Jump to content

Fratar prodao crkveno imanje i pobegao

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Kuda ovaj svijet ide kad se jednom plemiću ne vjeruje na rječ... :unsure:

Није ти слика од повјерења... .mislise. :nene:

Господе, буди милостив мени грешној.

Подели на овим сајтовима

Толико имају да је београдска богословија упутила апел бившим ученицима да помогну колико је у њиховој моћи да би школа могла да настави неометано своју мисију.

Мени грешком стигао апел са насловом Ваше Преосвештенство .hvala.

Подели на овим сајтовима

mdvjgmw39vp.jpg

Javio se odbjegli svećenik: Tvrdi da će se očitovati o milijun eura

Nisam ni u kakvu bijegu i ne vučem sa sobom milijun eura. A nisam ni na nekakvoj jahti. U Hrvatskoj sam i uskoro ću javnosti predočiti pozadinu cijelog slučaja, ispričao je to u telefonskom razgovoru za Jutarnji list trenutno najtraženiji hrvatski svećenik, fra Šime Nimac. Taj donedavni župnik župe Bast-Baška Voda, koji je u rekordnom vremenu zasjeo na vrh medijske ljestvice pozornosti u Hrvatskoj zbog navodnih milijun eura koje je podigao sa župnog računa i pobjegao s djevojkom, nazvao je u redakciju Jutarnjeg u subotu navečer

Dodaju da je riječ o svećeniku pa zbog toga nitko nije vidio problem u tome da se diže novac jer se u Crkvi sve bazira na povjerenju. 'Svi su mislili da gradi crkvu. Tko bi pomislio da će zbrisati? I u našim krugovima se spominje da je nestao s nekom ženskom osobom. Nikome se nije javio i ne znamo gdje se nalazi. Razrješenje iz službe nije zatražio', kažu izvori iz Crkve.

http://www.tportal.h...ml#.UHu7tpFKviR

Подели на овим сајтовима

A sto nema? (sic!)

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Kuda ovaj svijet ide kad se jednom plemiću ne vjeruje na rječ... :unsure:

Sire, ne shvataj to lično. Tvoje pisanje inače veoma poštujem, ali je ovo prilično komplikovana i osetljiva stvar. U trenutku kada se suočavamo kao društvo sa velikim teškoćama (mada smo mi stalno u nekim teškoćama), ispada da su službenici crkve u fazonu:"Cijena? Prava sitnica..."

Dakle, nije stvar samo u losem publicitetu, nego je mnogo dublje.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Crkva potvrdila: Nimac nam je uzeo gotovo 10 milijuna kuna

Fra Šime Nimac u tri je navrata podigao novac od prodaje nekretnina s računa župe

Foto: Makarska-danas.com

• >> Krivi rođaka: Svećenik Šime Nimac oteo je i moje zemljište
    Poslovno-stambeni kompleks s parkovima i dječjim igralištem. www.crnomereccentar.hr
    >> Bitka za čast svećenika: Naš fra Nimac nije lopov!
    Kako objašnjavaju u Provincijalatu i Ordinarijatu, župa je, zastupana po bivšem župniku fra Šimi Nimcu, u travnju sa Sunčanim bastom d.o.o. sklopila ugovor prema kojemu župa trgovačkom društvu prodaje nekretnine za 1,310.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Tvrtka je novac istog mjeseca uplatila na račun župe, a Nimac je, objašnjava se u priopćenju, s računa župe u dva navrata u svibnju i jednom u srpnju podigao ukupno 9,817.656,92 kuna "bez valjanog i uobičajenog obrazloženja svrhe podignutih i eventualno utrošenih sredstava".
    "Predmetne nekretnine prodane su bez izričite pisane suglasnosti nadležne crkvene vlasti pa je Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja – župa Uznesenja Blažene Djevice Marije (kao pravna osoba Katoličke crkve) putem odvjetnika podnijela tužbu radi utvrđenja ništetnim i poništenja kupoprodajnog ugovora uz prijedlog zabilježbe spora na predmetnim nekretninama", kaže se u priopćenju.
    Dodaje se kako je u tijeku i razmatranje pokretanja postupka isključenja Šime Nimca iz franjevačke zajednice.
    "Ujedno izražavamo iskreno žaljenje zbog opravdanog zgražanja javnosti prouzročenog nezasitnim egoizmom pojedinca, kojemu je provincija u dobroj vjeri ukazala povjerenje te molimo cjelokupnu hrvatsku javnost za iskrenu ispriku uime svih franjevaca Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja", zaključuje se u priopćenju.
    http://www.vecernji....a-clanak-464684

Подели на овим сајтовима

Fra Šime: Nisam lupež, nemam jahtu ni curu

Fra Šimu Nimca, ovih dana najtraženijeg fratra u državi, privoljeli smo na razgovor nakon cjelodnevnog “ganjanja” najprije u Zadru, a onda i Splitu, gdje je bio na “obavijesnom” razgovoru u Ordinarijatu Nadbiskupije splitsko-makarske.

Fra Šime, što se dogodilo u Baškoj Vodi?

- Ništa za što ne bi znao puk Baške Vode i Pastoralno vijeće, nikakvih nelegalnih postupaka nema, sve dozvole za širenje crkve su legalno dobivene.

A za prodaju zemlje? Je li istina da je novac na vašem računu?

- Novac nije na mom računu, niti ga ja koristim!

Ali priča se da zadnjih mjeseci trošite kao pijani bogataš, da ste kupili jahtu, zemlju gdje sadite masline, skupocjeni automobil, stanove u Biogradu?

- Laž do laži, znam osobe koje sve to šire, to je šačica jadnika porijeklom iz Baške Vode kojima je cilj da me oblate.

Ajmo onda redom...

- Stan u Biogradu je očeva ostavština, zemljište s maslinama je uzeto prije četiri godine u koncesiju od Hrvatskih šuma, automobil vozim već četiri godine, svi su ga vidjeli od Promine do Baške Vode. Kad se sve završi, poduzet ću pravne korake protiv onih koji šire nebuloze i neistine o meni, kako bi me osramotili i nanijeli mi štetu.

A desetometarska jahta ‘Sretnog li mene’?

- Ma koji brod!? Provjerite je li na meni, nema tu tajne, vidjet ćete da nisam vlasnik. Istina je da sam druželjubiv, da sa svojim prijateljima idem na izlete, pa tako i brodom.

Kažu da vas je fatalna žena uputila u sve ovo?

- Nema nikakve žene, sve su to gluposti. Pitajte ljude u Baškoj Vodi, mislite li da bi skupili 800 potpisa podrške da sumnjaju u moje ponašanje i poštenje...

Hoćete li ostati fratar?

- Nisam izbačen iz Reda, niti se tim pitanjem treba baviti javnost. Imam uvjete kao i svi ostali fratri.

DAMIR ŠARAC

Подели на овим сајтовима

• Гости

Zagreb: Uhapšen sveštenik osumnjičen za proneveru

Veličina slova

17.10.2012

U Zagrebu je u sredu uveče uhapšen katolički sveštenik, fra Šime Nimac kojeg crkva optužuje da je bespravno prodao crkveno zemljište i pobegao sa 1,3 miliona evra, potvrdila je hrvatska policija, javlja dopisnica Bete.

Posle hapšenja 34-godišnji fra Nimac odvezen je u Split, gde će biti ispitan o proneveri za koju ga optužuje Katolička crkva u Hrvatskoj. Druge detalje hapšenja policija nije saopštila.

Katolička crkva u Hrvatskoj u utorak je saopštila da je fratar bespravno prodao oko 40.000 kvadrata crkvenog zemljišta u blizini Baške Vode za 1,3 miliona evra koje je podigao sa računa župe.

Provincijalat Franjevačke provincije i Ordinarijat Splitsko-makarske nadbiskupije su naveli da je župa podnela tužbu kako bi osporila kuproprodaju župnog zemljišta za koju fra Nimac nije imao pisanu suglasnost i da se razmatra njegovo isključenje iz franjevačke zajednice.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...