Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

Problem je sto covek ne moze da krene od sebe, jer nije svestan da nije dobro to sto radi.

Али може...управо то што проповеда, прописује или намеће другима, нека прво примени на себи, на својој породици, страначким колегама...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Али може...управо то што проповеда, прописује или намеће другима, нека прво примени на себи, на својој породици, страначким колегама...

To i rade. Govorim o bahatosti, nemaru, korupciji, javasluku, neznanju, nekvalifikacijama, neobrazovanju, lopovluku, otimacini.....njima je to ok. Oni to rade. Njima je super i to im odgovara, ne bi da menjaju. I vecina su. Jaci su pa tlace. Ne razumeju drugaciji jezik osim onog kojim oni govore. Ako si fin, vaspitan, kulturan....nadrljao si.  

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Постоји само неколико држава у свету у којима људи имају те црте "менталитета" које ти и Мирослав, чини ми се, прижељкујете - неколико држава западне и северне Европе и то је углавном последица протестантизма. Људи новога света уопште немају тај "менталите"т, а богатији су и слободнији духом од ових северњака. Остали тај "менталитет" тешко могу имати, а ја бих рекао да и није потребно за благостање. Аустралијанци га немају и ништа им не фали. То је јако ружан и тужан "менталитет" који од свих захтева да буду исти и просечни, да једу исто, да се облаче исто, да се не радују превише, да не показују емоције...

Ja да сам тамо ко што нисам, у инат би' ставио лавове на рогове бицикла!

Подели на овим сајтовима

А како тек ја да знам? Код тебе стоји "нама, одлучујемО" Зато сам и питала са све знацима навода.

Вероватно сам мислио на нас који се сећамо јучерашњег ручка, смањења пензија, лажних обећања... не терај ме да набрајам позеленећу  :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Због тога гласај за Шекита. Имаћеш јачу једнопартијску демократију и тврдог председника. Баш оно што тражиш, а не налазиш у потпуности код Вучка. :)

To što su Šešelja oslobodili je dokaz da Hag favorizuje Hrvate, kako već bogomudro izustu brat Manolis.

Подели на овим сајтовима

Вероватно сам мислио на нас који се сећамо јучерашњег ручка, смањења пензија, лажних обећања... не терај ме да набрајам позеленећу  :ani_biggrin:

Не брини, ускоро ће матори људи и поцркати од глади, па ће да се смањи број тих и таквих гласача.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Не брини, ускоро ће матори људи и поцркати од глади, па ће да се смањи број тих и таквих гласача.

Јел то прејудицираш продужетак сдашње власти? :)

Нисам мислио на то, него на заборавност...

Подели на овим сајтовима

Пошто систем то не може да уради, шта може? Како освестити велики број људи? Ја сам навео 10-ак примера на овој теми где систем мења тај „менталитет“ и „свест“ милиона у врло кратком року.

Ajd da te pitam prvo nesto kako ces kroz sistem rijesiti ovaj problem: 

Neki dan sam sjedio na kafi s kolegom, i ispricao mi je kako je stemao pod u kupatilu da pronadje gdje je procurilo ispod u komsijski stan. Otkrio je da je odvod od umivaonika 50mm cijev na mjestu spoja dvije cijevi spojeno sa mufnom od 75 mm. Dakle majstor se cisto izbahatio bez razloga, nije mu se dalo sici na sprat nize ili gdje god da je bila mufna 50mm da spoji cijevi normalno. Zgrada je gradjena 1990 godine, i ko zna koliko je jos takvih propusta napravljeno i ljudi ce kada tad otkriti kad im procuri. 

Ako ovaj problem uspjesno rijesis kroz sistem, ja cu onda prihvatiti  tu teoriju da sistem sve rjesava.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ajd da te pitam prvo nesto kako ces kroz sistem rijesiti ovaj problem: 

Neki dan sam sjedio na kafi s kolegom, i ispricao mi je kako je stemao pod u kupatilu da pronadje gdje je procurilo ispod u komsijski stan. Otkrio je da je odvod od umivaonika 50mm cijev na mjestu spoja dvije cijevi spojeno sa mufnom od 75 mm. Dakle majstor se cisto izbahatio bez razloga, nije mu se dalo sici na sprat nize ili gdje god da je bila mufna 50mm da spoji cijevi normalno. Zgrada je gradjena 1990 godine, i ko zna koliko je jos takvih propusta napravljeno i ljudi ce kada tad otkriti kad im procuri. 

