Dragi Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Milan Rakiću, what is that? http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Srbija-na-krilima-supersonika.lt.html Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 И мене ме занима да ми ви ми мене кажете.... то ме мене занима од јутрос? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Па зар не видите да је најобичнија свињарија... fmqmtx fmqmtx fmqmtx . Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Изашао је овај текст ономад, када се наша делегација сочињена од разноразних хохштаплера вратила из УАЕ, па да би некако "оправдали" дневнице, отуда и текст... То је мој утисак... Е сад мало о садржају текста... Прво "Ласта" и "Кобац". О Ласти мање више све знамо и она се производи и у стању смо да је произведемо... Тренутно је приземљена због трагичног догађаја од пре неког времена, али свакако да је то летелица коју је купило наше и ирачко ваздухопловство и бојим се да је то тренутно наш максимум у производњи авиона. Подсећам да је "Кобац" тренутно само на нивоу "атрапе", тј. макете у реалној величини... Неко рече да личи на старог доброг "Гашу" са турбоелисним мотором... Остаје нам да видимо шта ће бити од тога, те да ли ће за Ласту бити још неко заинтересован осим нас и Ирачког РВ... Што се тиче другог дела текста и евентуалне "реконструкције" авиона Орао, односно "деконзервације" пројекта НА, бојим се да су то тешке, ајд` да кажем заблуде и не употребим грубље речи... Дакле, поред документације и алата, потребан је новац и потребни су људи, а ми немамо ово претпоследње, а и последње се добрано осуло... Да подсетим да је Орао летео брже од звука само 22. новембра 1984 године и никада више. И то је било за потребу постављања рекорда... Овде аутор овог текста помиње неке брзине до 1.5М ако се не варам... Бојим се да бби се Орлић распао... Пројекат НА са друге стране, да подсетим развијен је само у оној макети коју можете наћи на нету, те атрапи кабине... Дакле никаква предсеријска производња и сличне натрухе... Да не говорим о људству које се у ових 20-30 годиина расуло код који, о технолошкој заосталости током година санкција и економске кризе те бомбардовања и уништавња неких виталних ресурса наше авио индустрије. Да подсетим само да ВЗ "Мома" као једини ваздухопловно ремонтни Завод, који би у случају жеља изнесених у овој пашквили свакако био укључен у евентуални посао око поменутих пројеката ни дан данас након 13 година од бомбардовања, нема фарбару где би се ти авиони офарбали... Да не дужим... На крају, све и да има пара, технологије, људских ресурса, остаје отворено питање коме би и по чијој дозволи те авионе продали... Ирачком РВ су продате Ласте по дозволи Амера и они одлучују тренутно коме може, а коме не и да ли уопште може... дакле треба обратити пажњу и на то... Али, џаба сам ја у ствари све ово написао... Довољно је погледати само слику, којом је илустрован текст... И то говори и о озбиљности текста и навода у њему, листа који га је објавио и на концу самог аутора... Наречени се чак није ни потрудио да мало редизајнира читаву слику, барем у мери онога описаног у тексту, него је само на слику "Орла" из краљевачке 241. ескадриле ("Тигрови"), "навукао" Рафалову шасију, оставивши Орлов реп и ознаке "Тигрова"... Авион Франкенштајн... Да није смешно, било би тужно... Или обрнуто... Мислите о томе!!! Слика из најстаријег дневног листа на Балкану Слика Димитрија Остојића, на коју је "навучен" Рафал Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Не разумем се баш у фотошоп али мени не изгледа овде ништа навучено. Не улазећи у остварљивост пројекта, овај авиончић баш лепо изгледа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Ако ти је лакше, овакав авион је немогуће направити, јер не може се на француског Рафала "наварити" југословенски "Орао"... И да то лети... О томе причам и о неозбиљности текста... Јел` сад јасније... Хтео сам да укажем на глупости изнешене у тексту... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Ако ти је лакше, овакав авион је немогуће направити, јер не може се на француског Рафала "наварити" југословенски "Орао"... И да то лети... О томе причам и о неозбиљности текста... Јел` сад јасније... Хтео сам да укажем на глупости изнешене у тексту... Ал' је много леп. Можемо онда барем да продамо лиценцу некој кинеској фабрици играчака, био би хит. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Новембар 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Koliko vidi, reč je o modifikovanom orlu kao školskim i napadačkim (rezervna uloga) avionom. U tom slučaju ne bi se napravio novi avion, dakle novi orao, nego bi se ubacila modernija, verovatno ruska elektronika itd. Sumnjam da na današnju ponudu, koja se ima globalno, postoji interes od strane UAE za jedan modifikovani davno ostareli avion. Ono gore neko je uzeo francuski rafale, ev. i gripen NG (pilotni deo), to pomešao, i taj "kocept" se onda predstavio kao mogući novi orao ili štagod. Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Лажански поново у акцији... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Лажански поново у акцији... Боље је Ложански. Ратослав Ложански. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 него је само на слику "Орла" из краљевачке 241. ескадриле ("Тигрови"), "навукао" Рафалову шасију, оставивши Орлов реп и ознаке "Тигрова"... Авион Франкенштајн... gringrin "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 @mlnrakic Nego videh ovaj komentar na sajtu novina: "...Dakle, italijanski transportni avion doživeo je havariju sistema za upravljanje vertikalcem, spasio ga je pomoćni sistem, ali i taj je bio na granici otkaza zbog manevara koje su piloti izvodili na Batajnici. Italijanski avion je ostao kod nas još četiri dana sve dok mu nisu iz Italije dopremili rezervne delove i popravili ga. Dva američka F-16 ostala su još 25 dana na Batajnici, sve dok ih nisu popravili..." Jel ovo stvarno tacno? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 U tom slučaju ne bi se napravio novi avion, dakle novi orao, nego bi se ubacila modernija, verovatno ruska elektronika itd. Sumnjam da na današnju ponudu, koja se ima globalno, postoji interes od strane UAE za jedan modifikovani davno ostareli avion. А колико би било исплативо (технологије и технолошких захвата ради) у авион чија је комплетна авионика западног порекла, уградити руска електроника... И са друге стране људи, ајмо мало здравог разума... Правити школски авион на основу већ постојећег и солидног јуришног авиона (БиХ, Хрватска, Космет) је у најмању руку заблуда... Ал` добро, свак` има своје мишљење... Па тако и Лазански... Nego videh ovaj komentar na sajtu novina: "...Dakle, italijanski transportni avion doživeo je havariju sistema za upravljanje vertikalcem, spasio ga je pomoćni sistem, ali i taj je bio na granici otkaza zbog manevara koje su piloti izvodili na Batajnici. Italijanski avion je ostao kod nas još četiri dana sve dok mu nisu iz Italije dopremili rezervne delove i popravili ga. Dva američka F-16 ostala su još 25 dana na Batajnici, sve dok ih nisu popravili..." Jel ovo stvarno tacno? Чуо сам и ја нешто, али не толико да бих могао ишта занимљиво изнети овде... А и не знам какав је то квар Фантоме могао приземљити 25 дана... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Нисам се најбоље "одразио"... Дакле, хтео сам рећи, каква је корист од развијања школског млазног авиона на постојећем афирмисаном Орлу, који је и прављен и користио се и користи за ваздушну подршку снагама на земљи, јуришне задатке и сл. Дакле никако за ЛО... Много је робустан за обуку... А и већ имамо Г4, као млазни школски авион... Читав овај текст МЛ ме подсећа на ону слику којом је илустровао исти... Мешање баба и жаба, слика Франкенштајн, па и текст исти такав... За "ложење" како неко трансформиса презиме ауторово... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Новембар 24, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 AMX je po konceptu sličan orlu i ima se sa AMX-ATA isto jedna napredna školska verzija: http://en.wikipedia.org/wiki/AMX_International_AMX Ali rekoh, zašto bi UAE kupovali nešto što mora tek da se razvije i napravi, kad se tako nešto već ima.. Sa obzirom da nisam prijatelj orla. Prošao bi u 1960-ima, ev. još u 1970-i,a, ali danas.. Danas je to druga do treća liga. Više mi se sviđa ideja da se G4 razvija u pravac kao što BAE Hawk sa 120-/130- i 200-serijom.. A nije li G4 ispljuvani Hawk? http://en.wikipedia.org/wiki/BAE_Systems_Hawk Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука