Jump to content

Fratar prodao crkveno imanje i pobegao

Оцени ову тему

Дејан

Препоручена порука

Piše da je iz tri puta podigao pare,ali obzirom da je svećenik biće da su navikli da svećenici podižu tolike pare :D

Sigurno nisu navikli da svećenici podižu tolike pare,samo uvjek ima iznimki....

Jer neki ne mogu puno manju sumu podici..,bez priloga.. zasto uzima taj novac...i tu sigurno nisu cista posla..( da uzme novac u gotovom?)

Netko mu je pomogao u tome..?

Подели на овим сајтовима

Nadbiskupija: Kupac se neće moći knjižiti!

Generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije don Ivan Čubelić tvrdi da je slučaj u nadležnosti franjevačkog provincijalata kojem je župa u Baškoj Vodi povjerena na upravljanje.

"Ja te ugovore nisam vidio, no treba znati da sve i ako je teren prodan, kupac se neće moći uknjižiti budući da je prodavatelj osoba koja nije ovlaštena za zastupanje. Propisano je, naime, da se ništa ne može otuđivati što prelazi vrijednost 25 tisuća kuna, a što spada u takozvano redovito upravljanje", kaže don Čubelić.

Svi sve znali, a sada peru ruke?

Fra Nimac izgubio je župu ovo ljeto, a afera se otkrila nakon što je došlo do promjene na čelu provincijalata. "Ma svi su sve znali. Suglasnost za prodaju dali su i župno i pastoralno vijeće, a sa svime je navodno bio upoznat i stari provincijal. Sada, kada je pobijedila druga opcija, sada svi peru ruke", kažu nam mještani Baške Vode upućeni u problem.

Kako bilo, Državno odvjetništvo će podrobno ispitati slučaj, a možda ih preduhitri i crkva koja je najavila da će poduzeti adekvatne pravne korake protiv fra Nimca u vidu kaznene prijave ili optužnice.

Prodani teren nije u građevinskoj zoni

Mnoge je na makarskoj rivijeri, inače, iznenadilo da kler posjeduje tako veliki i atraktivni teren tik uz more. Kupac mora da ima ambiciozne planove, no čini se da nije ispitao u kojoj mu se zoni zemljište nalazi. Ili možda ima informaciju više.

"Ta parcela nije građevinska. Plan smo tek donijeli i kako stoje stvari ta zona se sigurno neće prenamijeniti idućih 10 godina", kazao nam je načelnik Baške Vode Joško Roščić.

http://cro.time.mk/read/91bf87764e/6a6972890d/index.html

Подели на овим сајтовима

Koји лик, чуди ме како никоме у банци није било чудно како одједном диже толики новац и није ваљда однео у готовини ?!

Nije to ništa čudno, kod nas je to normalka, moje pokojne bake župnik je još za komouša uvijek u banku hodao s koferom. Kad bi on dođi u banku odmah se svi saletjeli oko njega, ja radio tada u banci, zvali uvijek Antu trezoristu da mu prebroji i primi te njegove soliterčiće a njemu skuhali kafu da se čovjek malo odmori i okrijepi dok to bude gotovo. A i ovaj moj češki župnik, ustvari dekan isto u banku hoda s koferčetom.

Подели на овим сајтовима

hodaju vala i naši, reče mi kum moj, njegova bivša cura radi u jednoj banci u Beogradu pa mu pričala, kaže ona, dođe lik iz patrijaršije sa milion evra da gi okroči na godinu dana.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Ма проверена информација сигурно: зна човек, који зна човека, који зна човека чија девојка је то чула од неке цуре које је то (или нешто томе налик или нешто тако слично) и видела.

1328101861thumbs-up-copy.png

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

hodaju vala i naši, reče mi kum moj, njegova bivša cura radi u jednoj banci u Beogradu pa mu pričala, kaže ona, dođe lik iz patrijaršije sa milion evra da gi okroči na godinu dana.

Каква Патријаршија, немају пара да исплате за богословије, деци за храну и професорима плате, а камо ли да орочавају толике цифре

Ma pomiješala ona to sigurno, šta zna ženska, mi nemamo Patrijaršiju, to jvaljda bio neko od naših, iz nadbiskupije tamo bio s koferčetom. Imamo i mi sveštenike s bradom, ako je brada ne mora odmah biti i Patrijaršija!

Подели на овим сајтовима

reče mi kum moj, njegova bivša cura radi u jednoj banci u Beogradu pa mu pričala

Теби ово звучи озбиљно и веродостојно?

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"

Подели на овим сајтовима

pa da pričala je i meni, uostalom možeš verovati u šta hoćeš, ali prošle godine je službenik patrijaršije doneo milion evra u tu banku i zašto bi to bilo čudno? službenici te iste patrijaršije su i za vreme najveće krize i inflacije u vreme Miloševića oročavali pare, a takođe u to vreme nisu imali za plate bogoslovijama itd...

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

pa dapričala je i meni, uostalom možeš verovati u šta hoćeš, ali prošle godine je službenik patrijaršije doneo milion evra u tu banku i zašto bi to bilo čudno? službenici te iste patrijaršije su i za vreme najveće krize i inflacije u vreme Miloševića oročavali pare, a takođe u to vreme nisu imali za plate bogoslovijama itd...

soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Прочитао сам и први пут. И немам коментар. Док не видим - не верујем, толико могу да кажем.

Те стога још једном:

1328101861thumbs-up-copy.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...