Ako ovaj problem uspjesno rijesis kroz sistem, ja cu onda prihvatiti  tu teoriju da sistem sve rjesava.

Нисам рекао да систем решава све, нарочито не такве случајеве. :) Тога има и у Немачкој, чак много горе, потражи нпр. фијаско са изградњом новог берлинског аеродрома која је укупно коштала близу 5,5 милијарди евра.

Систем решава образовање, правосуђе, привреду, здравство, социјалу, војску... Као и случајеве попут оног лика који је задимио насеље, а нико се не буни. То се лако и брзо мења (са позиције) кроз системске програме едукације, може за кратко време да се учини да практично ником и не падне на памет да то ради, а камоли да га нико у читавом насељу не пријави за то.

Оно што не може да се учини кроз едукацију је нпр. да већина не тражи везу за посао, ако је веза начин запошљавања који систем подстиче и награђује (као што је то случај у Србији). Наравно, увек ће бити изузетака, у сваком систему, ниједан није савршен.

Или, најпростији пример, ако имаш слабу економију и наметнеш високе порезе које привредници не могу да плате, нећеш ни моћи да их наплатиш и имаћеш огромну сиву зону. Не јер је „менталитет народа“ такав да људи избегавају легално пословање, него јер их легално пословање не награђује већ напротив, најчешће их води у губитак посла. Зато Вучић може до сутра да прича како они који избегавају порез краду државу итд. јер нити може да им наплати тај порез, нити може да их казни (у оба случаја би морао да затвори више од пола Србије јер ти људи немају одакле то да плате). Или тренутна кампања „Година предузетништва“. Могу да уложе милијарде у маркетинг и „промену свести“, већег развоја предузетништва неће бити док се не успостави систем који ће створити добре услове за предузетнике.

Дакле, не причам како систем решава све, али сам потпуно сигуран да ниво уређења државе врло мало, а можда и уопште не зависи од „менталитета народа“, обичаја и сл.

Подели на овим сајтовима

To što su Šešelja oslobodili je dokaz da Hag favorizuje Hrvate, kako već bogomudro izustu brat Manolis.

Због тога ми Срби на крају има да пропаднемо, а можда и нестанемо. Хрвати се радовали када су њихови ослобођени, приређивали им дочеке, а нашима криво што је Шешељ, један од ретких Срба, ослобођен. Били би срећнији да су га осудили, а најсрећнији да је стрељан. Шта да очекујемо више када су нас издресирали да се радујемо својој пропасти већма него бољитку и успеху. Лакше нам је да радост делимо са онима што нам не мисле добро, и не раде нам добро, него са својим људима који су се борили за наше интересе или их барем одбранили. Свака ти част, Деки! У задње време ме много изненађујеш.

Ослобађање Шешеља је велика ствар и успех не само њега и за њега, него за цели српски народ и војску. Он ако је нешто доро и велико урадио у свом животу, оно што му признају и људи који га уопште не воле, јесте управо његова одбрана у Хагу. Чак и да су га осудили успех би му и даље остао, јер пресуде тог суда нису безгрешне. Свако ко је пратио суђење, ко у обзир узме његове аргументе и побијање сведока оптужнице, незамисливо дуг период притвора без икакве пресуде, и насилно избацивање из Хага, схватио је и пре пресуде да је невин, одн. да му се кривица не може доказати.

А ти се ослободи предрасуда и цепидлачења, и гласај за Воју. Оно што тражиш, да не понављамо опет, само у њему можеш наћи. Нема другог са тим особинама тренутно на нашој политичкој сцени. Сам си признао да ти Вучко не испуњава критеријуме у потпуности. Е, постоји човек који то задовољава. И он је Србин, а не Хрват. Бок!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...