Jump to content

Немачка академија наука се одрекла своје историјске школе, шта чека САНУ?

Пајко

Препоручена порука

Бог зна истину. Ни тебе то не занима... мислим истина?

Na stranu sta ko zna ti si ovde nametnuo jednu drugu temu. Sta/ko je istina. Kada je Zvonko napisao kako je irelevatno

kad se ko doselio na blakan, sto i jeste, ti si mu si mu lose srocenim sarkazmom spocitoa kako ga ne zanima istina o tome

ko se kada i gde doselio i kakvog je porekla. Da bi u istom postu napisao da je Bog isitna. Ako je Bog istina onda istine nema u prici o tome kad se ko doslio.

Mene mnogo vise zanima zasto se uplices u stvari koje ti ocito ne leze.

Подели на овим сајтовима

Nacije su možda izmišljene ali narodi nisu .Ova tema ej česta u mom razgovoru sa pojedinim ljudima iz moga okruženaj . Moj stav je da ni jedan  narod niej totalno istrebljen , ali da su došljaci  u neku sredinu vršili utapanje slabijeg naroda usvoj jači ili su se oni utapali u jači kojiih je dočekao . Tako da sigurno postoje sličnosti u genima svih evropskih pa i šire naroda .Zanimljivijeje pitanje šta se desilo sa kramanjoncima  ili neandertalcima , isu oni totalno izumreli sigurno su geni nekih jedinki ostali da žive u genima savremenog čoveka . Da li su to ovi plavi geni koji su jako zastupljeni na siciliji i delu bosnei dalmacije ?

Upravo o tome se radi. Kromanjonci su preziveli i to na Balkanu. To je taj tip I o kome pisemo. Postoji samo u Evropi i autohtoni je Evropski odnosno bas Balkanski - Dinarski tip iz koga su se kasnije razvio jos I1-skandinavski tip. A na Balkanu oko 50% stanovnika je tog tipa I2.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Истина увек постоји, па знали ми за њу или не и била нам интересантна или не. Исто као и са Богом, ако нас не занима, нећемо је поништити, ма како је кулирали.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Nacije su možda izmišljene ali narodi nisu .Ova tema je česta u mom razgovoru sa pojedinim ljudima iz moga okruženaj . Moj stav je da nijedan  narod nije totalno istrebljen , ali da su došljaci  u neku sredinu vršili utapanje slabijeg naroda u svoj jači ili su se oni utapali u jači koji ih je dočekao . Tako da sigurno postoje sličnosti u genima svih evropskih pa i šire naroda .Zanimljivije je pitanje šta se desilo sa kramanjoncima  ili neandertalcima , da li su oni totalno izumreli sigurno su geni nekih jedinki ostali da žive u genima savremenog čoveka . Da li su to ovi plavi geni koji su jako zastupljeni na siciliji i delu bosne i dalmacije ?

A koja je to razlika izmedju naroda i nacije? Mislim posto ni jedno ni drugo ne znaci ama bas nista.

Pa mi, Homo sapiens sapiensi koji smo Evropljani nosimo gene Neanderalaca. Sa njima smo se ukrstali veoma cesto

isto kao sto smo jeli jedni druge veoma cesto. Jedno vrlo brutalno vreme u evoluciji coveka koje bi smo sa mnogo

vise paznje trebali da proucavamo kako bise lakse oslobodili zabluda o nekoj zlatnoj proslosti i harmonije od koje

otpadano kako vreme prolazi.

Подели на овим сајтовима

Da li su to ovi plavi geni koji su jako zastupljeni na siciliji i delu bosne i dalmacije ?

Jos nesto sam nasao o Kromanjoncima odnosno o tipu I. Kromanjonci su , da li zbog mesanja sa Neandertalcima ( ako je uopste bilo moguce ) ili cega drugog doziveli mutaciju koja dovodi do depigmentacije, gubitka boje. I posto smo svi poreklom iz afrike, i bili crni, kromanjonci odnosno taj tip "I" kasnije su ustvari prvi pripadnici takozvane bele "rase" ako se moze govoriti o rasama.

Подели на овим сајтовима

Са друге стране биолошки корен са Балкана вуку Срби, али вуку и Бугари а и Албанци и по твојим сликама велики део Хрвата и Бошњака

Naravno. Malo su menjali veru i ime ali to je to manje vise ... ;)

Подели на овим сајтовима

Не разумеш ти изгледа неке ствари. А то је да група не одређује нацију, нације су измешљене, биолошки не постоје. 

Ali ja jesam bioloski potomak nekog mog pra-pra-pra dede. I sada ako je taj moj pra-pra-pra- deda bio neki Ilir koji je ziveo na Balkanu pre 3000 godina zasto bih ja danas tvrdio da su se moji pretci doselili u 6. veku? I ako su se neki ljudi doselili na Balkan u 6. veku sa Karpata i pomesali sa starosedeocima na Balkanu, zbog cega bi sada mi svi trebali da kazemo da smo se doselili . Zasto ne okrenuti pricu pa reci da smo svi starosedeoci? Jer i to je tacnoi koliko i da smo se doselili.

A i nasa danasnja kultura, jezik i ostalo moze biti samo produkt mesanja i uticaja obadve kulture a ne samo jedne.

Подели на овим сајтовима

Ali ja jesam bioloski potomak nekog mog pra-pra-pra dede. I sada ako je taj moj pra-pra-pra- deda bio neki Ilir koji je ziveo na Balkanu pre 3000 godina zasto bih ja danas tvrdio da su se moji pretci doselili u 6. veku? I ako su se neki ljudi doselili na Balkan u 6. veku sa Karpata i pomesali sa starosedeocima na Balkanu, zbog cega bi sada mi svi trebali da kazemo da smo se doselili . Zasto ne okrenuti pricu pa reci da smo svi starosedeoci? Jer i to je tacnoi koliko i da smo se doselili.

A i nasa danasnja kultura, jezik i ostalo moze biti samo produkt mesanja i uticaja obadve kulture a ne samo jedne.

Било који данашњи Хрват ти је ближи рођак од тог пра-пра-пра-деде... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Било који данашњи Хрват ти је ближи рођак од тог пра-пра-пра-деде... :)

Potpuno se slazem. Cak je i utvrdjeno da su hercegovacki hrvati u blizem "srodstvu" sa srbima nego sa hrvatima iz slavonije. Samo bi to valjalo i njima objasniti ...

Подели на овим сајтовима

И мерење значаја истинитости нечега пуком употребљивошћу... зар то није превише користољубиво? А уметност ради уметности, шта ћемо са њом?

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Hahahaha gde odoste . Narod i nacija ? Kada kažeš za nekoga da je sloven on je pripadnik slovenskog naroda , bez obzira da li pripada Srpskoj , bugarskoj hrvatskoj ili nekoj drugoj naciji .

Kada smo kod slovena , da li se svi slažemo da je karakteristika slovenskog naroda svetla put , plava ili svetlo smeđa kosa pa čak i plave oći ? Koliko ima slovena u Srbiji ? 301 sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

И мерење значаја истинитости нечега пуком употребљивошћу... зар то није превише користољубиво? А уметност ради уметности, шта ћемо са њом?

L'art pour l'art је супер. Али ово се код нас, нажалост, схвата као "примењена наука". Овде и јесте проблем "употребљивост - у фазону шта је "наше", кога одакле треба протерати и слично... Да се људи само баве истраживањем историје то би било супер.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Istorija je definitivno falcifikat nadmoćnih sila .

To što smo mi doživeli ili bolje reći preživeli u zadnjih 20 godina , sada kada čitamo šta se to nama dešavalo u tih zadnjih 20 godina . Ljudi moji ko je ovde lud ja i moje oči ili ovi što objašnjavaju istorijste činjenice čiji sam ja bio "savremenik ".

Подели на овим сајтовима

L'art pour l'art је супер. Али ово се код нас, нажалост, схвата као "примењена наука". Овде и јесте проблем "употребљивост - у фазону шта је "наше", кога одакле треба протерати и слично... Да се људи само баве истраживањем историје то би било супер.

Na zalost u pravu si. Medjutim na ono hrvatsko o "donosenju zemlje na opancima" treba argumentovano i sa novim naucnim saznanjima odgovoriti da su "u opancima otisli u hrvatstvo". To me najvise raduje kod naseg Dinarskog porekla. ;)

Подели на овим сајтовима

Hahahaha gde odoste . Narod i nacija ? Kada kažeš za nekoga da je sloven on je pripadnik slovenskog naroda , bez obzira da li pripada Srpskoj , bugarskoj hrvatskoj ili nekoj drugoj naciji .

Kada smo kod slovena , da li se svi slažemo da je karakteristika slovenskog naroda svetla put , plava ili svetlo smeđa kosa pa čak i plave oći ? Koliko ima slovena u Srbiji ? 301 sHa_sarcasticlol

http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Ovde imas nesto o tome.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...