Јанко Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Ја сам срео много крштених који никад не иду на Литургију, причесте се никад-или 1. годишње са аргументом "ваља се" (или кад их скопа нека велика мука па не знају куд даље), а и тад дођу кад се Литургија заврши. Ти исти у слободно време скидају све са небеса. Такви су најувредљивији. Само нисам сигуран у коју категорију да их сврстам: у верујуће тешко, мада их атеисти управо таквим виде (и то, због бројности истих, доживљавају их као репрезентативне узорке ). Да ли их сврстати у сујеверне, притајене (катакомбне :291291291: ) атеисте или неке треће нисам ни дан-данас начисто... А сваки човек је увредљив на нешто што му је "свето". Срео сам људе који имају тако поган језик и изговарају неке ствари које пас с маслом не би појео, али никад не псују мајку И НЕДАЈУ ДА ИМ МАЈКУ НЕКО ПСУЈЕ! (опростите на викању, имитирам их, зато је и недају састављено. Такви ће `ладно да убију човека ако им мајку помене, а да верују и даље да су прави верници ) Неким атеистима вређај здрав разум и скакаће по тастатури. А ја се вређам ако ми вага каже да имам преко 93 И сматрам да се овде на форуму окупило православно друштванце где има и увредљивих и смирених, и осећајних и оних других...Права репрезентативна група. Па ако ти, црна-банано сматраш да је већина овде увредљивија више него већина на АС, нек` ти буде. Ја немам такав дојам. 4869 Ignjatije and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Ја сам срео много крштених који никад не иду на Литургију, причесте се никад-или 1. годишње са аргументом "ваља се" (или кад их скопа нека велика мука па не знају куд даље), а и тад дођу кад се Литургија заврши. Ти исти у слободно време скидају све са небеса. Такви су најувредљивији. Само нисам сигуран у коју категорију да их сврстам: у верујуће тешко, мада их атеисти управо таквим виде (и то, због бројности истих, доживљавају их као репрезентативне узорке ). Да ли их сврстати у сујеверне, притајене (катакомбне :291291291: ) атеисте или неке треће нисам ни дан-данас начисто... А сваки човек је увредљив на нешто што му је "свето". Срео сам људе који имају тако поган језик и изговарају неке ствари које пас с маслом не би појео, али никад не псују мајку И НЕДАЈУ ДА ИМ МАЈКУ НЕКО ПСУЈЕ! (опростите на викању, имитирам их, зато је и недају састављено. Такви ће `ладно да убију човека ако им мајку помене, а да верују и даље да су прави верници ) Неким атеистима вређај здрав разум и скакаће по тастатури. Da li je musliman koji veruje u Alaha a retko se moli i ne posecuje dzamiju vernik? Po meni jeste, posto je po meni vernik siroka kategorija ljudi koji veruju u bilo kog boga. A za ovo sto si rekao za 'sveto' likefaceeeeeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Ne moras. Nigde u definiciji ateizma se ne spominje verovanje u veliki prasak. Mozes da mislis da je vasiona uvek postojala. Mozes da verujes u mnogo stvari. Jedino u cega ne verujes ako si ateista je bog. Ostalo je totalno individualno. Dosta je problematicno na forumu sto vecina ne zna sta znaci ateista, pa spajaju pojmove bezveze. Znam ja odlično definiciju ateizma, "borim" se sa njima dugo vremena. Ta definicija je nepotpuna. Isto kao kada bih ja rekao da sam teista i da je nama vernicima zajedničko samo to što verujemo u Boga/bogove, a sve ostalo je stvar pojedinca. E, pa neće biti tako, pogotovu u današnje vreme. Ateista MORA da veruje da je materija večna i nestvorena, kao i da je život nastao putem abiogeneze ( od mrtve materije ), inače ne bi mogao da bude ateista. A za ateiste koji pripadaju ateističkim udruženjima ima toliko toga zajedničkog osim neverovanja u Boga/bogove da se može knjiga napisati. Nego nije to tema. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Da li je musliman koji veruje u Alaha a retko se moli i ne posecuje dzamiju vernik? Po meni jeste, posto je po meni vernik siroka kategorija ljudi koji veruju u bilo kog boga. A za ovo sto si rekao za 'sveto' likefaceeeeeeee То мораш питати босанца Као што не можеш у исти кош стрпати атеисту и антитеисту (а то многи "верујући" раде), тако не можеш "називног" верника (који од вере зна само да себе сматра верујућим, а не зна ни Оче наш) у исти кош са литургијски активним причасником Тајни Христових. "Вера без дела је мртва". Драшко, Ћириличар and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Pa, u nedostatku bolje reci mogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Ето ја знам типове који би те поломили од батина ако их погрешно погледаш, а нису верници. Најбоље да психоанализираш прво њих па кад утврдиш зашто су тако осетљиви и како да их лечиш, примени после на нас. Мислим да би тако било најбоље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 ја се лако увредим , ал не видим везу са тиме што сам верник немам људе око себе који су атеисти а прозивају ме по верској основи