Jump to content

Писмо упућено Алојзију Степинцу 1942, његов одговор и кајкавска песма

Препоручена порука

Успели су уз помоћ обезбоженог и среброљубивог запада са РКЦ и Ватиканом на челу. Превише су теби Срби криви за све, тако да својим ставовима само потврђујеш (ипак само) твоју теорију.

Da je to teorija bio bi najsrećniji čovek na svetu, sve što sam rekao su realnosti, nepobitne činjenice, a realnost ume da boli....najlakše je živeti u bajkama...

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Da je to teorija bio bi najsrećniji čovek na svetu, sve što sam rekao su realnosti, nepobitne činjenice, a realnost ume da boli....najlakše je živeti u bajkama...

Па човече јеси ли ти свестан да Србе оптужујеш за то шта уче деца на западу о историји, шта пишу и емитују њихови медији о Србији и Хрватској, шта о томе говоре њихови политичари и тиме формирају мишљење и свест својих народа.

• Волим 1

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Па човече јеси ли ти свестан да Србе оптужујеш за то шта уче деца на западу о историји, шта пишу и емитују њихови медији о Србији и Хрватској, шта о томе говоре њихови политичари и тиме формирају мишљење и свест својих народа.

Opa ode ti na veliko...ceo svet protiv Srbije :D daj oladi malo toliko je smešno da nemam reči, shvati da je malena Srbija samo mrvica mi smo svetu nebitni.  Kao i vecina imam naklonost prema Rusima, ali kada sam pročitao da su po istrazivanjima u Rusiji, Rusima kao najdrazi narodi medju prvih deset na prvom mestu Bugari, što je iskreo i mene začudilo,, pa Belorusi, Ukrajinci, dok Srbi nisu ni medju tih deset, e to sam znao i sam, i nema veze opet su mi Rusi dragi, samo , ja ne živim u paranoji niti u bajkama, zato sam i slutio da Rusima nismo ni medju prvih 10 naroda. Svet se ne opterećuje Srbijom ,jer većia sveta i ne zna gde je Srbija, a po pitanju politike oko Srbije je kao i oko drugih, dok u kongresu traje svadja ko antigay ruskih zakona izmedju onih koji podržavaju Ruse i koji su protiv, znam tako je i sa Srbijom, ima onih koji nas podržavaju i koji nas ne podržavaju i za mene to nije kraj sveta. Postojanje države znači stalnun borbu sa vetrenjačama svakodnevno i to je realnost.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Je li imas odgovor kako to da je zapad podrzao Oluju?

Da, skoro smo i sami čitali u američkim depešama o tome gde je pisalo da je  "Amerika šokirana činjenicom da Srbija ni na koji način ne deluje na sprečavanje Oluje (jer to se očekivalo) tako da dešavanja na terenu za SAD predstavljaju veliko iznenadjenje"

Svi smo čitali američke depeše i crveneli ne zbog toga što smo shvatili da su nam oni neprijatelji, već jer smo shvatili ko smo bili mi u doba rata, i koliko smo sebi samima naneli štete. Dok se u beogradskim kafanama pilo i jelo narod u Hr je patio !

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Slobodan Milošević je do 1995. godine bio čak dobio nagradu za promociju mira i sl., zapad je nudio nekakav Z4, on je odbio, zapad nudi rešenje sa Albancima uz najširu moguću autonomiju za Albance , on i to odbio. Zapad ga poziva na razgovor on prima političare jedne moćne Amerike i Nemačke koji ga čekaju i po deset sati, kada su videli toliku količinu bahatosti i par taktičkih grešaka u koracima kao što je ranije rušenje Vukovara koji su budimo pravični srušili naši, zatim Srebrenicu što i naši priznaju da je bila glupost, i poslednje čačkanje pojedinih Albanaca što su Albanci iskoristili da dokazu kako je Srbija zelela da svi napuste Kosovo i sl. , sledile su bombe i ono najsladje za neku moćnu državu bila to Amerika , Rusija , bilo koja moćna nacija, a to je uzitak kad poniziš neku zemlju.

Подели на овим сајтовима

Vratite se priči o Stepincu, iako sve pomenuto i jeste vodilo do toga da nas svet shvata neozbiljnima pa je proglašenje ustaškog fanatika za katoličkog sveca nešto skroz očekivano, a iznenadjujuće samo naivčinama.

Подели на овим сајтовима

@,

Вероватно имаш осећај како савршено јасно сагледаваш ствари, и чуди те како има таквих попут мене који то не разумеју?

Врло си наивна особа (а можда и ниси) по питању тумачења политичког положаја Србије. Школски пример успешне пропаганде Кандићки и компаније. Нису џабе мантрали задњих 15 година. Чак ти је и речник сличан њиховом.

Vratite se priči o Stepincu, iako sve pomenuto i jeste vodilo do toga da nas svet shvata neozbiljnima pa je proglašenje ustaškog fanatika za katoličkog sveca nešto skroz očekivano, a iznenadjujuće samo naivčinama.

Нити је шта неочекивано, нити постоји начин да за тај злочин оптужујеш Србе.

А једине наивчине су (а можда и нису) екуменисти који РКЦ са свим њеним преварама и безобразлуцима називају "сестринском црквом".

Подели на овим сајтовима

NIšta ajde onda kupi prnje i pravac da oslobadjaš Kosovo :D Ja neću ! Tamio ne želim u životu to je isto kao da idem u Severnu Koreju e malo morgen !

Подели на овим сајтовима

@,

Вероватно имаш осећај како савршено јасно сагледаваш ствари, и чуди те како има таквих попут мене који то не разумеју?

Врло си наивна особа (а можда и ниси) по питању тумачења политичког положаја Србије. Школски пример успешне пропаганде Кандићки и компаније. Нису џабе мантрали задњих 15 година. Чак ти је и речник сличан њиховом.

Нити је шта неочекивано, нити постоји начин да за тај злочин оптужујеш Србе.

А једине наивчине су (а можда и нису) екуменисти који РКЦ са свим њеним преварама и безобразлуцима називају "сестринском црквом".

Gradjana koji dele tvoje mišljenje ima veoma malo i nadam se da  si toga svestan , bez šale, liberalizam je u Srbiji uzeo jak zamah, da te podsetim da sve stranke, sem DSS i par minornih, imaju proevropski kurs. Kada je bila prošla kampanja Vučić je rekao da je za EU, i da ćemo morati raditi teške stvari narod mu je ukazao poverenje, DS, i još gomila, za koju su glasali ljudi koji žele u EU. Sada ćemo lepo videti na sledećim izborima šta narod želi, a velika većina ubedljiva daće podršku DS, SNS,SPS,NDS,URS i još par manjih i sve one su evrofanatiče a narod ima daje podršku znači narod želi u EU i mimo Kosova. Stvar je kristalno jasna narod zna da ne može sa Kosovom doveka u lošim odnosima. To ne znači da smo se odrekli Kosova, ali opet... Drzava mora da ojača da može da spreči pokušaje revizije istorije koje nameću okolne zemlje i nekakvi novi sveci

Подели на овим сајтовима

ХРВАТСКА - АВЕТИ ПРОШЛОСТИ И САДАШЊОСТИ
Божо Бјелак 
(цитат)

"Умјесто писма, С. Месићу поклањам за одлазак у мировину, уз шиптарско одликовање, писмо др Гризогоноа, упућено др Алојзу Степинцу, 08. фебруара 1942. године (оригинал писам се чува у једном музеју). Писмо је и прилог за противтужбу Србије МСП у Хагу: "

12.jpg

22.jpg

32.jpg

4.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...