Баба Написано Новембар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 жељко пар напомена. 1. Враћање цркви не значи аутоматску промену, значи постепену. 2. Враћање цркви нема везе са економијом о којом звонко прича, има везе са економским одлукама саме особе у смислу потрошње и односа према новцу али нема са привредним системом. 3. Видовдански и косовски и остале измишљене завете... лепо је гајити али они нису ни Црква, ни Христ, нити су од Бога нити од литургијске заједнице већ од етничко/националног идентитета. Не знам што стално констатно хоћете да помешате нацију и цркву. То је оно што је и зауставило православно мисионарење и успорило православље да се раширис Ми и грци само шкодимо тиме, спречавамо друге народе да се упознају са апостолским наслеђем и можда придруже Цркви. Не знам баш да ли схваташ то. Прочитај нешто од + Атанасија Јевтића мрзи ме да се понаваљам у недоглед. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 п.с. Капиталистичким богатунима није тешко ући у царство небеско јер они не постају богати због жеље за парама, већ због жеље да раде нешто што воле, а паре им дођу као ефекат са стране. Бил Гејтс је своје пројекте почињао без намера да постане милијардер. А сада када је један од најбогатијих људи на свету он се одрекао 90 % свог богаства, у добротворне сврхе. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Ствар је у томе да у САД мораш да радиш или ћеш остати на улици. У Србији половина живи на туђ рачун и не ради ништа јер им систем то омогућава. Мора да се направи систем у коме ће појединац сносити последице својих поступака, иначе нема ништа. Американци су сви до једног у 10 сати у кревету и одмарају за сутрашњи посао. Журке и зезање постоје само на филму. То је тако свугде у свету где људи раде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Мишљења сам да је данашње време - време за неког новог Деспота Стефана Лазаревића или пак Милоша Обреновића, ако већ говоримо језиком традиције. Да ли је Стефан Лазервић изневерио видовданску етику ратујући заједно са оним којим му је оца убио? Да ли је Милош Обреновић изневерио видовданску етику зашто што је љубио руке и ноге Турцима, са којима су Срби ратовали и против којих је и он сам подигао устанак? Одлично питање. Свака част Маријановићу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 То је тако свугде у свету где људи раде. Или људи раде зато што је тако. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 п.с. Капиталистичким богатунима није тешко ући у царство небеско јер они не постају богати због жеље за парама, већ због жеље да раде нешто што воле, а паре им дођу као ефекат са стране. Бил Гејтс је своје пројекте почињао без намера да постане милијардер. А сада када је један од најбогатијих људи на свету он се одрекао 90 % свог богаства, у добротворне сврхе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Ствар је у томе да у САД мораш да радиш или ћеш остати на улици. У Србији половина живи на туђ рачун и не ради ништа јер им систем то омогућава. Мора да се направи систем у коме ће појединац сносити последице својих поступака, иначе нема ништа. Американци су сви до једног у 10 сати у кревету и одмарају за сутрашњи посао. Журке и зезање постоје само на филму. Па не бих баш рекао. Само што кад раде, онда раде, кад праве журку, онда праве журку. И још нешто је ту битно, постоји предузетнички менталитет и предузетничка култура. То је оно чега у Србији нема ни у траговима и на шта се често гледа са презиром. Оно што Америма углавном недостаје је естетика и култура производа, са ретким изузецима попут Џобса и још неких ту и тамо. Мени је неки идеал комбинација немачког и америчког. Од Амера слобода и предузетничка култура, од Немаца однос према производу, култура производа. Радну етику имају и једни и други. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Значи нама требају неки универзални принципи које ће без проблема моћи да прихвати Жељко, Авокадо, Аурор, Моно, Иван Зелић, Зајрон и сви остали. Većina konkretnih stvari koje je Željko ovde izneo su ok... jedino što mi se čini da je malo "promašio" simbole... meni se čini da je baš ta mitologija Kosovskog boja, tj. slavljenje nekakvih beskompromisnih gubitnika dobrim delom i doprinela da danas budemo tu gde jesmo... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Većina konkretnih stvari koje je Željko ovde izneo su ok... jedino što mi se čini da je malo "promašio" simbole... meni se čini da je baš ta mitologija Kosovskog boja, tj. slavljenje nekakvih beskompromisnih gubitnika dobrim delom i doprinela da danas budemo tu gde jesmo... Том логиком и Христос је губитник ... а следствено томе и сви Хришћани. Није то идеја губитника то је идеја жртве. Али данас се та идеја отргнута из хришћанског контекста доживљава као идеја јапанских камиказа. На жалост већина народа данас овако резонује , заправо резонује на два погрешна начина ову идеју. Једнима је то лудило средњевековних православних мазохиста који залуд изгибоше. Другима је то пример како треба да се опашу динамитом и дигну пентагон у ваздух. А ни једно ни друго нема везе са Лазаром, ни са оним због чега њега Црква слави. Данас , мислим ни Бог ни црква не очекују овакву жртву од нас, али ми не чинимо никакву жртву ни за ближње ни за државу ни за друштво ни за кога. Већ се препуштамо стихији , песимизму, и лудацима који повремено заседну на власт. Веома инфантилно се понашамо као народ, прво се курчимо , деремо по улицама а кад добијемо батина онда ни оно што смемо и можемо да мењамо ми не чинимо, него као пребијено куче завучемо се у кућицу и тужно цвилимо тако гадно да се цео комшилук већ најежио. ( мало дескрипције) А ствар је у оним речима које је изговорио Христос пре 2000 година:" нико не започиње нешто за чега је претходно прорачунао да успети неће" . Ми почињемо велике ствари, реформе , револуције лудила којекаква, и наравно све то брзо пропадне а онда се повлачимо , кривимо друге и не чинимо више ништа. Зато говорим често "сачувај ме Боже од реформи" Ратко :( and nedeljko је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Mi biramo nesposobne i korumpirane političare. Не, ми не бирамо корумпиране политичаре, и то је веома важно и битно! Ми немамо избора између корумпираних и некорумпираних. Нама се нуде само корумпирани, јер да би дошли дотле одакле се нуде већ морају да буду, и јесу, такви. Дакле, грешка је то што си написао, јер немогуће је између два зла изабрати добро, већ само мање зло (а ту, чини ми се, нема мањег зла, сви су исти, ко шибице, ј..о их ко их доно). А од политике, мање више, све даље полази. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Većina konkretnih stvari koje je Željko ovde izneo su ok... jedino što mi se čini da je malo "promašio" simbole... meni se čini da je baš ta mitologija Kosovskog boja, tj. slavljenje nekakvih beskompromisnih gubitnika dobrim delom i doprinela da danas budemo tu gde jesmo... Из угла политике потпуно си у праву. Ствар је у томе да Видовдан има у хришћанству сасвим другачији смисао и поруку. То је оно што сам поменуо - велика је опасност да људи који нису хришћани те појмове сасвим погрешно разумеју и злоупотребе, а тако настају највећа зла на овом свету. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Што се политичара тиче није битно кога ми бирамо. Битно је да им одузмемо власт. Председник мора да буде један обичан чиновник који лупа печате као она тетка у општини, а не "велики вођа" од кога сви очекују спас. И онда неће моћи никакву штету да направи. Ми смо им дали неограничену власт и онда је сасвим нормално да се око тога боре најнеморалнији и најгори међу нама. Ако псима бациш коску они се потуку, ако нема коске мирни су. То је још једна велика заблуда у нашем народу да само треба да пронађемо "правог вођу" и решиће се сви проблеми. И онда пропадамо још дубље јер лоповима дајемо све већу власт. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Том логиком и Христос је губитник ... Pa ne baš. On je (po vama) sin Božiji koji je imao svoju misiju koju je uspešno odradio. On je pobednik a ne gubitnik. S obzirom na Plan, on bi bio gubitnik da je otišao u neko selo da obrađuje drvo i umro od starosti... (ili da se proglasio za svetovnog vladara i pozvao Jevreje da brane njegovu krunu, pa zajedno sa tim Jevrejima poginuo u bici sa Rimljanima) Isto se ne može reći za Lazara. On je samo jedan vladar koji je izgubio od nadmoćnijeg neprijatelja... ni prvi ni poslednji... а следствено томе и сви Хришћани. Није то идеја губитника то је идеја жртве. Али данас се та идеја отргнута из хришћанског контекста доживљава као идеја јапанских камиказа. Problem je što smo mi baš zbog mita o Kosovskom boju otrgnuli stvar iz svakog razumnog konteksta žrtve (pa i hrišćanskog) koji podrazumeva da se slave oni koji zarad opšteg dobra žrtvuju sebe i to u većoj meri prebacili u to da se slave oni koji zarad svojih ličnih interesa (para, slave, vlasti) žrtvuju narod. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 [quote name=Ратко ' timestamp='1353431961' post='749987] Не, ми не бирамо корумпиране политичаре, и то је веома важно и битно! Ми немамо избора између корумпираних и некорумпираних. Нама се нуде само корумпирани, јер да би дошли дотле одакле се нуде већ морају да буду, и јесу, такви. Дакле, грешка је то што си написао, јер немогуће је између два зла изабрати добро, већ само мање зло (а ту, чини ми се, нема мањег зла, сви су исти, ко шибице, ј..о их ко их доно). А од политике, мање више, све даље полази. Jel? Mi nemamo izbora? A ti političari... oni nisu deo nas, nego su došli sa Marsa? Političari su loši onoliko koliko im građani to dopuste... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Што се политичара тиче није битно кога ми бирамо. Битно је да им одузмемо власт. Коме да одузмемо власт? Систему? Како исфилтрирати читав систем? Ето, 2000. је одузета власт вођи. И већина је хтела, радила у том правцу, баш да не буде ниједан вођа него иоле здрав и нормалан систем. И како се то изјаловило? Тако што су они који су дошли имали другу боју ципела, ништа више. Ко генерише те и такве људе? Како се они примичу власти? Да ли је могуће утицати на све то, или је у питању неки аутономан, а много моћан, генератор на који нико жив не може да утиче? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука