Ignjatije Написано Октобар 30, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2012 Nemam ni nalog na tom forumu. Shteta. Gubis mogucnost da osetis pedjansku blagodat koju je doziveo Vasilije tj. @Muramasa A tvoje licno iskustvo je samo tvoje. Ma da je samo moje bilo bilo bi dobro, nego ogromne vecine koja se susrela sa njima. Ne znam sto ti je deda mraz toliko zanimljiv da mu povecavas font? Kako nije zanimljiv kad je deo naseg najbezazlenijeg perioda zivota.... iako ne postoji..... mada ko ga zna http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Vidim da mnogi od vas misle da ateisti moraju da veruju u evoluciju, veliki prasak, 'nauku' itd. Ovo nije tacno. Jedino sto je zajednicko za svakog ateistu svuda je da ne veruje u boga/bogove. Ostalo je totalno individualna stvar. Dakle, ateizam je jedna recenica:"Ja ne verujem u boga". Nema idola, nema nikakve dogme, nema nicega vise. A што ти то објашњаваш људима са овог форума, пошто се људи са овог форума углавном слажу са тиме. Бар "многи" Posto se mnogi nece sloziti sa ovim, zelim da kazem da ne bi trebalo uopste da postuju ovde ako nece svoje tvrdnje podstaci nekim argumentima. Post bez smislenih argumenata ne zasluzuje odgovor. argumenti за атеизам су подједнако јаки као аргументи за теизам. Никакви су. Сваки атеизам до сада који се заснива, налази се у критици теизма, а не неким стварним аргументима да је атеизам тачна позиција. Слично као и креационизам. Сви аргументи креационизма налазе се у томе да еволуција није тачна позиција. Пример за атеизам је аргумент проблма зла. Постоји зло у свету и постоји добро у свету. Ако је бог добар он не би дозволио зло, ако је бог зао он не би дозволио добро. Али опет не видим ту претпоставку ако је бог добар не би дозволио зло? Што не би дозволио зло? Можда има нешто много добро да се добије од тог зла? Например духовни напредак. Онда би дозволио. Можда је циљ нека ултимативна срећа која само кроз један однос са злом може да постигнемо. Да не улазим у низ могућих одговора зашто би добри Бог дозволио зло у свету. Сад руге стране концепт злог бога постоји да би рекли аха али све то можеш да примениш на злог бога! Могу, и управо то што могу ми говори да је ово аргумент без одговора. Никако не показује да Бог не постоји "аргументовано". PRIMER: To sto je neko naprimer gay, verovatno znaci da podrzava gay brakove ali to ne rade svi gay-evi, imate i oni koji su protiv toga. Ovo sam dao kao primer za one koji misle da to sto clanovi neke grupe vecinski imaju neki stav znaci da to definise tu grupu. Kada kazemo da je neko gay to ne znaci da je ta osoba za gay brak zar ne? Mislimo samo da je privlaci drugi pol. Isti princip. Управо и не знам што си ти ту идеју применио на Хришћане, конкретно чланове овог форума да не знају да је атеизам не веровање у постојање Бога, одбацивање веровања, одбијање веровања. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 15, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 15, 2012 Ignjatije zar nisi misljenja da se svi radjaju kao ateisti? Kako se neko moze roditi kao hriscanin? Tesko mi je onda opravdati zemlje u kojima se 99% stanovnistva radja kao mislimani. Mislim da je vecina naucila religiju od roditelja, a da je rodjena kao ateista. Tesko je reci da je beba bilo sta osim ateista, jer kako mozes da verujes u nekog boga kad ni ne znas za taj koncept Е о овоме бих нешто хтео да кажем. Сви се рађају и као неразмну. Па јел то значи да је неразумевање исправно? Сви се рађају и као неспособни. Јел то значи да је неспособност ок? Људи се не рађају као атеисти, људи се рађају без става. Али ја мислим да се сваком у глави и без утицаја јави идеја о супернатуралном, надприродном. Из простог разлога што не постоји ниједна култура са одсуством идеје супернатуралног и надприродног као доминирајуће. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука