Jump to content

Zašto Bocvana ima PayPal a Srbija nema

Оцени ову тему

Juan Valdez

Препоручена порука

Odgovor je suština problema.

Bocvana nema ograničenja u platnom prometu sa inostranstvom kao i sve ostale zemlje koje imaju PayPal a Srbija ima.

Da bi se Internet trgovina uslugama i robom odvijala potrebno je potpuno liberalan i neograničen platni promet sa inostranstvom, tačnije da nema razlike u odnosu na domaći platni promet. Možete da proverite kod bilo kog srpskog Internet preduzetnika, svi koji su pokušali ulupali su se.

Glavni zagovornik restikcija su neki ljudi iz Narodne Banke Srbije koji su zaduženi za monetarnu stabilnost koji su isparanoisali stručnu javnost da će iz Srbije da se odliju sve devize, odmah!

Trenutno a i buduće zakonsko stanje:

• Građanima – rezidentima Srbije je ZABRANJENO posedovanje računa u inostranstvu.
  • Građanima – rezidentima Srbije je ZABRANJENO elektronsko slanje novca u inostranstvu sem u slučaju bolesti, smrti, školovanja i još nečega.
  • Građanima – rezidentima Srbije je DOZVOLJENO da iznesu do 10.000 evra fizički u kešu sa potvrdom o poreklu.
  • Građanima – rezidentima Srbije je OMOGUĆENO da koriste kartice za plaćanje na sajtovima u inostranstvu.
  • Preduzećima u Srbiji je ZABRANJENO posedovanje računa u inostranstvu, sem ukoliko nemaju otvoreno predstavništvo.
  • Preduzećima u Srbiji je OMOGUĆENO da koriste kartice za plaćanje na sajtovima u inostranstvu.

Činjenice

Građani rezidenti Srbije svejedno imaju račune u inostranstvu a imaće i dalje. Novac koji žele da pošalju će poslati, bilo lično, bilo po nekome.

Preduzeća pošto ne mogu da otvore račun u inostranstvu otvaraju totalno nezavisne firme koje nemaju nikakve veze sa Srbijom. Ove restriktivne mere nisu sprečile odliv deviza do sada pa neće ni ubuduće. Legalni načini uvek postoje.

Jedino smo mi kao građani i preduzeća upućeni na dokazivanja kod šalterskih službenica na dokazivanje svrhe uplate, orginal faktura sa potpisom i pečatom i tako toga… Upućeni smo na domaće (strane) banke da nas lindraju sa najgorim i najskupljim uslugama i najvećim provizijama.

Šta žele Internet preduzetnici?

Žele da zarađuju i PRIMAJU devize, ne da odlivaju jer nemaju. U Srbiji nema novca, nema para. Pare su na Internetu, globalnom tržištu a NBS nam ne da ih uzmemo.

Izvor

Подели на овим сајтовима

• Одговори 154
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

E, a sta velis na ovog sto mu je odgovorio?

http://pedja.supurovic.net/ko-koci-paypal

Ja o svemu ovom ne znam prakticno nista, pa bi da naucim nesto... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

E, a sta velis na ovog sto mu je odgovorio?

http://pedja.supurov.../ko-koci-paypal

Ja o svemu ovom ne znam prakticno nista, pa bi da naucim nesto... :)

Po meni njegova "druga strana liberalizacije" je cista demagogija bez ikakvih dokaza. Sam autor tvrdi da se na razume u finansije ali mu to izgleda uopste ne smeta da smelo tvrdi da liberalizacijom preovladjuju negativni efekti-ne objasnjavajuci ni kakvom liberalizacijom ni kakvi efekti...

A ovo vezano za tajkune nije nikakav argument jer oni svoje pare iznos kada zele i kako zele. Problem je sto ovakva restriktivna politika direktno ugrozava gradjane i preduzetnike koji pokusavaju nesto da naprave na trzistu. Kada smo ove godine uplacivali depozit za jedan apartman u Grckoj koji je bio oko 70-80 EUR, u Raiffeisen-u su nam trazili oko 1.500 din provizije, a mi smo jos bili "srecni" kad smo otkrili da u Komercijalnoj mozemo proci sa 700 dinara provizije!!! Sad ti vidi koji je to lopovluk!!!

Da ti ne spominjem koju hrpu papira i dokaza moramo podneti banci kada hocemo da damo nekom zaposlenom akontaciju za sluzbeni put u inostranstvo, kao da dajemo tudje novce...

I sto me najvise nervira od svega sto ovakve nerazumne zabrane, ogranicenja i kontrole uvek pravdaju nekim visim ciljevim tipa "da se ne odliva novac iz Srbije" i sl. Kao sto vidis iz mog primera, sustina nije uopste u odlivanju novca nego u "reketu" koji banke u dogovoru sa politicarima potpuno neosnovano otimaju od gradjana...