или нешто ту коментаришу баш фине атеисте познајем, али ово питање је провокативно ја имам већи проблем са собом и својом сујетом и потребама неких људи да прокоментаришу моју килажу или ту исту сујету на неки начин који ми се не допада ( и заитса мислим да је неадекватан), него што имам са атеистима напротив учим да волим себе и да се добро осећам у својој кожи иако некога то можда "жуља" чудни су људски односи, боље да идемо сви својим путем, онакви какви смо .mislise. извињавам се ухватио ме ток мисли и актуелних осећања Ignjatije, RYLAH and Јанко је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Pa uvredim se jer mi vrijedja Boga nekog u koga vjerujem!!!A on,nemos ga naljutit i iznervirat kad niusta nevjeruje!!!A jos voli da provocira Samo se nemoj mnogo nerviraš, pretvorićeš nekog u kamen Јанко, Драшко, Милан Меденица :) and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Znam ja odlično definiciju ateizma, "borim" se sa njima dugo vremena. Ta definicija je nepotpuna. Isto kao kada bih ja rekao da sam teista i da je nama vernicima zajedničko samo to što verujemo u Boga/bogove, a sve ostalo je stvar pojedinca. E, pa neće biti tako, pogotovu u današnje vreme. Ateista MORA da veruje da je materija večna i nestvorena, kao i da je život nastao putem abiogeneze ( od mrtve materije ), inače ne bi mogao da bude ateista. Pogresno postavljas stvari. Koristic rec "verovanje" u oba slucaja a to nije tacno. Ako ateista ne veruje da je bog stvorio onu stenu onda on zna da je tu stenu stovrilo slaganje sedimenata ili vulkanska erupcija... nikakvo verovanje u ovom slucaju ne treba pripisivati ateistima. Ateisti ne VERUJU da gravitacija drzi planete na okupu, ateisti to znaju. A za ateiste koji pripadaju ateističkim udruženjima ima toliko toga zajedničkog osim neverovanja u Boga/bogove da se može knjiga napisati. Nego nije to tema. Totalno tacno! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Znam ja odlično definiciju ateizma, "borim" se sa njima dugo vremena. Ta definicija je nepotpuna. Isto kao kada bih ja rekao da sam teista i da je nama vernicima zajedničko samo to što verujemo u Boga/bogove, a sve ostalo je stvar pojedinca. E, pa neće biti tako, pogotovu u današnje vreme. Ateista MORA da veruje da je materija večna i nestvorena, kao i da je život nastao putem abiogeneze ( od mrtve materije ), inače ne bi mogao da bude ateista. Posao si sa pogresnom pretpostavkom, Jedino sto je zajednicko za svakog teistu je da veruje u boga. Tako da ni zakljucak nije tacan, ateista ne mora da veruje ni u sta. Jedino sto ga definise kao ateistu je to sto ne veruje u boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Posao si sa pogresnom pretpostavkom, Jedino sto je zajednicko za svakog teistu je da veruje u boga. Tako da ni zakljucak nije tacan, ateista ne mora da veruje ni u sta. Jedino sto ga definise kao ateistu je to sto ne veruje u boga. пааа, из атеистичке перспектике тачније би било да се напише да верник верује у идола, јер овако практично и није тачно јер има и фетиша, апстрактних веровања, многобоштва и монобоштва. но добро, да не терамо мак на конац клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 kao prvo, voleo bih da znam koju definiciju idola koristis. kao drugo, verovanje u bilo sta drugo osim u boga nije verovanje u boga, tako da se ta izjava ne kosi sa tvrdnjom da ateisti ne veruju u boga, a da je ostalo individualna stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Posao si sa pogresnom pretpostavkom, Jedino sto je zajednicko za svakog teistu je da veruje u boga. Tako da ni zakljucak nije tacan, ateista ne mora da veruje ni u sta. Jedino sto ga definise kao ateistu je to sto ne veruje u boga. Vernik ili ateista pripada odredjenoj "kategoriji". Ne zaustavlja se samo na veri/neveri. Ako je vernik, onda je najčešće hrišćanin, musliman, jevrejin, hindus.... ; ako je ateista on veruje u večnost materije, abiogenezu i evoluciju, najčešće veruju u Veliki prasak i sekularisti su, liberalno ili komunistički nastrojeni, neki su antiteisti.... Ako ništa drugo ateista mora da veruje da je materija večna i nestvorena, što opet prelzi granicu tvoje definicije ateizma. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 kao prvo, voleo bih da znam koju definiciju idola koristis. kao drugo, verovanje u bilo sta drugo osim u boga nije verovanje u boga, tako da se ta izjava ne kosi sa tvrdnjom da ateisti ne veruju u boga, a da je ostalo individualna stvar. нисам ни помињао атеисте, а из атеистичког погледа на свет - где нема бога, све су идоли оно у шта верују верници на страну то што верници верују у ново или оно, зар не? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
stevan021 Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 necu dalje odgovarati na odgovore bez smislenih argumenata Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука