ni na jedan specifi?an sistem, ve? više na opšti dinami?ki razvoj ili organizaciju, one su apstraktne i fenomenološke, da tako kažem, i mogu se odnositi na bilo šta (videti primere dole).

Prednost ovakvih formulacija,sa svoje strane, je u tome što se one mogu strogo matemati?ki zasnovati - ove teorije su matemati?ke prirode. One predstavljaju neku vrstu sinteti?kog vidjenja kompleksnih organizacija materije - a posebno je zanimljivo da je takva jedinstvena generalna formulacija uopšte mogu?a za tako raznorodne pojave u prirodi (ovim zanimljivim pitanjem se ne?u dalje baviti).  Konkretno, medju takve teorije spadaju Teorija igara, razvijena 40'ih godina, koja se primenjuje u evolucionoj biologiji, politici ili ekonomiji, na primer, i isti?e se kao školski primer neredukcionisti?ke teorije. U sli?nu kategoriju se mogu uvrstiti i Teorija haosa (haoti?no ponašanje u dinami?kim sistemima), Teorija fraktala (nova geometrija prirodnih oblika) i Teorija katastrofa koja opisuje nastanak kvalitativnih promena u složenim sistemima kao što su termodinami?ki sistemi, socijalni sistemi, neuralni sistemi, itd.

by ????? ???????

???? ?? ????? ???? ????? ?? ”?? ???? ???????? ???????”. ??????? ?? - ????? ?????????? ???????????? ?????????. ??? ? ?? ?? ??????? ???????, ?????? ?????? ????? ??? ????????? ?? ??????? ???????? ? ?????? ???? ?? ???? ????????? ?? ?????? ????????? (??????????, ?? ????? ???????? ?????????? ??????????????? ??????????? ? ???????????? - ???????? ????????).

Подели на овим сајтовима

??, ??? ??????? ???? ??? ?? ?????...

A sta nije u redu sa mojim pimanjem DNK? Sta utice na molekule ako ne EM? Daj neka objasnjenja.

Ja sam ucio zvanicnu nauku. Mozda je pogresna ali ja znam da smao ova daje rezultate.

????? ????????, ???? ?????.

??????????????? ???? ?? ????? ?????? ?? ??????? ?????????? ???????? ??? ???? ???????? ????? ????? ?????????. ?? ??????? ????? ? ??????? ??? ???????? ???????? ?????????? ? ???? ????, ?? ??????, ?????? ??????????. ?????? ??? ????? ?? ?????????? ?? ?? ???????? ???? ????? ????? ?????? ???????????, ??. ???????? ????????? ???. ???? ?? ?????? ???? ????? ??? ? ???? ?????? ?? ???????????, ??? ???? ??????? ???? ?? ?? ?????.

??? ?? ? ????? ?? ??? ?????, ???? ??? ???? ??????.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

??, ??? ??????? ???? ??? ?? ?????...

????? ????????, ???? ?????.

??????????????? ???? ?? ????? ?????? ?? ??????? ?????????? ???????? ??? ???? ???????? ????? ????? ?????????. ?? ??????? ????? ? ??????? ??? ???????? ???????? ?????????? ? ???? ????, ?? ??????, ?????? ??????????. ?????? ??? ????? ?? ?????????? ?? ?? ???????? ???? ????? ????? ?????? ???????????, ??. ???????? ????????? ???. ???? ?? ?????? ???? ????? ??? ? ???? ?????? ?? ???????????, ??? ???? ??????? ???? ?? ?? ?????.

??? ?? ? ????? ?? ??? ?????, ???? ??? ???? ??????.

Ovo cu smatrati da me nisi dobro razumeo inace bi bilo cisto skretanje sa teme. Gde sam ja rekao da EM sila sklapa dnk lanac? Pricao sam o molekulu. To nije dnk lanac. Pircali smo o problemu slozenosti i fenomena takozvanog slepog slucaja.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...