Подели на овим сајтовима

Šta se toliko sekirate, kad uđete u EU imaćete Pay Pal al nećete svejedno imat para na njemu

ko ni ja i 98 % Čeha i imaćete to tim opet tako riješeno i bićete happy i bez brige, hahahahaha.

Why I Hate Pay Pal

So I bought something on ebay and it looked like it might be too good to be true. Yeah, it was.

Подели на овим сајтовима

@florentina

Da, to sam i pretpostavio, sto bi rekli - nasa posla. Pitam se samo `ocemo li konacno da ozdravimo od toga...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@florentina

Da, to sam i pretpostavio, sto bi rekli - nasa posla. Pitam se samo `ocemo li konacno da ozdravimo od toga...

Pa za sada tesko jer narod (cak i obrazovani ljudi i to jos iz ekonomske struke) iz nekog razloga nikako da shvate sustinu ovakvih mera.

Meni npr. nikako nije jasno kako ljudi koji su svakodnevni svedoci i zrtve ove prevare i pljacke mogu da poveruju kako je to za "dobrobit Srbije" te da podrzavaju ove i slicne bezumne mere koje donose politicari...Ne znam na koji vise nacin prezentovati stvari da bi doprlo do njih, ako im licno iskustvo koje zive svaki dan nije dovoljno :(

Подели на овим сајтовима

I sto me najvise nervira od svega sto ovakve nerazumne zabrane, ogranicenja i kontrole uvek pravdaju nekim visim ciljevim tipa "da se ne odliva novac iz Srbije" i sl. Kao sto vidis iz mog primera, sustina nije uopste u odlivanju novca nego u "reketu" koji banke u dogovoru sa politicarima potpuno neosnovano otimaju od gradjana...

Банке за девизни промет (мислим на уплате из иностранства) углавном не узимају никакав рекет, тако да не знам о чему се овде говори?

Осим у случају неких великих износа, то већ не знам. Ствар је у држави и наплати пореза, бар ја мислим.

Подели на овим сајтовима

Odgovor je suština problema.

Bocvana nema ograničenja u platnom prometu sa inostranstvom kao i sve ostale zemlje koje imaju PayPal a Srbija ima.

Da bi se Internet trgovina uslugama i robom odvijala potrebno je potpuno liberalan i neograničen platni promet sa inostranstvom, tačnije da nema razlike u odnosu na domaći platni promet. Možete da proverite kod bilo kog srpskog Internet preduzetnika, svi koji su pokušali ulupali su se.

Glavni zagovornik restikcija su neki ljudi iz Narodne Banke Srbije koji su zaduženi za monetarnu stabilnost koji su isparanoisali stručnu javnost da će iz Srbije da se odliju sve devize, odmah!

Trenutno a i buduće zakonsko stanje:

• Građanima – rezidentima Srbije je ZABRANJENO posedovanje računa u inostranstvu.
  • Građanima – rezidentima Srbije je ZABRANJENO elektronsko slanje novca u inostranstvu sem u slučaju bolesti, smrti, školovanja i još nečega.
  • Građanima – rezidentima Srbije je DOZVOLJENO da iznesu do 10.000 evra fizički u kešu sa potvrdom o poreklu.
  • Građanima – rezidentima Srbije je OMOGUĆENO da koriste kartice za plaćanje na sajtovima u inostranstvu.
  • Preduzećima u Srbiji je ZABRANJENO posedovanje računa u inostranstvu, sem ukoliko nemaju otvoreno predstavništvo.
  • Preduzećima u Srbiji je OMOGUĆENO da koriste kartice za plaćanje na sajtovima u inostranstvu.

Činjenice

Građani rezidenti Srbije svejedno imaju račune u inostranstvu a imaće i dalje. Novac koji žele da pošalju će poslati, bilo lično, bilo po nekome.

Preduzeća pošto ne mogu da otvore račun u inostranstvu otvaraju totalno nezavisne firme koje nemaju nikakve veze sa Srbijom. Ove restriktivne mere nisu sprečile odliv deviza do sada pa neće ni ubuduće. Legalni načini uvek postoje.

Jedino smo mi kao građani i preduzeća upućeni na dokazivanja kod šalterskih službenica na dokazivanje svrhe uplate, orginal faktura sa potpisom i pečatom i tako toga… Upućeni smo na domaće (strane) banke da nas lindraju sa najgorim i najskupljim uslugama i najvećim provizijama.

Šta žele Internet preduzetnici?

Žele da zarađuju i PRIMAJU devize, ne da odlivaju jer nemaju. U Srbiji nema novca, nema para. Pare su na Internetu, globalnom tržištu a NBS nam ne da ih uzmemo.

Izvor

Ivice, jedno pitanje imam za tebe i ostale Libertarijance. Ako ja sa kreditnom karticom ne e-shopu prilikom kupovine ostavim svoje podatke a neko izhakerise taj sajt i njihovu bazu podataka sa podacima o mojoj kreditnoj kartici i dignu mi lovu ... ko snosi "troskove" ? Mislim ko ovde gubi pare? Hajde . ovo je jedan od krupnijih problema, znas li ti kako to funkcionise ili treba da funkcionise ...

A sto se tice ovog spiska gore:

Svaka zamlja zabranjuje iznosenje novca preko granice, da te uhvate Italijani sa akt tasmom punom evra odmah bi te spakovali u prdekanu jer znaci da radis nesto nelegalno. Svaka bankarska transakcija veca od 10 000 evra se posebno kontrolise.

U Italiji ti moras da imas rezidencu da bi otvorio racun u banci tj da zivios ovde i placas porez, ta prica je za malu decu kako nasa drzava ZABRANJUJE nesto sto su druge drzave odavno onemogucile da se vrsi na njihovoj teritoriji

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

PayPal zivi od procenta koji dobija od prodavaca preko interneta , znaci da mora biti regulisano u okviru drzave kako se to posle "obracunava" ili "odbija" a takodje mora postojati i garancija da ce taj neko platiti Paypalu ono sto mu sleduje. A cela prica oko PayPala i njegovog poslovanja je zbog sigurnosti internet kupaca. Tako da oni umesto da placaju kreditnim karticama kako bi trebalo, uvode posrednika PayPal kao garanta da nece biti pokradeni, a taj posrednik radi za procenat. A placanje kreditnim karticama je najsigurnije i trebalo bi biti i drzava bi trebala da garantuje kupcima sigurnost.Ali ne srbija vec ona drzava na cijoj teritoriji je ragistrovan domen ili serever ili iz koje drzave je eventualni syber kriminalac.

Подели на овим сајтовима

Ali Italija ima PayPal. Niue (?) ima PayPal. Kiribati (?) ima PayPal. Švedska koja ima najjači socijalni sistem na svetu ima PayPal. Rusija ima PayPal. Kina ima PayPal!!! Mislim da se ne mora biti ekonomski stručnjak da bi se videlo da ovde ne prolazi argument zaštite domaće privrede..

Ima PayPal ali payPal It a ne US. Firma registrovana u italiji. Koja postuje italijanske zakone i placa porez italijanskoj drzavi.

I u Italiji je od 2005 godine.

Подели на овим сајтовима

I meni PayPal nije uopste potreban, imao sam lom muke da bih napravio account na PayPalu pre nekoliko meseci. To gde mogu sa kreditnom karticom da platim ja platim a tamo gde ne mogu vec mi treba paypal ...dovidjenja bato, potpisi sta trebas da potpises da mi garantujes bezbednost podataka ako se vec bavis internet trgovinom ili se ne bavi onim za sta nisi kadar.

Подели на овим сајтовима

Koliko vidim, US važi za većinu država. Samo mali broj država ima "svoje" PayPal-preduzeće..

https://www.paypal.com/worldwide/

Sa obzirom da ni ja ne volim PayPal niti bilo kakvo elektronsko plaćenje, nek ljudi sami odluče da li žele da posluju tim ili ne. Ta sloboda mora da se ima.

Ozbiljne drzave su to resile tako da nema uvaljivanja PayPala kao sto pokusavaju kod nas a i Srbija je ozbiljna drzava a ne Bocvana. Neka baje lepo registruju firmu u Srbiji, zaposle ljude i nauce krivicni zakon Srbije pa neka rade posao. Jok, misle Srbi su ovce pa mogu kako hoce .... malo morgen sto bi rekao nas nekadasnji opresident ...

Подели на овим сајтовима

Шта ли ти, Билбијо, млатиш? Пејпел постоји у скоро свим земљама. Нека нам ови смрдљиви паразити сјашу већ једном, те да и Пејпел и Епл и Гугл продавнице и све остало што се у свету подразумева, а код нас је научна фантастика може нормално да послује. А онда ћемо ми сами да одлучимо да ли нам је безбедно да послујемо с њима, колико нам узимају, колико нам нуде и да ли нам се све то исплати. Стварно нам не требају Млађо и Јоргованка да нас чувају од нас самих.

Подели на овим сајтовима

Банке за девизни промет (мислим на уплате из иностранства) углавном не узимају никакав рекет, тако да не знам о чему се овде говори?

Осим у случају неких великих износа, то већ не знам. Ствар је у држави и наплати пореза, бар ја мислим.

Govorimo o placanjima ka inostranstvu, ne o primanjima iz inostranstva. Mozes da primis novac iz inostranstva i tu ne placas reket bankama jer ga placas direktno drzavi tj. duzan si da ga prijavis Poreskoj upravi i platis porez zavisno od vrste prihoda (da li je poklon, dohadok, zarada i sl.)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Kada hocu da posaljem pare u srbiju ne mogu to uraditi direktno vec preko neke od banaka ovde koje imaju nekakav dogovor sa nasim bankama. 15 evra je fiksni iznos koji se placa za svaki transfer novca u Srbiju kada to radim preko banke. bez obzira, bilo 10 evra ili 10 000 evra.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...