Jump to content

Да ли је каменовање израз вере?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Molim vas dajte mi odgovorite na koji način vaša vjera štiti ljude od kriminalaca. Dajte molim va rješenje vaše vjere koje ona nudi da zaštiti život imetak čast ljudi? Pokažite mi to rješenje impresionirajte me, molim vas!

19. Не сабирајте себи благо на земљи, где мољац и рђа квари, и где лупежи поткопавају и краду;

20. Него сабирајте себи благо на небу, где ни мољац ни рђа не квари, и где лупежи не поткопавају и не краду.

21. Јер где је ваше благо, онде ће бити и срце ваше.

Ето видиш, наша вера штити од криминалаца боље него ваша.

Подели на овим сајтовима

19. Не сабирајте себи благо на земљи, где мољац и рђа квари, и где лупежи поткопавају и краду;

20. Него сабирајте себи благо на небу, где ни мољац ни рђа не квари, и где лупежи не поткопавају и не краду.

21. Јер где је ваше благо, онде ће бити и срце ваше.

Ето видиш, наша вера штити од криминалаца боље него ваша.

E sada to objasni sada obicnim ljudima...i problem je kadaim uzmu i ono malo sto imaju...Kada nemaju da se lece,za lekove,za hranu,za skolu,...

Подели на овим сајтовима

Лопови су посао за полицију, не за вернике. Наш посао је да се молимо Богу за цео свет, па и за те несрећне лопове - да се покају и поправе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

I prvo propis kamenovanja za bludnike postoji i kod jevreja...

U Islamu su potrebna 4 svedoka da bi se izvrsila serijatska kazna za bludnike koji su u braku,znaci kazna kamenovanja nije za  neozenje i neudate...znaci mora 4 svedoka da su videla blud,zsto znaci da je kaznjavanje samo za javno cinjenje bluda...

Za vreme Muhameda tj za 23 godine izvrsene su 2 kazne za blud ozenjenih i venacanih  i to samo vlastitim priznanjem....znaci nije izvrsena nijedna jedina kazna svedocenjem 4 svedoka...

Подели на овим сајтовима

Лопови су посао за полицију, не за вернике. Наш посао је да се молимо Богу за цео свет, па и за те несрећне лопове - да се покају и поправе.

Znaci onda da je vera nepotpuna i da ne daje resenje za sva zivotna pitanja...tj. vera i vernici su nemocni,ne znaju ili nece da zastite potlacene,siromasne,ugrozene,...

Подели на овим сајтовима

znaci kaznjavanje je samo za javno cinjenje bluda...

Ama ljudi zar ne shvatate da je sam cin kaznjavanja kamenovanjem gadan sam po sebi bez obzira na uslove koji su potrebni za izvrsenje tog gnusnog dela !

Sta nas briga pod kojim se uslovima ta gadost desava. Gadost je gadost bez obzira na okolnosti.

Подели на овим сајтовима

I prvo propis kamenovanja za bludnike postoji i kod jevreja...

U Islamu su potrebna 4 svedoka da bi se izvrsila serijatska kazna za bludnike koji su u braku,znaci kazna kamenovanja nije za  neozenje i neudate...znaci mora 4 svedoka da su videla blud,znaci kaznjavanje je samo za javno cinjenje bluda...

Za vrijeme Muhameda tj za 23 godine izvrsene su 2 kazne za blud ozenjenih i venacanih  i to samo vlastitim priznanjem....znaci nije izvrsena nijedna jedina kazna svedocenjem 4 svedoka...

Само још један доказ да се Мухамед вратио на старо и превазиђено. Знаш ли шта је Христос рекао Јеврејима када су хтели да каменују једну блудницу?

Znaci onda da je vera nepotpuna i da ne daje resenje za sva zivotna pitanja...tj. vera i vernici su nemocni,ne znaju ili nece da zastite potlacene,siromasne,ugrozene,...

Не значи, јер није посао вере да даје решење за сва животна питања. Вера нас не учи како се праве шешири, кишобрани, аутомобили и авиони. То једноставно није задатак вере. Исто као што није задатак медицине да поправља веш машине, него да лечи људе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

E sada to objasni sada obicnim ljudima...i problem je kadaim uzmu i ono malo sto imaju...Kada nemaju da se lece,za lekove,za hranu,za skolu,...

Зар у Исламу нема сиротиње ?  Морам да поставим овде још један цитат да бих одговорио

Рече му пак неко из народа: Учитељу, реци брату мојему да подијели са мном наслијеђе.

А он му рече: Човјече, ко мене постави судијом или дјелитељем над вама?

А њима рече: Гледајте и чувајте се сваке грамзивости, јер нико не живи од имовине своје, што је сувише богат.

Значи, Исус Христос није дошао да подели имовину  да сви имају исто, није дошао да напуни стомаке народу и одене их у свилу и кадифу. То су покушали комунисти и види се где је то довело. Он је дошао да донесе Благу Вест, да спасе људе од смрти. То Јевреји нису могли да схвате,  зато су га и разапели. А видим да и данас многи не разумеју.

Подели на овим сајтовима

Ama ljudi zar ne shvatate da je sam cin kaznjavanja kamenovanjem gadan sam po sebi bez obzira na uslove koji su potrebni za izvrsenje tog gnusnog dela !

