Дејан Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Nisi me razumeo,kao što se u Hrvatskoj na njihova očigledna zlodela uvek vade na ove gluposti,tako se i u crkvi ,svi oni koji vuku nekve repove uvek vade na ekumenizam,srpstvo, teorije zavere i sl... Dragi brate,ovo što ti pišeš je na ovom sajtu davno već vidjeno i davno prevazidjeno. Срђан Ранђеловић, Milan Nikolic, BUBAMARA and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 @@Milan Nikolic, Od obićnog dijaloga Pravoslavne i Rimokatoličke crkve dolazi do njihovog spajanja.Naravno običan čovek nema pojma šta je to. Ekumenizam nam se nameće. Jeste u pravu si,,ekumenizam nam je nametnuo Hristos,Oče da svi jedno budu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ali,da ova tema ne bi otišla u suptornom pravcu,na ovom sajtu imamo mnogo tema posvećenih ekumenizmu i sl...pišite o tome tamo... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 @@Жељко, Željko ne znam šta ti misliš o ovome ali svaki taj vladika mora da radi sve kako mu sinod SPC kaže. Jednostavno SPC želi dolazak pape u Srbiju. Уф ! Уби ме у појам . Па ја сам СПЦ .А не желим долазак папе у Србију. А знам двоје владика лично који не желе долазак папе у Србију и знам 99% попова који не желе долазак папе у Србију, и знам 100% српског крштеног православног народа који не жели долазак папе у Србију. Ал не знам које си ти вере ! Срђан Ранђеловић, verum est in beer, BUBAMARA and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 @@Жељко, Ja sam Pravoslavne vere. Što pitaš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Ево ја ћу испричати шта сам лично видео и чуо.Па ко како оће тако нека суди од воље му. Један старији чеок , био је дуго времена у Немачкој и при једном нашем храму водио је економију парокије као функционер при црквеној општини. Било је потребно да се купи плац за изградњу храма у том великачком Немецком граду где је негде око 100 000 Србаља ако не и више. Даклем попови , он и још пар људи стве свој потпис за банковни кредит од не знам ти ја колико стотина иљада јевра да подигну они гарантују у име своје и име церковне општине да ће кредит вратити . Он меће свој потпис као лаик попови свој , сви ђутуре представљају црквену општину. Узимају кредит купују плац . Долази + Костадин и све блокира, није му нешто по вољи , ово оно , растури екипу доведе друге попове ове макне, један касније гине у сабраћајки, овај сада дедица који је мето потпис одлази у банку да види како ће то регулисати јер владика све стопира... банка му рече да ће морати из свог џепа свако од њих ресто суме исплатити ( јербо се више не слупљају прилози за то) ... то је било неколико стотина иљада јеври по човеку... човек тешко оболо на живци после тога, тресе се кад хода и прича, иначе дугогодишњи помоћник цркви и поповима тамо у иноземству долази у ситуацију да "црква" на његова плећа ставља отплату дела кредита за церковни плац. Разочаран , на неки начин и преварен од своје цркве , враћа се у Србију. И сад нек је сво ово лаж , мада сам човека видо својијем очима , ипак чисто сумњам да би Синод и Сабор СПЦ без икаквог разлога потезали питање економисања + Костадина . А о мисији цркве међу својим народом нећу ни да говорим. А камоли о мисији цркве међу Немцима, којих ипак има православаца, али јако мало посредством СПЦ. Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 @@Жељко, Ja sam Pravoslavne vere. Što pitaš? А да ли СПЦ твоја Црква или припадаш некој другој Цркви ? Kolega2357 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Naravno da pripadam SPC. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Jednostavno SPC želi dolazak pape u Srbiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Da se podsetimo da Srednjoevropska eparhija pokriva države Nemačku, Austriju i Švajcarsku. Mi imamo nekoliko naših ŽRU članova iz tih zemalja, pa nek sami kažu da li im valja ili ne valja episkop Konstantin. Pitanje za braću forumaše Pajka i Dragog... Kojoj od ovih parohija pripadate?? БЕЧ 1/2 протојереј-ставрофор dipl. theol. Крстан Кнежевић протонамесник dipl. theol. Петар Пантић; моб. 0699/ 113 015 26 Храм Светога Саве: Veithgasse 3, 1030 Wien тел. 01/ 713 47 65 факс 01/ 716 41 25 www.serb-kirche.at e-пошта: [email protected] БЕЧ 3/4 протојереј-ставрофор Ђорђе Кнежевић, моб. 0664/ 543 63 93 протојереј-ставрофор dipl. theol. Сретоје Душанић, моб. 0664/795 39 17 Храм Успења Пресвете Богородице, Steinergasse 3, 1170Wien тел. 01/ 406 82 93 факс 01/ 406 82 9310 e-пошта: [email protected] БЕЧ 5/6 протонамесник dipl. theol. Драго Вујић протонамесник Драган Бирташевић Храм Васкрсења Христовог, Engerthstr. 160-178, 1020 Wien тел. 01/ 219 83 20 факс 01/ 219 91 59 е-пошта: [email protected] --------------------- Ovo je adresa srednjoevropske eparhije na internetu Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Episkop Konstantin na službi u Himelstiru Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 O episkopu Konstantinu (wiki) Episkop srednjoevropski Konstantin (u miru Krsta Đokić) rođen je u Gornjem Crnjelovu u Semberiji, od pobožnih roditelja Krsta i Krunije, 26. septembra 1946. godine. Osnovnu školu je završio u rodnom mjestu. Srpsku pravoslavnu Bogosloviju Sv. Arsenija u Sremskim Karlovcima završio je u prvoj poslijeratnoj generaciji 1967. godine. Zamonašio se 28. marta 1970, a Bogoslovski fakultet završava 1974. godine u Beogradu. Radio je kao službenik i sekretar Eparhije zvorničko-tuzlanske od 1. marta 1970. do 30. avgusta 1979, a jednu godinu proveo je u Americi radi učenja jezika i daljeg naučnog usavršavanja. Od 1978. do 1982. godine bio je predavač u Bogosloviji Sveta Tri Jerarha u manastiru Krki. Od 1982. godine pa sve do izbora za episkopa srednjoevropskog bio je profesor i glavni vaspitač u Bogosloviji Svetog Arsenija u Sremskim Karlovcima. Za episkopa srednjoevropskog izabran je na redovnom zasjedanju Svetog arhijerejskog sabora dana 23. maja 1991. godine. Tri dana kasnije odlikovan je dostojanstvom arhimandrita. Hirotoniju (rukopoloženje) za episkopa izvršio je patrijarh srpski Pavle u Sabornoj crkvi u Beogradu dana 21. jula 1991, uz sasluživanje osam arhijereja. U tron episkopa srednjoevropskog ustoličen je 1. septembra 1992. godine u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Himelstiru, od strane episkopa Lavrentija, u prisustvu episkopa britansko-skandinavskog Dositeja, episkopa Hrizostoma (Grčka crkva) i princa Tomislava Karađorđevića. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BUBAMARA Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 @@Жељко, Željko ne znam šta ti misliš o ovome ali svaki taj vladika mora da radi sve kako mu sinod SPC kaže. Jednostavno SPC želi dolazak pape u Srbiju. Verujem,da je ovo jos jedan stisak ruke susjedne nam brace,je li,,,,ali ne za ruku kao sto to Srbi zele od pamtiveka,,,vec za vrat,,, A podsetimo se BIBLIJE,,SVE OVO TAMO PISE,,,! mislim da sudis prestrogo,, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 @Isak HajnalОдвојено је, сада им припада само Немачка. Али сигурно могу рећи како је било пре него што се одвојило, ако се има шта рећи што се не зна. Не зна се ништа, сем да је лоше стање. Бар ја не знам ништа. Људи су се бунили против епископа, а буне се против многих епископа у дијаспори. Мислим да нема епископа у дијаспори против кога не постоји група црквених људи, од Аустралије до Канаде. У иностранству постоји много проблема, у свим епархијама. Црквени одбори,.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Његова дела су га довела дотле, а не бунт људи. А и овим би завршио, пошто му је пресудио онај који треба да суди, а не ја, а остало би било трачарење, а то не желим да развијам на овом форуму. То и кажем, ништа се не зна, све се тајно ради, нетранспарентно, несаборски, на такав начин да подгрева сумњу. Сад ће опет да се јаве дежурни коментатори, да нагађају, да праве теорије разне. Опет ће да крене да се по новинама јављају добро обавештени инсајдери из патријаршије... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука