Jump to content

Двери се "поцепале", нова партија "Источни пут"

Оцени ову тему


Млађони

Препоручена порука

Prvi prioritet Treće Srbije biće izgradnja nacionalnog identiteta i to "inkluzivno, jer nacionalna pripadnost nije bitna koliko vaspitanje, ponašanje i kultura življenja"

treca-srbija-beta-1352903858-229910.jpg

BEOGRAD - U Beogradu predstavljena stranka Treća Srbija, čiji su osnivači, inače bivši članovi Dveri, rekli da će njihov osnovni cilj biti pomirenje prve i druge Srbije.

"Srpska javnost i politika potpuno su blokirani podelom na dve isključive i nepomirljive strane i zato nema odgovora na mnoga značajna pitanja, poput rata, jer su za prvu Srbiju Srbi samo žrtve, a za drugu samo zločinci", rekao je član inicijativnog odbora Treće Srbije Andrej Fajgelj na konferenciji za novinare u Medija centru.

Prvi prioritet Treće Srbije biće izgradnja nacionalnog identiteta i to "inkluzivno, jer nacionalna pripadnost nije bitna koliko vaspitanje, ponašanje i kultura življenja".

Manifest Treće Srbije usvojen je 6. oktobra u Novom Sadu, moto stranke je "Srbija ima budućnost. Vredi", a inicijativni odbor čine i Aleksandar Protić, Miroslav Parović i Aleksandar Đurđev, koji su istakli da je vreme za smenjivanje generacija na političkoj sceni kako bi mladi preuzeli odgovornost. Andrej Fejgelj je docent Univerziteta u Kragujevcu.

Miroslav Parović bio je šef odborničke grupe GG Dveri Novi Sad, dok je Aleksandar Đurđev bio šef izbornog štaba. Ipak, oni su obojica isključeni iz stranke u avgustu ove godine, zbog kako prenose vojvođanski mediji, "narušavanja jedinstva Pokreta i pravljenja frakcija, zbog nepoštovanja strukture i pravila Pokreta i izazivanja međuljudskih sukoba u Dverima, zbog neobaveštavanja starešinstva i rukovodstva pokreta o pregovorima o lokalnoj vlasi u Novom sadu".

U manifestu Treće Srbije se navodi da je Parović savetnik gradonačelnika Novog sada za privredu i energetiku i šef odborničke grupe "Novi Sad odmah" u Skupštini Novog Sada, dok je Đurđev zamenik šefa odborničke grupe.

Aleksandar Protić je bio producent grupe Beogradski sindikat.

U manifestu stranke se takođe navodi da je on dramski umetnik i osnivač medijske grupacije Mir Media Group, Beograd. Protić je zajedno sa drugim članovima grupe Beogradski sindikat govorio na tribini Dveri na Mašinskom fakultetu u Beogradu 12. maja 2011. godine.

http://www.kurir-info.rs/pocepale-se-dveri-osnovana-treca-srbija-clanak-509312

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Толико о дверима као покрету....

Чекамо четврту, пету, шесту, седму Србију....

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Трећа Србија? Ето ти га сад. Они још једном поцепали Србију да би помирили две већ постојеће и завађене Србије.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Не знам зашто ме назив Трећа Србија одмах подсећа на Трећи Рим, Трећи Рајх...

"Христос васкрсе, радости моја!"

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Мене на Секулу и "Трећу сречу"... :) И оно треба да буде као смешно а испало трагично... :) Ако се неко сећа тог покушаја од филма или чега већ....

.

..

...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...