Jump to content

Да ли је каменовање израз вере?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ignjatije brate na koji način češ silovatelja spriječiti da ne siluje?

Kakvu bi ti brate adekvatnu kaznu dao onim manijacima u Indiji koji su vozeći autobus silovali studentkinju do smrti?

Daj mi odgovor hriščanstva ovoj pojavi?

Samo bih te zamolio bez izmotavanja u odgovoru. Odgovori:Odgovor hriščanstva je

A ja ću ti napisati odgovor islama a ljudi nek prosude što je adekvatnije i svrsishodnije u sprečavanju takve pojave.

Navodit ćemo kaznu po kaznu.

Brate ne samo da je izraz vjere nego je i dvostruka milost.

Jedna da spriječi silovatelja da napravi dvostruki grijeh a druga da sačuva društvo od tih ljudi. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sta je onda resenje kada izlaze gori iz zatvora nego sto su usli u njega?

Pa rekao sam ti. Resenje je u edukaciji i u podizanju svesti. Toga nema u nasim zatvorima zato i izlaze gori. Psihicke bolesnike treba leciti.

Ignjatije brate na koji način češ silovatelja spriječiti da ne siluje?

Ja kao pojedinac mogu ga mozda spreciti fizicki dok ne dodje policija. A te seksualne manijake ako ne mogu izleciti trebaju biti hemijski kastrirani pa posle nece moci ni barbike da siluju.

Kakvu bi ti brate adekvatnu kaznu dao onim manijacima u Indiji koji su vozeći autobus silovali studentkinju do smrti?

Isto kao i gore sto sam naveo.

Daj mi odgovor hriščanstva ovoj pojavi? Samo bih te zamolio bez izmotavanja u odgovoru. Odgovori:Odgovor hriščanstva je

Navodit ćemo kaznu po kaznu.

Lepo bi bilo kada se bi se pazljivo citali postovi. Ne postoji hriscanska kazna za takva dela. Hriscanstvo se time ne bavi. Hriscanstvo se bavi spasenjem coveka i tvorevine od problema smrti.

Подели на овим сајтовима

Da vidjeli smo nadzor poput onoga što je odvikavao drogeraše od droge i primjenjivao terapiju lopatom. Ne hvala!

da je udarao lopatom u glavu onda bi ti se svidelo,po šerijatu je ;)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Pa rekao sam ti. Resenje je u edukaciji i u podizanju svesti. Toga nema u nasim zatvorima zato i izlaze gori. Psihicke bolesnike treba leciti.

Ma koja edukacija.Djevojka na smrt silovana brate. edukacija koristi preko devedese devet posto ljudi ali onaj jedan posto nemari za edukaciju.

Tako da edukacija tu nedaje rješenje problema u potpunosti.

Ja kao pojedinac mogu ga mozda spreciti fizicki dok ne dodje policija. A te seksualne manijake ako ne mogu izleciti trebaju biti hemijski kastrirani pa posle nece moci ni barbike da siluju.

Prijatelju svaki pojedinac koji je normalan bio pokušao spriječiti manijake ali to ovdje nije pitanje.Po pitanju postupka normalnog pojedinca u takvom slučaju ja i ti se ne razilazimo.

Isto kao i gore sto sam naveo.

Lepo bi bilo kada se bi se pazljivo citali postovi. Ne postoji hriscanska kazna za takva dela. Hriscanstvo se time ne bavi. Hriscanstvo se bavi spasenjem coveka i tvorevine od problema smrti.

Hriščanstvo se bavi nebeskim pitanjima. Ali da bi došli do nebesa moramo živjeti na zemlji. Hriščanstvo takvim indolentnim odnosom prema ovakvim pojavama čini da zločincima bude raj na zemlji. Nemaju nikakve sankcije. I samim time ispada brate nesposobno da štiti živote ljudi.

Nas vjera uči da svoj život uredimo i na zemlji prije nego što dođemo do nebeskog carstva.

Islam je došao između ostalog i da zaštiti čast ljudi.

Postoje stepeni u odgoju kojeg islam daje muslimanu.

Prvo ga uči šta je lijepo i šta nije.

Zatim podstiče ga da čini dobro i da se kloni zla.

Zatim mu objašnjava korist činjenja dobrog i štetu od činjenja zlog

Zatim upozorava Bog one kojima nije dovoljna lijepa riječ, opomena i prijetnja da ukoliko na pravdi boga nasrnu na čast čovjeka ili žene da će biti najstrožije sankcionisani.

Međutim uvijek postoji postotak ljudi kojima nije to dovoljno.

Takvi ukoliko žele da uzmu nečiju čast imaju na umu da islam predviđa smrtnu kaznu za onu osobu koja siluje ženu ili muškarca.

Takvi kada imaju takvu rigoroznu kaznu na umu večina ih se okane od takvog zločina.

Ali nekome ni to nije dovoljno. Eh taj koji se pored svega toga odluči da siluje on biva ubijen i biva svima pouka da ne čine njegov zločin. Inače će završiti ko što je on završio.

Prijatelju svako osamnaest minuta se siluje jedna djevojka u Indiji.

Islamsko rješenje ovog problema je najdjelotvornije rješenje kojim se sprečava takav zločin.

Dajte mi nešto djelotvornije od toga.

Sami Indijci traže nesvjesno provođenje šerijatske kazne za silovatelje.

Tj traže smrtnu kaznu za silovatelje.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

E сад га претера, бре Босанац!

Hriščanstvo takvim indolentnim odnosom prema ovakvim pojavama čini da zločincima bude raj na zemlji.Nemaju nikakve sankcije. I samim time ispada brate nesposobno da štiti živote ljudi. - Ово је увреда. Да ти кажем ако ниси знао. А ЗНАМ да си знао. И да си намерно написао. 

Нек ти на част. Ал да ти кажем ја тебе нешто: то што ти зовеш да тебе ислам штити, то се зове руља, закон дивљег запада, само исписан арапским вргуљицама, а не латиницом. 

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Канони прописују епитимију за злочинце. Чак и за оне који изврше убиство у рату - нису пуноправни чланови црквене заједнице за одређени број година (неки канони прописују и доживотно). То је казна, ако се казном може назвати. 

Нисте ви муслимани много напредни, него немате државне институције. То што вама фали зове се закон и поредак правне државе.

Решење за злочине? Сигурно није сабља димискија и глава на пањ (а волели би, знам... олд хебитс дај хард, што би реко прос' народ), него драконске казне. Силовање: 15 до 20 година, па да видиш. Убиство? ништа мање од 20.

Ето, то је решење. То ради држава, позитивно законодавство, које је израз конвенције међу људима у оквирима једне цивилизације. То није божанска институција и не може да буде, јер цивилизације дођу и прођу, као и права и правници и владари - ничија није до зоре горела. А вера даје оно што је ванвремено истинито.

Зато сам и написао да ће вам бити казано у дан Суда: Зли слуго... јер ви овде примате плату своју. Вас овдашњи и садашњи живот интересује, испуњење, савршенство и задовољење овде и сада. Е па нека вам га. Чак и рај хоћете да прогласите екстензијом путеног, овоземаљског живота! Одлично, то што тражите, то ћете од Бога и да добијете. А Он никоме не остане дужан. Тачно шта човек од Њега тражи, Он као милостиви родитељ и дадне. 

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"

Подели на овим сајтовима

I samim time ispada brate nesposobno da štiti živote ljudi.

Rekoh li ja da se Hriscanstvo ne bavi time ? Hriscanstvo ne stiti zivote na taj nacin. Zato postoje vladari i zakoni ovoga sveta. Po hriscanstvu je bitno kao sto sam rekao da se coveku da sansa za promenu na bolje, da mu se pruzi mogucnost da postane novi covek.

Ako se hriscanstvo ne bavi time kako mi  mozes traziti hriscanske propise i kazne ? Kao kada bi od trgovacke vage trazio da ti izmeri secer u krvi. To ne moze tako.

A kome se svidja da se vraca na prevazidjeni Mojsijev Zakon.... neka se vrati. Mnogo je lakse tako nego ici uzvisenijim putem. Ovako imas naredbe, pravila i kazne pa lepo funkcionises kao programirani robot, sta tu ima da se misli.

Odoh na spavanje. Laku noc svima.... i nemoj da je neko pocinio preljubu inace..... sFun_bat  :D

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

E сад га претера, бре Босанац!

Hriščanstvo takvim indolentnim odnosom prema ovakvim pojavama čini da zločincima bude raj na zemlji.Nemaju nikakve sankcije. I samim time ispada brate nesposobno da štiti živote ljudi. - Ово је увреда. Да ти кажем ако ниси знао. А ЗНАМ да си знао. И да си намерно написао. 

Нек ти на част. Ал да ти кажем ја тебе нешто: то што ти зовеш да тебе ислам штити, то се зове руља, закон дивљег запада, само исписан арапским вргуљицама, а не латиницом. 

Nemoj tako brate

Nisam tako mi Boga imao namjernu da uvrijedim

Govorim onako kako ispada po shvatanju.Brate de ti objasni da nisam u pravu.Ako objasniš bogami povući ću što sam rekao ali argumentovano.

Подели на овим сајтовима

Приватну преписку не износим јавно, јер иначе не би била приватна. 

А и има у горњим порукама у најкраћим цртама. Sapienti sat.

Јер, кад неко нешто неће,кад неће да схвати (што се у мом ресавско-моравском крају каже - неће да претвори), мож' ти да му светлиш ко сијалица (да не кажем жаруља), ал он ти зна што зна и - воздра!

Подели на овим сајтовима

Није посао верника да кажњава. Верник би требало да се моли Богу, а не да иде около са сабљом и каменицама.

Brate Zvonko svrha vjernika je da živi po onome što je Bog propisao.A kada to primjenjuje čini i štiti red na zemlji.

Opet kažem:Zaprepastio sam se kada sam čuo za podatak da u Indiji svako oamnaest minuta se desi silovanje...č

Kako spriječiti takve zločine?

Daj brate Zvonko rješenje koje bi sprečilo silovatelje od činjenja takvog nečega?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...