Sta nas briga pod kojim se uslovima ta gadost desava. Gadost je gadost bez obzira na okolnosti.

Znaci sve serijatske kazne su propisane dazaplase kriminalce,ubice,zlocince,...a ne da se sprovede...da ih uplasi da ne rade te zlocine...i da spasi njih od kazne i da zastiti neduzne,nevine,potlacene,...

Kako onda da zastitimo onda obicne ljude od kriminalaca?Vidimo tokom citave ljudske istorije da duhovne propovedi nisu dovoljne....

Подели на овим сајтовима

О сведоцима и признањима (а и о мотивима) лепо објашњено у филму "Каменовање Сораје М".

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Само још један доказ да се Мухамед вратио на старо и превазиђено. Знаш ли шта је Христос рекао Јеврејима када су хтели да каменују једну блудницу?

Не значи, јер није посао вере да даје решење за сва животна питања. Вера нас не учи како се праве шешири, кишобрани, аутомобили и авиони. То једноставно није задатак вере. Исто као што није задатак медицине да поправља веш машине, него да лечи људе.

Isus je poslan jevrejima iskljucivo sa duhovnoscu zato sto su bili ogrezli u materijalizmu...nakon Isusa se uspostavio balans izmedju duhovnog i materijalog...i onda nije bilo prepreka od zakonodavstva ili ti propisa...jer svet ne moze da funkcionise bez toga...

Jel to znaci da niko ne sme da posavetuje,osudi nikoga ako sam ima bilo koji greh?

Vera je zaduzena da usmeri sve stvari ali ne i da se bavi pojedinostima...da se bavi moralom,dobrotom,pravdom,...u tim  zanimanjima....

Подели на овим сајтовима

naci sve serijatske kazne su propisane dazaplase kriminalce,ubice,zlocince,...a ne da se sprovede...da ih uplasi da ne rade te zlocine...i da spasi njih od kazne i da zastiti neduzne,nevine,potlacene,...

Treba raditi na razvijanju svesti kod ljudi da neke stvari ne treba raditi jer su lose i ispod ljudskog dostojanstva, a ne zato jer ce biti kaznjeni surovom kaznom. Nemac, recimo, nece bacati smece na ulici jer je tako vaspitan od malena da to nije lepo, a ne zato jer ce biti kaznjen. A nasi ljudi pored svih velikih kazni i dalje bacaju smece u Nemackoj. Zbog istog razloga se i dalje u islamskim zemljama ( i u ostalim ) cini preljuba, ubistva, mucenja, pljackanje..... zato sto ne spasavaju kazene od nedela, nego svest ljudi koju treba razviti.

I mi dok smo imali Dusanov zakonik koji je bio zaista rigidan desavala su se krsenja zakona. Opet zbog nerazvijene svesti kod ljudi, a ne zato jer je zakon bio blag.

Kako onda da zastitimo onda obicne ljude od kriminalaca?Vidimo tokom citave ljudske istorije da duhovne propovedi nisu dovoljne..

Objasnio sam iznad :Tako sto cemo povecati nivo savesti kod ljudi da shvate da zlo ne treba ciniti zato jer je to lose i ispod casti i dostojanstva coveka, a ne zato jer ce biti kaznjeni.

Duhovne propovedi koriste onome ko ih se pridrzava. Onaj ko nece da slusa celog zivota ce biti po zatvorima, bez obzira na strogost kazne.

Подели на овим сајтовима

a ti procitaj Bozije zapovesti... cuj "cak se i zivotinja ubijala" lol

necu da citam Mojsijeve zakone gde se naredjuje mucenje & ubijanje ljudi od strane ljudi, to je po smislu rasudjivanja koji mi je dat prevara i nista me ne moze ubediti u suprotno jer je previse apsurdno i sve ostalo sto sam naveo.

Then continue to live in your bubble.

Подели на овим сајтовима

Зар у Исламу нема сиротиње ?  Морам да поставим овде још један цитат да бих одговорио

Рече му пак неко из народа: Учитељу, реци брату мојему да подијели са мном наслијеђе.

А он му рече: Човјече, ко мене постави судијом или дјелитељем над вама?

А њима рече: Гледајте и чувајте се сваке грамзивости, јер нико не живи од имовине своје, што је сувише богат.

Значи, Исус Христос није дошао да подели имовину  да сви имају исто, није дошао да напуни стомаке народу и одене их у свилу и кадифу. То су покушали комунисти и види се где је то довело. Он је дошао да донесе Благу Вест, да спасе људе од смрти. То Јевреји нису могли да схвате,  зато су га и разапели. А видим да и данас многи не разумеју.

Ima,ali mnogo manje nego bez islama...znaci to vazi kada se Islam sprovodi i kada se sprovodio...

Ta prica ili propoved treba da se proveri zbog cega je to Isus rekao...jer to znaci ako brat uzme nepravdno bratu nasledstvo on ne treba da trazi svoj deo i treba da umre od gladi?

Komunisti su pokusali da uzmu od naroda i daju vlasti i drzavi...kapitalisti da daju pojedincima...

Isa .as ili Isus je jedan od velikih Bozijih poslanika u Islamu...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...