Jump to content

Novi vojni avion Made in Serbia?

Оцени ову тему

Препоручена порука

A nije li G4 ispljuvani Hawk?

Па развијани су у исто време... Иначе Г4 је врло добар школски авион који је у своје време био запажен и у страној јавности, тако да (слушао сам од људи који су радили у Соколу), мало-мало, па ето ти неке делегације у Мостар, тамо 80-их... Иначе учествовао је и на званиничном избору за школски авион америчке морнаричке авијације... Није прошао, али је свакако импоновало у то доба да буде међу неколико авиона који су тада бирани...

Подели на овим сајтовима

A nije li G4 ispljuvani Hawk?

Nije, iako je mogao jos dosta bolje da se sredi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Po konceptu mislim da jeste, te i liče jedan nadrugi. Tehnologija je možda drugačija, sa obzirom da oboje imaju rolls-royce-motore, samo Hawk sa "adour" (26-29 kN potisak) jače motore od G4 sa "viper" (18 kN potisak).. Hawk se inače dobro prodavao, a i bolje su ga razvili, a i danas mislim da se dobro prodaje...

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...