feeble Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 А иначе питање Косова и Метохије, државно питање (нема дакле везе с Црквом), је највећи проблем с којим се Православна Црква суочава данас, је ли? Тамо живе и чланови цркве, да ли би требало да црквени пастири забораве своје стадо и пусте их да се злопате? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Da li za sebe kupuješ tampon? Pretpostavljam da ne kupuješ jer polazim od toga da ti nije potreban. I sad da živimo zajedno, naravno ne kao pederi, i na mene je red da idem u kupovinu, trebam li da te pitam: "Mladene, jel ti trebaju tamponi da ti kupim?" Дакле не можеш да ми цитираш. Е па следећи пут мање причај о кршењу норми ако не можеш да цитираш норму која је прекршена. Тамо живе и чланови цркве, да ли би требало да црквени пастири забораве своје стадо и пусте их да се злопате? Наравно да не, а како им се тачно помаже, то ми само није јасно? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Тамо живе и чланови цркве, да ли би требало да црквени пастири забораве своје стадо и пусте их да се злопате?Уууух, каква демагогија! Па Цркви је апсолутно небитно које је име државе у којој пребива њено стадо, али је том напаћеном народу свеједно да ли их пљачкају лопови из Приштине или лопови из Београда... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Уууух, каква демагогија! Па Цркви је апсолутно небитно које је име државе у којој пребива њено стадо, али је том напаћеном народу свеједно да ли их пљачкају лопови из Приштине или лопови из Београда... Па баш да те видим како би ти било у било којој држави кад не можеш без пратње ни до цркве отићи. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Па баш да те видим како би ти било у било којој држави кад не можеш без пратње ни до цркве отићи.Па то нема везе с државом, колико год ја био анархо-капиталиста не могу то да кажем, па не организује полиција независне Републике Косово нападе на српске цивиле, напротив. Ако би ти примера ради имао комшије које хоће да те убију чим изађеш из куће, зар је за то крива држава? Пошто је законски забрањено да користиш било какво насиље (по српским законима је практично забрањена и самоодбрана), а држава поседује монопол над насиљем, држава је дужна да ти да пратњу, и она је крива ако ти се нешто деси... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Па то нема везе с државом, колико год ја био анархо-капиталиста не могу то да кажем, па не организује полиција независне Републике Косово нападе на српске цивиле, напротив. Ако би ти примера ради имао комшије које хоће да те убију чим изађеш из куће, зар је за то крива држава? Пошто је законски забрањено да користиш било какво насиље (по српским законима је практично забрањена и самоодбрана), а држава поседује монопол над насиљем, држава је дужна да ти да пратњу, и она је крива ако ти се нешто деси... Брате о каквим ти овде теоријама причаш? Људи на Косову живе у ненормалним и нехуманим условима, не могу да изађу на улицу нормално а ти просипаш приче како није битно у којој држави живиш да би био хришћанин. Значи они тамо треба да буду исповедници и мученици, а ми да се шеткамо и филозофирамо и да се љутимо ако патријарх помене Косово и људе који страдају тамо. И која држава да их заштити? Држава Косово или Србија? Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Па баш да те видим како би ти било у било којој држави кад не можеш без пратње ни до цркве отићи. Ја и даље не капирам како ће не-чланство у ЕУ то да промени? Мариш да ми објасниш или? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Брате о каквим ти овде теоријама причаш? Људи на Косову живе у ненормалним и нехуманим условима, не могу да изађу на улицу нормално а ти просипаш приче како није битно у којој држави живиш да би био хришћанин. Значи они тамо треба да буду исповедници и мученици, а ми да се шеткамо и филозофирамо и да се љутимо ако патријарх помене Косово и људе који страдају тамо. И која држава да их заштити? Држава Косово или Србија?Пa држава (најпре она Титова, а касније Слобина) је и учинила да услови на Косову буду такви бедни какви су. Само што све ово што ти причаш ионако нема везе с оним што патријарх прича, него је сува демагогија, јер колико видим патријарху је битнији територијални интегритет РС, него услови у којима пребивају косовари... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Пa држава (најпре она Титова, а касније Слобина) је и учинила да услови на Косову буду такви бедни какви су. Само што све ово што ти причаш ионако нема везе с оним што патријарх прича, него је сува демагогија, јер колико видим патријарху је битнији територијални интегритет РС, него услови у којима пребивају косовари... А опет и то какве везе има са ЕУ??? Колико ми машимо суштинске и главне теме то је нешто страшно. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 А опет и то какве везе има са ЕУ???Колико ми машимо суштинске и главне теме то је нешто страшно. Па нема везе са ЕУ, али пошто сам ја свакако за признавање независности, а против уласка у ЕУ, коментаришем патријархову изјаву из еклисиолошке перспективе, а не политичке... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 А опет и то какве везе има са ЕУ??? Колико ми машимо суштинске и главне теме то је нешто страшно. Наслов теме: "Ako nas EU ne želi s Kosovom, hvala na pozivu", зар то није веза? Ваљда је идеја патријарха да Косово остане у Србији, ако је некако могуће. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Наслов теме: "Ako nas EU ne želi s Kosovom, hvala na pozivu", зар то није веза? Ваљда је идеја патријарха да Косово остане у Србији, ако је некако могуће. Ко каже да нас ЕУ не жели са Косовом? Еу се апсолутно ништа не пита по питању Косова. То што се тиче остајања Косова у Србији... Косово јесте у Србији.. али Србија није у Косову. Ако ме разумеш. Нама требају Срби на Косову у што већем броју да би могли да "лобирају" Српски интерес тамо кроз легалне политичке структуре. И то је главни проблем. А овде се људи понашају као да се све ради "испод жита". А не ради се све... Па нема везе са ЕУ, али пошто сам ја свакако за признавање независности, а против уласка у ЕУ, коментаришем патријархову изјаву из еклисиолошке перспективе, а не политичке... Ти си моја суштинска опозиција хахахаха ја сам ЗА ЕУ и ПРОТИВ ПРИЗНАЊА хахаха -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ма све је то безвезе... Као да од нашег признавања или не признавања нешто зависи. Ако нас брине судбина тог народа тамо (који држе као таоце) онда би требало што пре успоставити нормалне односе са људима који тамо живе. Срби на Косову ће живети боље када се успостави нормална трговина, саобраћај итд. Њима ништа не значи то што неко у Београду виче "Косово је Србија", него им значи да иду на посао, зараде своје плате, могу да путују и све остало што чини нормалан живот. Значи, или ће српска војска и полиција да уђе тамо и заведе ред, или нека престану да једу г.... више. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Макета жуте куће у Бујановцу. Када видите шта нам раде у делу којем имамо власт,шта мислите да раде оним јадним Хришћанима на Косову,где немамо власт? Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 27, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 27, 2012 Ти онда живи лако и у благостању. Ја мислим да се Патријарх неће љутити. Pa ja bih želeo da živim u blagostanju,ali Patrijarh reče da ćemo nastaviti teško i mukotrpno,pa ne znam jel smem da se protivim kad je u moje ime već rečeno i već mi odredjeno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука