RYLAH Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Da li je pre Hrista ljudski život bio bezvredniji u očima Boga kad ih je tako lako ubijao? Далеко од тога. И није их Бог убијао. Али о свему томе имаш на сајту, ако те интересује, нисам теолог, нити толико добро познајем Стари завет да бих могао да ти објасним сваку појединачну ствар која те интересује. Најбоље је да искористиш претрагу и да онда одвојиш неко време да сазнаш о свему томе што те интересује. Уколико те заиста интересује, наравно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Далеко од тога. И није их Бог убијао. Али о свему томе имаш на сајту, ако те интересује, нисам теолог, нити толико добро познајем Стари завет да бих могао да ти објасним сваку појединачну ствар која те интересује. Најбоље је да искористиш претрагу и да онда одвојиш неко време да сазнаш о свему томе што те интересује. Уколико те заиста интересује, наравно. Ne bih pitao da me ne interesuje .smesko. Skoro sam zbog toga i tražio tekst Aleksandra Milojkova,otvorio sam temu o tome. Ali nisam nekako zadovoljan argumentacijom .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Miriam je iznela tezu po kojoj njihova verzija boga nije pravi bog, budući da je po njihovoj svetoj knjizi Alah njegovom omiljenom plemenu dozvoljavao da ubija, pljačka i siluje neprijatelje, a bog ne bi dozvolio te stvari. Samo sam ukazao na to da je po vašoj svetoj knjizi, u drevnim vremenima, vaš Bog dozvoljavao svom omiljenom plemenu iste takve postupke... Interesuje me, Miriam R. koji je tvoj komentar na ovo ? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Vidim da se ove neke poruke iz pakla selektivno prihvataju, neke su podobne a neke ne, imali smo skoro one rumune povratnike iz pakla koji su ismejani! .smesko. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Нећу ти пружити задовољство и увући себе у још једну бесциљну расправу, јер сам сасвим сигуран да добро знаш о чему сам причао и да одлично знаш како ствари стоје, али и даље тераш контру и постављаш заједљиве коментаре и пецаш потенцијалне жртве које имају довољно времена да се расправљају са тобом, или које још нису провалиле да те не занима било шта осим обичне расправе. Због чега то радиш, и то на овај начин, и који су уопште твоји проблеми са верујућим људима, разреши сам са собом, ја ти ту не могу помоћи. prstgore Da, u stvari ja sam na ovoj temi replicirao tebi (a ne obrnuto) i implicirao da si ti zlonameran, pošto imam problema sa verujućim ljudima i foliram se a zapravo dobro znam da si ti potpuno u pravu... clap А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ne bih pitao da me ne interesuje .smesko. Skoro sam zbog toga i tražio tekst Aleksandra Milojkova,otvorio sam temu o tome. Ali nisam nekako zadovoljan argumentacijom .mislise. Једно од објашњења је да је све то било допуштено због историјског момента у коме су се тад Јевреји налазили, и због њиховог менталитета. Оно око за око, зуб за зуб, каменуј, убиј, за неки почињен гријех...правда се тиме што се са Јеврејима није могло другачије наступити него тако. Били су лако запаљиви, осветољубиви, гневни и гајили су мржњу према другим народима. Испада да су они били најболеснији народ, и да је оваплоћење месије у оквиру Јеврејског народа зато и било у њему, да се излијечи најболеснији...само што се на крају тај процес завршио како се завршио. Већина тијела одабраног народа се није излијечила. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Једно од објашњења је да је све то било допуштено због историјског момента у коме су се тад Јевреји налазили, и због њиховог менталитета. Оно око за око, зуб за зуб, каменуј, убиј, за неки почињен гријех...правда се тиме што се са Јеврејима није могло другачије наступити него тако. Били су лако запаљиви, осветољубиви, гневни и гајили су мржњу према другим народима. Испада да су они били најболеснији народ, и да је оваплоћење месије у оквиру Јеврејског народа зато и било у њему, да се излијечи најболеснији...само што се на крају тај процес завршио како се завршио. Већина тијела одабраног народа се није излијечила. Sličnim argumentima se mogu objasniti i postupci Arapa na koje se Mirijam poziva, jer je i tu u pitanju specifičan istorijski momenat u kome su se Arapi tada nalazili i njihov tadašnji mentalitet. Ovde zaista nije suština u tome da li su zbog takvih postupaka Jevreji ili Arapi bili loši ljudi - istorijski događaji se moraju posmatrati u kontekstu vremena u kojima su se desili (a dobar deo tih priča i onako nisu istorijski događaji, već mitovi), već je suština u postavljanju Alaha/Boga prema tim događajima, budući da njega ne možemo da "pravdamo" kontekstom tog vremena, jer je njegova priroda, po stavu vernika, nepromenjiva. U vezi sa boldiranim - zar ovakvo objašnjenje ne negira svemoćnost Boga? Ispada da je on putem komunikacije sa verskim i svetovnim vođama Jevreja uspevao da Jevrejima prenese mnoge zapovesti i naređenja (od kojih neka poput mutilacije genitalija uopšte nije lako prihvatiti) a nije mogao da im naredi da ne siluju poražene? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gaša Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Једно од објашњења је да је све то било допуштено због историјског момента у коме су се тад Јевреји налазили, и због њиховог менталитета. Оно око за око, зуб за зуб, каменуј, убиј, за неки почињен гријех...правда се тиме што се са Јеврејима није могло другачије наступити него тако. Били су лако запаљиви, осветољубиви, гневни и гајили су мржњу према другим народима. Испада да су они били најболеснији народ, и да је оваплоћење месије у оквиру Јеврејског народа зато и било у њему, да се излијечи најболеснији...само што се на крају тај процес завршио како се завршио. Већина тијела одабраног народа се није излијечила. U kakvom stanju se se nalazili ostali narodi na planeti u to vreme? Mislim da nije tu bilo nikakve razlike,svi su bili isti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 U kakvom stanju se se nalazili ostali narodi na planeti u to vreme? Mislim da nije tu bilo nikakve razlike,svi su bili isti. Какви год да су били...Израел је био Божијих народ, а опет било им је допуштено да раде ствари као и остали народи...око за око, зуб за зуб. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Avocado, za November 17 2012 - 09:38, kaže:Miriam je iznela tezu po kojoj njihova verzija boga nije pravi bog, budući da je po njihovoj svetoj knjizi Alah njegovom omiljenom plemenu dozvoljavao da ubija, pljačka i siluje neprijatelje, a bog ne bi dozvolio te stvari. Samo sam ukazao na to da je po vašoj svetoj knjizi, u drevnim vremenima, vaš Bog dozvoljavao svom omiljenom plemenu iste takve postupke... Interesuje me, Miriam R. koji je tvoj komentar na ovo ? Bog je jedan, no, ne vjeruju svi da se Bog utjelovio u Isusu Kristu. Onaj tko se objavio Muhamedu ,ako mu se uopcé itko objavio, sigurno nije Bog, vec demon. Kakve postupke, neka navede koji su to postupci. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Какви год да су били...Израел је био Божијих народ, а опет било им је допуштено да раде ствари као и остали народи...око за око, зуб за зуб. Nije problem sto im je bilo dopusteno nego sto u Bibliji pise da je Bog to naredio. Ako nije to onda znaci da su Jevreji pripisali Bogu nesto sto on nije naredio. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Naveo ti je te postupke, npr: "Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve udate žene. A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe" ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Miriam R. ميريام Написано Новембар 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ako si teolog kako pise, onda to prepustam tebi, .smesko. ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS w, ehrah betkoun el waheedJa sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Наредио био старозаветни Јахве Јеврејима да побију једно суседно племе које је било релативно ОК с којима у ови живели у хармоничним ,,сусједским" односима.Наравно,наредба је била више него сурова :,,Не поштедите ни дете у колевци но их разбијте о камен" и све нешто у том египатском стилу.Не знам ко је био јеврејски старешина,али се сажалио и одбио да послушање,правдајући се дословно ,,хуманитарним" разлозима.Ондак он разгњеви Господа веома итд...итд..Шта се даље дешава?За пар генерација комшије се претворе у канибале,сопственој деци вадили су срца и жртвовали псима и идолима,а јевреји наравно пропишташе крв поред њих...И покајаше се старешине јеврејске и сав народ са њима што не послушаше Господа Бога својег..бла,бла,бла... ПС..Прича је одокативна.Учени ће можда знати о ком племену и периоду се ради.Ал поента је у поенти.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 18, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2012 Ako si teolog kako pise, onda to prepustam tebi, .smesko. Da li su za tebe lično ovi citirani biblijski stavci od Boga ili ne? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука