Млађони Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Kako da se razvija e-trgovina i kako je ovo izuzetno povoljno za razvoj iste u Srbiji kada ti ili ja ne mozemo da napravimo sajt za trgovinu i naplacujemo robu preko Paypala posto ta opcija jos nije dostupna gradjanima Srbije. Kako nije dostupna? Valjda svaki sajt moze da uvede placanje preko paypal. Ako mislis da to sto nema "zakonskih resenja" cas se to izglasa. A moze i bez postojanja zakona. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Kako nije dostupna? Ne možeš ti da prodaješ iz srbije, za sada možeš samo da koristiš PayPal za kupovinu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 10, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Билбијо, човече Божији! e-трговина је и куповина и продаја. Сада ће допринети куповини из иностранства. Могу са ebay-a да наручим ствари којих уопште нема у Србији или су чак скупље са све царином коју ће да ми наплате. То ваљда значи нешто. То нешто што ћу купити ми можда треба за рад. Можда неку ретку књигу. А сутра, када промене тупави закон, биће омогућена и продаја из Србије, па ћу можда моћи и да продам књигу коју напишем, јер ми се не исплати као индивидуи да уведем плаћање картицом. Пусти ти Paypal да дође, пусти Google Play, пусти iTunes Store да дође. Па онда нека муштерије бирају добре и казне лоше сервисе. Немој бре да се радујеш томе да смо последња рупа у Европи, која нема неке ствари које се данас подразумевају, при том истовремено уживајући све те благодети тамо у Италији. То је стварно јадно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Trgovina nije samo prodaja robe već i kupovina...... Da, samo u slucaju Srbije, trgovina je samo kupovina a ne i prodaja preko Paypala... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 10, 2013 Пријави Подели Написано Април 10, 2013 Kako nije dostupna? Valjda svaki sajt moze da uvede placanje preko paypal. Pa to sam ja razumeo iz clanka. Da ce ljudi iz Srbije moci da placaju preko Paypala a ne i da naplacuju. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Пусти ти Paypal да дође, пусти Google Play, пусти iTunes Store да дође. Па онда нека муштерије бирају добре и казне лоше сервисе. Немој бре да се радујеш томе да смо последња рупа у Европи, која нема неке ствари које се данас подразумевају, при том истовремено уживајући све те благодети тамо у Италији. То је стварно јадно. Ti Ivice mene nesto nisi dobro razumeo. Daleko je svetlosnu godinu od mene zelja da u Srbiji bude gore. Ako bih nesto voleo to da Srbija bude tri koplja iznad svih i u svemu. I upravo to sto koristim ovde sve to sto si nabrojao, znam koliki je znacaj i koliko moze da bude dobro ali znam i lose strane. Paypal je OK, ali ja sam napravio account Paypala samo jer jednom prilikom sajt na kome sam trebao nesto kupiti nije imao opciju placanja sa kreditnom karticom. Inace mi uopste ne treba, Svu trgovinu na netu obavljam sa Visa karticom. Kreditna kartica je i najsigurnija za placanje. I Paypal ne radi nista drugo vec radi upravo to, placa sa tvojom kreditnom karticom umesto tebe. Samo sto ljudi imaju iluziju da su "sigurniji" u tom slucaju. I naravno, tu iluziju Paypal naplacuje . Od prodavca. Koju je prodavac uracunao u cenu. Znaci od kupca u krajnjem slucaju. Tj. od tebe. Ono sto treba Srbiji je "internet trgovina", placanje kreditnim karticama, da covek ode u banku, otvori racun, dobije kreditnu karticu i ode kuci i krene da kupuje a da mu nikakav Paypal ne treba za to. I u tom slucaju svako bi mogao i da "prima" novac jer ima racun u domacoj banci a ne inostranoj, odnosno onda bi zbilja imao 2e-trgovinu" a ne e-kupovinu. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Ono sto treba Srbiji je "internet trgovina", placanje kreditnim karticama, da covek ode u banku, otvori racun, dobije kreditnu karticu i ode kuci i krene da kupuje a da mu nikakav Paypal ne treba zato. I u tom slucaju svaki bi mogao i da "prima" novac, odnosno onda bi zbilja imao 2e-trgovinu" a ne e-kupovinu. Pa jel nema, kako nema, mozes dobiti kreditnu ili debitnu karticu zavisi koja je banka, i sa kojom mozes da placas preko interneta. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Ima jos tu toga, nije sve u placanju i primanju novca. Postoji li zakonska regulativa kod nas za e-trgovinu? Koje obaveze ima prodavac a koje kupac? Sta i kako se radi ako kupac nije zadovoljan robom? Recimo, ne svidja mu se kako mu stoje patike koje je kupio? Kako se postupa u Srbiji u tom slucaju? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Pa jel nema, kako nema, mozes dobiti kreditnu ili debitnu karticu zavisi koja je banka, i sa kojom mozes da placas preko interneta. Pa sto se onda toliko cimate oko Paypala, stici ce - nece stici u Srbiju. Koji ce vam djavo? feeble је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Билбија, е, ајде олади мало! Лепо дођи у Србији, па живи овде без свега што ми наемамо (а што је по теби потпуно непотребно) и видећеш и сам. Понеси те твоје iPad-e и остале iУређаје и покушај да их користиш овде пуним плућима. Можеш да пробаш и са андроид уређајем, није проблем. Стварно ми је више мука да те читам. На милимиметар сам од тога да те додам на ignore листу. Изазиваш горушицу. Све је то лепо, и билбијање и троловање, али и те ствари имају своје границе. Србија треба да буде слободна да у њу дође да послује ко год жели. Тачка! Коме је Paypal непотребан, неће га ни користити и то је све. Мени је лично био од поприличне користи пар пута (и није постојала алтернатива). Коме није потребан, супер. Али какав си ти то мозак који мисли да је свима потребно исто што и теби и непотребно исто што је теби непотребно? Ако се икада прешалтам на неуронауке, покушаћу да решим феномен тебе и теби сличних, не гине неко епохално откриће. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Билбија, е, ајде олади мало! Лепо дођи у Србији, па живи овде без свега што ми наемамо (а што је по теби потпуно непотребно) и видећеш и сам. Понеси те твоје iPad-e и остале iУређаје и покушај да их користиш овде пуним плућима. Можеш да пробаш и са андроид уређајем, није проблем. Стварно ми је више мука да те читам. На милимиметар сам од тога да те додам на ignore листу. Изазиваш горушицу. Све је то лепо, и билбијање и троловање, али и те ствари имају своје границе. Србија треба да буде слободна да у њу дође да послује ко год жели. Тачка! Коме је Paypal непотребан, неће га ни користити и то је све. Мени је лично био од поприличне користи пар пута (и није постојала алтернатива). Коме није потребан, супер. Али какав си ти то мозак који мисли да је свима потребно исто што и теби и непотребно исто што је теби непотребно? Ако се икада прешалтам на неуронауке, покушаћу да решим феномен тебе и теби сличних, не гине неко епохално откриће. Zasto se nerviras Ivice. Bila je neka tema o nekoj prevari kod nas, tip narucio lap top a dobio komad daske. Kako je to regulisano kod nas? Pa je bilo komentara tipa, ne moze on pred kurirom koji je doneo posiljku da je otvori i vidi sta je unjoj itd... To je ono sto Srbija treba da regulise pre i Paypala i e- trgovine i pre bilo cega. Ovde u italij, zena nrucila neku jaknu pre neku nedelju, stigla jakna, probala, nije joj se svidelo kako joj stoji. Pozvali DHL koji nam je i doneo posiljku i predali im nazad. Upakovanu i sa nalepnicom koja je vec bila u posiljci za slucaj vracanja robe. Paket stigao nazad za dva-tri dana i nakon dan i kontrole da li je sve OK i da nema ostecenja novac je uplacen nazad. Mi snosimo 10 evra troskova. Inace slanje takve posiljke preko DHL-a kosta oko 45 evra kada bih ja sam resio da nekome nesto posaljem. Nista od ovoga ne regulise Paypal. A to je upravo ono sto treba Srbiji da bi razvijala e-trgovinu. Sigurnost klijenta, i finansijsku a i da bude zadovoljan uslugom. Nemam ja nista protiv Paypala, ali bih voleo da ljudi u Srbiji znaju sta je e-trgovina. I koje sve obaveze ima onaj koji im nesto prodaje preko neta i koje obaveze imaju i oni kao klijenti ... da se ne svodi sve na uplatu i isplatu novca ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Pa sto se onda toliko cimate oko Paypala, stici ce - nece stici u Srbiju. Koji ce vam djavo? Vec smo jednom vodili diskusiju oko toga. PayPal je dobar jer mozes primati pare preko njega, mozes slati, mozes kupovati, posebno je dobar za ebay i druge aukcijske sajtove itd... Nije savrsen, nije da nema mana, nije da nema ljudi da se ne zali, ali poenat da treba da dodje i u Srbiju i bilo gdje pa ko nece da ga koristi ne mora, ko hoce njemu je dobar, smo mislim da nema potreba zastupati misljenje i jos ga svima preporucivati da nista ne valja i da je stetan, sto nije tacno. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Citat:"POVRAT / REKLAMACIJEKupac ima pravo na reklamaciju robe u sledećim slučajevima:- isporuka robe koja nije naručena- isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu- ostali slučajevi u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Prodavac će odobriti povrat robe Kupcu nakon prijema opravdane reklamacije e-mailom, pismeno, ili na fax sa instrukcijama za povrat robe. U slučaju nemogućnosti zamene proizvoda, Prodavac će nadoknaditi Kupcu njegove troškove povrata robe i vrednost robe koju nije više u mogućnosti da isporuči. U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom Prodavca, kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali. U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača za svaku kupovinu putem interneta kupac ima pravo na jednostrani raskid Ugovora u roku od 14 dana o dana preuzimanja. Prilikom jednostranog raskida Ugovora neophodno je sledeće: popunite i pošaljite Obrazac za jednostrani raskid Ugovora na [email protected] i nakon naše potvrde o prijemu popunjenog obrasca, pošaljite popunjen Obrazac sa kompletnim proizvodom i računom na adresu: Ekupi d.o.o. Viline vode bb; 11000 BeogradUz proizvod obavezno pošaljite i neoštećenu ambalažu proizvoda. Troškove transporta prilikom Jednostranog raskida Ugovora snosi kupac. Ukoliko neki od gore navedenih zahteva ne bude ispunjen nećemo biti u mogućnosti da Vam prihvatimo zahtev. Ekupi d.o.o. će najkasnije u roku od 30 (trideset) dana od prijema izjave o jednostranom raskidu Korisniku vratiti iznos koji je primio po osnovu narudžbine/maloprodajnog računa." IzvorOvde Srbi imaju problem. Stvar koju sam narucio ne svidja mi se. Ne svidja mi se boja. Ne stoji mi lepo. Zena je u medjuvremenu kupila vec jednu a dve nam ne trebaju ...To treba srbima, sigurnost da ih nece praviti budalama kao onaj sajt gore koji uz put prima uplate kreditnim karticama.Paypal tu nista ne pomaze.Po Srbiji trebaju da se pisu nekakve molbe prodavcu, da se popunjavaju obrasci pa da oni procenjuju da li su ispunjeni uslovi ... ne svidja mi se i dovidjenja, vracam robu nazad i snosim deoi troskova kako je predvidjeno zakonom... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Јао, Билбијице, брижна душице! А где си био до сада? Људи у Србији не знају ни шта је обична трговина, баш зато што овде нема развијеног тржишта, нема потрошачке културе (not to be confused with потрошачко друштво), нема ничега. Управо су отварања овог типа начин да људи овде науче такве ствари. Као што деца уче у контакту са спољним светом, а не тако што остају под стакленим звоном, па их онда деца која су напољу плаше бабарогама из спољног света. Не брини се ти толико, нема потребе. Има много оних који знају да се пазе. Ко не зна, научиће временом. Баш као што си ти отишао на зли запад и супер се адаптирао, спречивши те страшне аждаје (на које нас упозораваш) да те униште. Када год се негде региструјеш, имаш текст о условима кога можеш да прочиташ. Јел тебе неко упозоравао да апликације са iTunes продавнице не можеш да вратиш? Да ли је неко пре отварања те продавнице треба едуковати сваког Италијана понаособ или је просто пустио људе да раде? Crveni Baron and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 11, 2013 Пријави Подели Написано Април 11, 2013 Јел тебе неко упозоравао да апликације са iTunes продавнице не можеш да вратиш? Да ли је неко пре отварања те продавнице треба едуковати сваког Италијана понаособ или је просто пустио људе да раде? U pravu si, niko nije nikoga edukovao o tome. Vidis, to nije korektno i to bi trebalo promeniti. Zbilja, zasto se ne mogu vratiti programi sa kojima nismo zadovoljni ili nam se ne svidjaju? To bi bilo zanimljivo pitanje. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука