Jump to content

Погрешио сам, покајаћу се, и шта онда?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Onaj koji prašta Njemu se ispovedam tj Njemu se kajem.A to je Onaj koji me je stvorio.Između mene i Boga ne treba mi nikakav duhovnik koji je možda veći griješnik od mene.Stoga obračam se Bogu i kajem se Njemu a šta briga duhovnika za što Mu se kajem.

Opet postavljam pitanje:Ko prašta onome kome se ispovijedate kada taj pogriješi?

Е јеси Босанац :) Шалим се и ја сам пореклом, мада би се ови моји наљутили јер се то сада каже "из Р. Српске". Пошто ми је мајка са Косова, као клинац увек сам говорио да сам ја СрбоБосанац :)

Као најобичнији лаик у цркви и без икаквог теолошког знања, одговор на твоје питање ко прашта ономе коме се исповедамо је врло једноставан: сви свештеници имају исто тако свог духовника коме се (најмање једном годишње) исповедају. Код нас у епархији Бачкој се ово практикује приликом прослава славе тј. патрона епархије.

Нисам сигуран ни да ли треба ми хришћани теби као муслиману оволико да елаборирамо зашто неке ствари практикујемо у цркви. Ако те толико занима, дођи брате па види.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

izvini uopste ne razumem kakve veze ima ovo:

^

Цитат

а ја имам ту власт Богом даровану да те тога разрешим

sa sledecim tvojim komentarom:

Узме грех на себе ;)

sta si hteo da kazes?

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Ako čovjek učini grijeh i hoće da se pokaje.Zašto to ne učini sam kajući se Bogu bez ikakvog posrednika kojem mora svoju sramotu govoriti?

Зато, јер да би се покајао треба да исповедиш свој грех неком очи у очи и цркнеш од стида...е сад, не мора то нужно бити свештеник, може и неки твој пријатељ од поверења, родитељ, брат...али битно је да то буде неко мудар и смирен да би могао да те посаветује како ваља...па ти бирај коме ћеш...

Подели на овим сајтовима

Ako čovjek učini grijeh i hoće da se pokaje.Zašto to ne učini sam kajući se Bogu bez ikakvog posrednika kojem mora svoju sramotu govoriti?

pogresno si shvatio stvari, delom time sto si i ovde na temi dobio pogresne odgovore.

kajanje za greh je licna stvar coveka sa Bogom. TADA dakle u tom cinu kajajnja, gresi bivaju oprosteni. ispovest i molitva koja se cita posle ispovesti, koju mi sada nalazimo u nasoj Crkvi je ustvari tajna koja svoj koren vuce iz stroge hriscanske prakse koja je vladala jos u zacecima Crkve, gde su se oni koji su pali u greh zaista odlucivali (odsecali) od crkve sve dok se ne preume. dakle cin ispovesti je bio cin javnog priznanja da je covek shvatio da je bio u zabludi ili grehu i gde sada cela crkvena zajednica ga opet prima kao svog clana i moli se za njega. kasnije vremenom se ta ispovest koja je bila javna svela na ispovest pred jednim covekom, svestenikom, koji je u ime zajednice bio svedok gresnikovog pokajanja i koji je isto tako preuzimao i onu molitvenu ulogu cele zajednice (koja se molila za povratnika). eto u tome je stvar. medjutim vremenom i kroz dugi niz godina istorije u ljudskoj svesti je to sve poprimilo ovo vidjenje koja si mogao cuti i ovde na temi, gde je navodno spasenje obavezno preko posrednika, duhovnika, starijeg iskusnijeg clana crkve, itd...

Подели на овим сајтовима

Осим тога, није важно само да признаш грех и да га разумеш већ треба неко и да те упути на који начин да га више не поновиш, ако је икако могуће.

e ako treba to da mu objasnjava, onda ga je (greh) ovaj "bas" shvatio....

Подели на овим сајтовима

свештеник има духовну власт добијену преко епископа да читајући разрешну молитву разрешава од грехова онога који се исповедио и покајао за своје грехе.

svestenik nema duhovnu vlast da citajuci molitvu razresava od grehova onoga koji se kaje.

bolje se razumem sa muslimanom nego sa bracom hriscanima, ...q....q..., stvar za razmisljanje!

Подели на овим сајтовима

GREH ? Šta je veći greh ono što sam uradio ili ono što nisam uradio a mogao sam ?

Nema iskrenog pokajanja ako za to nema "svedoka" . Čovek je proklet i misli da ako je sam i nema svedoka da može prevariti i ponoviti radnju , nije svestan da nas stalno neko posmatra i kontroliše , ja imam običaj da kažem lupa crte (ubacuje zrnevlje prosa u činiju i kada prekipi sFun_bat ) .

Подели на овим сајтовима

Da razjasnimo nesto: pokajanje i kajanje su dva razlicita pojma.

Desavalo se ne malo puta da pokajanje osetim tek posle ispovesti. Kad kazem glasno pred Bogo i celom nebeskom crkvom to ipak ima veliku tezinu. Onda se tek shvata koliko si gresan.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Da razjasnimo nesto: pokajanje i kajanje su dva razlicita pojma.

Desavalo se ne malo puta da pokajanje osetim tek posle ispovesti. Kad kazem glasno pred Bogo i celom nebeskom crkvom to ipak ima veliku tezinu. Onda se tek shvata koliko si gresan.

omg

Подели на овим сајтовима

Pogrešio si,pokajao si se i šta ćeš onda?

Onda idi da propovedaš jevanđelje. xD

..šalim se idi pojedi neku pljeskavicu neđe za početak,bez mnogo razmišljanja šta ćeš i kako ćeš.

Подели на овим сајтовима

Pogreo si,pokajao se; obrisi prasinu sa sebe i kreni dalje bez panike.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...