Johanes de Silencio Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Чини ми се да ћу овде моћи да мало проговорим и можда ми неко помогне око пуно ствари, а можда помогнем и ја другима око пуно ствари. Запричајмо. kron, Ignjatije, w.a.mozart and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ... пустиња је тамо где боли ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Реци. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 О браво! Једва чекам! Имаћеш пуно читалаца, многе од нас си привукао занимљивим начином комуницирања. Само напред! Johanes de Silencio је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Чини ми се да ћу овде моћи да мало проговорим и можда ми неко помогне око пуно ствари, а можда помогнем и ја другима око пуно ствари. Запричајмо. О чему? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Johanes de Silencio Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Хвала вам, свима. Можда, за почетак, поставим неке своје доживљаје и нека своја искуства. Нећу много паметовати, само ћу износити искуство и огледати га у вашим искуствима. Кориговаћу се, а можда се и ви самокоригујете у неким мојим мислима. Веома дуго сам у Цркви, наравно Православној, и имам позамашан број година проведених у животу у Христу (колико сам као смртник и грешник то могао да окусим). Прошао сам све фазе: неофит, ревност, фанатизам, зилотизам, елитизам, византизам, бело монаштво, причешћивање, непричешћивање, еклисиологија, духовњаштво, апокалиптика, теологија личности, ово, оно, итд, итд, У задње време (неколико годиница) Христос ми је отворио нови пут - средину (надам се царску), спојити теологију и духовност (мада ја више волим реч мистика), тј. теолошки прецизно описати своје искуство окушања Христа и живота у Цркви. Ето, укратко о мени. Налосв блога најбоље говори о темама о којима ћу писати. Па, причаћемо. malina :), Agaton Vuzman, Биљана and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 ... пустиња је тамо где боли ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 može li prevod ovoga sa grčkog Silence and Александрида је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Google Translate га је феноменално превео: http://translate.google.com/#auto/en/%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%BF%CF%85%20%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85%20%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%20%CE%BF%CE%90%CE%B1%20%CF%80%CF%85%CF%81%20%CE%BC%CE%BF%CE%B9%20%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82 "divine love and lust CIA shoot me inject" 0110_hahaha Euthyphro, Драшко, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Google Translate га је феноменално превео: http://translate.goo...ρ μοι εμβάλλεις "divine love and lust CIA shoot me inject" Iliti *божанска љубав и пожуда ЦИА пуцај ми убризгајте* animal-smiley-075 Grizzly Adams, Silence and Anette је реаговао/ла на ово 3 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Johanes de Silencio Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 može li prevod ovoga sa grčkog "divine love and lust CIA shoot me inject" Близу је ... превод је: ... и палиш у мени, попут ватре, љубав божанске чежње. Макрина, Биљана, w.a.mozart and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ... пустиња је тамо где боли ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Silence Написано Децембар 6, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 izvini brate ja bih volela da pratim ovu temu izgleda zanimljivo,ali moram da pitam šta govori naslov bloga?Ja ne razumem šta gore piše Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Johanes de Silencio Написано Децембар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2012 Иначе, то је из песме светог Симеона Новог Богослова. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 ... пустиња је тамо где боли ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 ovo vec mirise na nesto istinito i dobro..... cim si se pronasao u pisanju svetog simeona bogoslova Hristos po sredi nas zlata and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Johanes de Silencio Написано Децембар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Hristos po sredi nas Јесте и биће. Помолих се јутрос, лепо хладно јутро и ево ме на посао журим. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 ... пустиња је тамо где боли ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Johanes de Silencio Написано Децембар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Поука дана: Кориснији је живот без речи од речи без живота - свети Исидор Пелусиот Схолија ћутљивог мистика: Реч, да би била жива, захтева место где се она може изоштрити, а да не би постала тупа. Беживотна. Жива реч захтева анахорезу (=измештање), пре свега анахорезу од бесмисла буке света, од буке празних речи. Наравно, пустиња. Пустиња је метафора, она није географски простор. Она је смештена на картографији унутрашњих предела личности. Пустиња је место изоштравања речи, буђења перцепције и очишћења од великих очекивања. Пустиња је свуда где неко заћути да би ослушнуо речи које долазе са других страна, са неких других места које нису стварност коју само чулима доживљавамо, са места које је Христос Љубав моја. Пустиња је место слушања. Пустиња је место живота без речи, живота који говори из себе, коме нису потребна додатна објашњења. Пустиња је тамо где се проналазиш изгубљен, где сабираш расутост. Пустиња су сузе, бол и чежња. Пустиња је тамо где гордост боли. Пустиња је потреба сваке живе речи. Она није географски простор. w.a.mozart, dragisa, Биљана and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 ... пустиња је тамо где боли ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Децембар 7, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2012 Ne znam da li je zbog tvog forumskog imena ili zbog moje selektivne percepcije, ali - nalazim mnoge sličnosti sa Kjerkegorom! Da li sam mnogo u krivu? Svako dobro Ćutalo : ) w.a.mozart and Johanes de Silencio је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука