Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

Vučiću samo zameram što je mnogo mekan.

Због тога гласај за Шекита. Имаћеш јачу једнопартијску демократију и тврдог председника. Баш оно што тражиш, а не налазиш у потпуности код Вучка. :)

Подели на овим сајтовима

Ево кажи ми зашто један просечан Немац поштује саобраћајна правила а један просечан Србин гледа само то како да их изврда?

Ово је само мит. И немци не поштују правила, ако могу да прођу некажњено.

У тој истој немачкој, мало мало, па на радију ујутро јављају како нека будала вози на аутопуту у супротном смеру. То се веома често дешава, отприлике једном недељно.

Друга ствар, немци су цинкаре (као и срби), па често ако направиш саобраћајни прекршај, пријави те комшија, или неко ко запази тај прекршај. То се веома брзо процесуира, и казна стиже.

Они се боље понашају само зато што држава (судство) функционише, и казне следе (нема толико "веза"...).

Подели на овим сајтовима

Па није измишљотина и није неутемељено. Као пример узми једног нашег просечног човека који оде у Швабију. Зашто тамо не ради радње којима се бавио овде? Због система? Мало морген, већ је променио средину па се нашао у групи или заједници људи која воли и уважава ред и правила, на чему и функционише систем. Просто, сад си сам и један у маси појединаца који не трпе неред. А не воле неред јер их је римска црква газила вековима са строгим моралом и правилима и једва некако успела да цивилизује дивљаке, створивши некако колетктивну свест код појединаца, који се у одређеној групи понаша на одређен начин.

А како објашњаваш чињеницу да су хулигани или такозвани навијачи у целој Европи, и северној и западној и источној и јужној, потпуно исти, практично пресликани?

Подели на овим сајтовима

Због тога гласај за Шекита. Имаћеш јачу једнопартијску демократију и тврдог председника. Баш оно што тражиш, а не налазиш у потпуности код Вучка. :)

Мислиш за оног Слобиног тројанца што је предао Милутиновићу добијене изборе `97 кад смо мислили "Готов је!". Тада су сви стали иза Воје (па и ја). "Навадих се ја на ваше уже, умало се уже не претрже. Од тада смо вишњи пријатељи".

Него, што оде Војо у Хаг? Није ли месецима пре тога кукао да му је глава на листи за одстрел? Зачикавао Хаг - ај` чик ме ухапсите?

А сад каже да би могао у коалицију са Ацом, никако са Томом (прва изјава после пресуде)???

Ал` нам је сећање дугачко, сеже чак до јучерашњег доручка...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Интересантно је да Хуан, Гризли, Јустин и практично сви форумаши који живе у другим државама или су мало више пропутовали, уопште не говоре о народним менталитетима и добрим и лошим народима. :)

Подели на овим сајтовима

Ово је само мит. И немци не поштују правила, ако могу да прођу некажњено.

У тој истој немачкој, мало мало, па на радију ујутро јављају како нека будала вози на аутопуту у супротном смеру. То се веома често дешава, отприлике једном недељно.

Друга ствар, немци су цинкаре (као и срби), па често ако направиш саобраћајни прекршај, пријави те комшија, или неко ко запази тај прекршај. То се веома брзо процесуира, и казна стиже.

Они се боље понашају само зато што држава (судство) функционише, и казне следе (нема толико "веза"...).

У праву си. У време када крађа на интернету није била регулисана законом, читао сам да су баш ови ''дисциплиновани и поштени'' Немци били највећи лопови у Европи. Сећам се да су били на првом месту са око 5 милиона преузимања разног садржаја са интернета, који подлежу ауторским правима. Кад је све то ушло у оквире закона и постало кажњиво, онда одмах - шлус. :) Дакле, сигурно није проблем у народу, него у систему.  

Подели на овим сајтовима

Мислиш за оног Слобиног тројанца што је предао Милутиновићу добијене изборе `97 кад смо мислили "Готов је!". Тада су сви стали иза Воје (па и ја). "Навадих се ја на ваше уже, умало се уже не претрже. Од тада смо вишњи пријатељи".

Него, што оде Војо у Хаг? Није ли месецима пре тога кукао да му је глава на листи за одстрел? Зачикавао Хаг - ај` чик ме ухапсите?

А сад каже да би могао у коалицију са Ацом, никако са Томом (прва изјава после пресуде)???

Odakle to ta je predao izbore Miloševiću?Protivkandidat mu je bio M.Milutinović i SRS je protestvovao zbog manipulacija u drugom izbornom krugu.

Što je otišao u Hag?Zato što je Đinđić molio ... Del Ponte da ga skloni jer mu je smetao da nesmetano vrši pkjačkaške privatizacije i omugaćava mafiji da pere pare.

Može ako se Aca preobrati o odrekne evrotalibanske politike,više puta je to rekao. :ani_biggrin:

Измењено од RYLAH
Пази на речник.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Јесте, уз дужно поштовање за његово држање у Хагу, ипак је он жешћи манипулатор и калкулант.

Подели на овим сајтовима

А и Бошкић ме разочарао. Делује ми као добар човек, али са овим његовим позерајем - ''Срећа, срећа, радост'', подсећа ме на либерале, демократе и НВО.

Почео је да прави компромисе са туњавим ДСС - ом, направио је странку, а рекао је да неће... Све у свему, опет нећу да гласам.  

Подели на овим сајтовима

Воја је на то питање хиљаду пута одговорио. Због чега је отишао, то је и остварио. Растурио је Хашки трибунал, одбранио своју идеологију, тиме одбранио и српски народ и војску, једино није "растурио" холандску краљицу. Добили краља и није могао то обећање да испуни. :D

А сад каже да би могао у коалицију са Ацом, никако са Томом (прва изјава после пресуде)??? Ал` нам је сећање дугачко, сеже чак до јучерашњег доручка...

И на то је Воја одговорио много пута. Цитирао сам тај разлог више пута овде на форуму. Он са Томом не жели јер му је Тома украо посланичке мандате странке, Ацко је само напустио странку и прешао у другу. Он теоријски може са Ацом, може и са Радуловићем. Али услов је да се Ацко одрекне хрљења у ЕУ, и окрене интеграцијама са Русијом, Евроазијском унијом, ОДКБом...

Сећање нам јесте кратко. Због тога смо заборавили много тога, укључујући говоре и политику Ацка, Куријака Драшковића, Коштунице... и многих других. Воја барем политику није мењао од тренутка када ју је утемељио. И био је спреман да се жртвује за њу. За разлику од ових улизица који за лову и положај спремни су најрођенијег продати и издати.

Оно што Деки тражи само са Војом може добити. ;)

Подели на овим сајтовима

Просечан Србин размишља, ради и живи тако да само њему буде добро. Заједница га слабо интересује.

Чекај, је л' ти стварно верујеш да просечан <убаци припадника неког од ”бољих” народа>  заиста размишља, ради и живи тако да буде боље заједници, а не њему? :)

Постоје две групе начина да се оствари добро за себе: 1) тако да се директно или индиректно одузме добро од других; 2) тако да се створи ново добро које се онда може и делимично пренети на друге. Велика већина људи размишља и делује тако да остваре добро за себе. Не мора то нужно да буде материјална добит. Можеш да радиш нешто што волиш и тиме оствариш душевну и духовну добит. На пример, постајем лекар зато што волим, а не зато што заиста желим да људима буде боље. Само је разлика на који начин људи остварују добит, на први или други. Први начин је лакши на краће стазе, али врло брзо ствара сукобе и конфликте и постаје заправо тежи. Рађа нове проблеме. Други начин је на самом почетку тежи (захтева нешто вишу енергију активације), али врло брзо постаје лакши и подстиче људе  на сарадњу, те се самим тим изграђује заједница. Заједница је скуп људи који остварују сопствене интересе и на том путу сарађују. Ни црква ту није сутшински различита у том смислу. Да се не лажемо, нико не иде у Цркву због добробити заједнице, већ људи иду јер је то њима самима потребно.

Многи људи су већ довољно рационални да изаберу начин 2, чак и ако нису морални, јер разумеју да ће тиме да остваре дугорочнију и стабилнију корист. Мањи број је довољно моралан или пак размишља о заједници, и увек и без изузетка бира 2, без обзира на спољашње околности. За оне који би често посегнули за 1 из било ког разлога (неморал, мањак рационалности итд.) постоји закони који предвиђају казне и постоји спровођење тих закона. Постоји једно правило које готово без изузетка важи: развијене државе олакшавају начин 2, а доследно санкционишу начин 1; неразвијене државе слабије сакнционишу начин 1, а по обичају превише отежавају начин 2. То ствара селективни притисак. У развијенијим држављама ”преживљавају” они који се баве начином 2. У неразвијеним државама ”преживљавају” они који се баве начином 1. И у једним и у другим државама и друштвима имаш отприлике нормалну расподелу људи - најмање је лупежа и ”светитеља”, а највише конформиста, људи који пливају низводно. То је и нормално јер је то стање са највишом ентропијом. ”Светитељи” су свуда исти, њима не треба селективни притисак. И лупежи су свуда исти, они ће увек да иду деструктивним путем. Оно што селективни притисак ради је да помера просек ка једној или ка другој страни. Важно је напоменути да је једини начин експерименталног цртања те криве посматрање понашања. Суштину не можемо лако ни да дефинишемо, а камоли да посматрамо. Да ли је неко добар, судимо по делима, тако да не можемо да разликујемо да ли добар човек ради добре ствари или лош човек ради добре ствари или пак мање више етички неутралан човек (онај из просека) ради добре или лоше ствари. Оно што ти и Дејан радите је да посматрате криве настале под селективним притиском и закључујете да у једном случају има више добрих људи, те да су они створили добро друштво. У реалности се дешава да се понашање просека под селективним притиском помера ка понашању ”светитеља”. То јест, просек се понаша ближе ”светитељема” да би њима било боље.

Подели на овим сајтовима

Такође је занимљиво да су, на пример, банкари и трговци некретнинама у свакој земљи мање или више исти - морално дно, само гледају да те захебу. Баш ме занима како се то уклапа у идеју о бољим и лошијим народима?

Подели на овим сајтовима

барем политику није мењао од тренутка када ју је утемељио. И био је спреман да се жртвује за њу.

Zanimljivo je koliko ova recenica tacno opisuje i Hitlera...

Samo primecujem... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Odakle to ta je predao izbore Miloševiću?Protivkandidat mu je bio M.Milutinović i SRS je protestvovao zbog manipulacija u drugom izbornom krugu.

Što je otišao u Hag?Zato što je Đinđić molio ... Del Ponte da ga skloni jer mu je smetao da nesmetano vrši pkjačkaške privatizacije i omugaćava mafiji da pere pare.

Može ako se Aca preobrati o odrekne evrotalibanske politike,više puta je to rekao. :ani_biggrin:

Не знам колико година имаш. Ја сам тада имао 26 и стојим иза онога што сам написао. То је требало да буде почетак краја власти СМ. Изгубио у многим градовима. Очекивало се да Шеки победи и СМ остане изолован. И када је доказано да је било манипулација у бројању Војо нас је све издао и дао Милутиновићу=СПСу победу. Тада сам га заувек прецртао и нема шансе да га опет уцртам. Тројанац.

Такође за Хаг. Више од месец дана је витлао неким тајкунским списком за одстрел где је и његово име. Онда је почео да прозива Хаг да су кукавице, да га ухапсе слободно ако смеју и да ће сам доћи ако га оптуже. Ови нису имали ништа спремно, али кад их већ прозива а хоће да дође супер - уверени да ће лако доказати кривицу.

Да је интелигентан - свакако, надпросечно. Али, његов одлазак у Хаг је био првенствено да би сачувао главу. Од кога - мислим да никад нећемо сазнати. За 12 година ситуација се наводно драстично променила, мада је стара екипа и даље ту - Ивица СПС, Војо-Аца-Тома СРС, па и Вулин-ЖељкоМитровић ЈУЛ, Вук у некој јазбини као и увек, Демократе у опозицији.

Ко има очи да види нека види...

И ко воли нек изволи. Ја не, хвала.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...