Сања Николић Написано Јануар 23, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2013 Пробао сам форумски живот и не иде ми никако. Хвала на пажњи и оволико, али се повлачим надаље, није ово за мене, превише сам несабран и расипам се. Тражим опроштај од свих које сам увредио на било који начин и помените ме некада. С Богом. Катихетскa беседa 34. ... Јер као што када неки братољубиви сиромах испроси и добије новчиће од неког милостивог христољупца, па радосно трчи својој браћи сиромасима и шапатом им јавља: ,,Трчите и ви брзо да добијете'', упирући прстом и показујући им на онога који му је дао новчић, а ако му не верују отвори длан и покаже им, како би му поверовали и пожурили и брзо стигли тог милостивог човека, тако ни ја ...недостојан сваке благодати, не трпим да је сам кријем у окриљу душе, него свима вама браћи и оцима својим објављујем дарове Божије и таланат који ми је дат, колико то од мене зависи, па вам га речју као на длану откривам и говорим не шапатом и кришом, него кличем велегласно: ,,Похитајте, браћо, похитајте'', и не само да кличем, него и показујем на Владику Који све то даје, уместо прста поново пружајући реч. Јер ако човек да неком сиромаху новчић, а затим га тај покаже и другима не да би се и њима дало, него се гневи и чак постаје тврд на давање, док Бог не поступа тако, него све чини супротно. Јер ако Он да неком духовни дар, односно таланат, а тај га не открије и не обзнани свима, говорећи: ,,Приђите Владици Који лако даје и ни од кога се не одвраћа и не враћа празних руку'', него га узме, сакрије и закопа, Господ се тада шта више, гневи на тога који је таланат добио као на завидљивца и онога ко не жели да и његова браћа добију као што је и сам добио... Свети Симеон Нови Богослов Silence , Биљана, Биљана 1234 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Johanes de Silencio Написано Фебруар 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 Лепе речи светог Симеона и васпитне по питању мог проблема. Сања Николић је реаговао/ла на ово 1 ... пустиња је тамо где боли ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 2, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2013 Više ne umiremo kao osudjenici, većpodstaknuti nadom, čekamo opšte vaskrsenje a to vaskrsenje će nam usvoje vreme otkriti sam Bog, koji ga je ostvario i nama podario. To je,dakle, prvi razlog za očovečenje Spasiteljevo. Sveti Atanasije veliki DYNABLASTER, Johanes de Silencio, Сања Николић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Март 1, 2013 Пријави Подели Написано Март 1, 2013 Ако постоји игде било ко, неко ко је било када горео од искрене љубави Божије; ако постоји ико ко је задобио слатке ране од онога ко је изабрана стрела, као што пророк каже; ако постоји ико ко је био прободен љубављу, тако да чезне и жуди за њим дању и ноћу, не може да говори ни о чему сем о њему, не може да чује ни о чему сем о њему, не може да мисли ни на шта друго, те нема ни жеље ни чежње нити наде ни за шта осим за њега - ако такав постоји, та душа уистину може рећи: Имам ране љубавне (свети Григорије Ниски, Тумачење Песме над песмама, III, 8.) "...Њега тражим - за нас Умрлога; Њега желим - за нас Васкрслога А тек ми предстоји рађање (-порођај). Опростите ми, браћо, немојте ме спречити да живим, немојте желети да умрем. Онога који желе да буде Божији, немојте поклањати свету, нити га обмањујте вештаством (материјалним); оставите ме да примим чисту светлост. Када тамо стигнем - бићу човек . Дозволите ми да будем подражавалац страдања Бога мога .Ако ко има Њега у себи, нека схвати шта желим, и нека ми саосећа, знајући шта ме обузима. Кнез овога света хоће да ме разграби и моју увереност ( - веровање, мишљење) у Бога да упропасти. Зато, нека нико од вас присутних не помаже њему, него рађе будите моји (помоћници) то јест Божији. Немојте говорити о Исусу Христу а желети свет. Нека не буде у вама зависти. А ако вас (чак) и ја, када дођем тамо, будем молио, немојте ми поверовати, него више верујте овоме што вам (сада) пишем. Јер вам пишем жив, жарко желећи да умрем (за Христа). Љубав се моја разапе И нема у мени огња који жели ишта материјално, Него је у мени вода жива и жуборећа, Која ми изнутра говори:Хајде к Оцу! не уживам у храни пропадљивој, нити у сластима овога живота. Хлеба Божијег желим, Који је тело Исуса Христа, Рођенога од семена Давидова ; И пића желим-крви Његове, Која је љубав непропадљива. Не желим више да живим по човеку...." Свети Игњатије Богоносац, Посланица Римњанима Просечан србенда, Биљана and Биљана 1234 је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 23, 2017 Пријави Подели Написано Јул 23, 2017 Питам се где је Јован? Било би добро да се јави да напише нешто. ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука