Avocado Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 Добро. Хвала. Немам више питања. E a skroz ima taj kreacionistički fazon... da postavlja pitanja ne iz želje da nešto sazna, već da kroz ta pitanja nešto tvrdi... i naravno... Grizzly Adams and Andre Williams је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 dosta je bilo pitanja..već je ponoć...uglavnom...Jelena Vajt mi je to rekla...to je takodje neko predanje... Ниси ми, Знатижељац, одговорио на ово веома важно питање: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 šta znači ovo? nisam razumeo? E a skroz ima taj kreacionistički fazon... da postavlja pitanja ne iz želje da nešto sazna, već da kroz ta pitanja nešto tvrdi... i naravno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 E a skroz ima taj kreacionistički fazon... da postavlja pitanja ne iz želje da nešto sazna, već da kroz ta pitanja nešto tvrdi... То је оно што зовемо "секташки дух". Ту разум и логика више никакве везе немају... Веома тужно стање које се тешко поправља. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 a jeste li vi, koji ste ovde na forumu, za ili protiv TE? baš me zanima..mada može i to u posebnu temu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 dosta je bilo pitanja..već je ponoć...uglavnom...Jelena Vajt mi je to rekla...to je takodje neko predanje... Бежиш од одговора, наравно. Јер, одговор руши твоју концепцију Sola Scriptura као кулу од карата. Јелена Вајт? Значи, ипак си адвентиста. Јелена Вајт није сведок настанка апостолских текстова, тако да ти она то није могла рећи. Нови Завет, овакав какав је, одабир списа који ће ући у Нови Завет, извршила је ЦРКВА у четвртом веку (пази! функционисала је цела четири века скоро, без Новог Завета!). Дакле, можемо да знамо и да прихватамо да су текстови Новог Завета прави текстови а не неки лажни једино ако верујемо Цркви. Ауторитет Цркве стоји иза канона Новог Завета. Ништа и нико други нам не говори да су списи у Новом Завету баш ти, прави списи. Тако је то, мој Знатижељко. Па ти сад види колико твој приступ Библији има логике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 šta znači ovo? nisam razumeo? Znači da se foliraš sa postavljanjem pitanja kroz koja želiš da izneseš tvrdnje. Kao neko ko je u vašoj debati neutralan (jer ne verujem ni da je Isus Bog, ni da bilo ko bilo koga bezgrešno rodio), vidim da si na apsolutno svaku tezu koju si izneo dobio adekvatan odgovor i da si svaki od tih odgovora u potpunosti ignorisao... što je karakteristika kreacionista sa kojom se redovno srećem... inače sam u jednom trenutku hteo da napišem kako su te bez veze napali (srećom nisam)... ali s obzirom da se pretvaraš da vodiš ozbiljan razgovor a ni najmanje (suštinski) ne slušaš sagovornika (što je razlika između razgovora i monologa), u potpunosti razumem njihove frustracije... to je isto ono što mene često frustrira u "razgovorima" sa kreacionistima... Ignjatije, Andre Williams, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 a jeste li vi, koji ste ovde na forumu, za ili protiv TE? baš me zanima..mada može i to u posebnu temu Imaš čitav podforum koji se bavi time https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 a jeste li vi, koji ste ovde na forumu, za ili protiv TE? baš me zanima..mada može i to u posebnu temu Ја сам ЗА...свим срцем, свим бићем својим. sHa_sarcasticlol Просто, обожавам науку. Томе ме учи и моја вера - да не хулим на науку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 htedoh reći rekla mi je u snu, javila mi se pre neko veče....i diktirala mi celu noć šta i kako treba.. Бежиш од одговора, наравно. Јер, одговор руши твоју концепцију Sola Scriptura као кулу од карата. Јелена Вајт? Значи, ипак си адвентиста. Јелена Вајт није сведок настанка апостолских текстова, тако да ти она то није могла рећи. Нови Завет, овакав какав је, одабир списа који ће ући у Нови Завет, извршила је ЦРКВА у четвртом веку (пази! функционисала је цела четири века скоро, без Новог Завета!). Дакле, можемо да знамо и да прихватамо да су текстови Новог Завета прави текстови а не неки лажни једино ако верујемо Цркви. Ауторитет Цркве стоји иза канона Новог Завета. Ништа и нико други нам не говори да су списи у Новом Завету баш ти, прави списи. Тако је то, мој Знатижељко. Па ти сад види колико твој приступ Библији има логике. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 11, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 pa, i ja volim da čitam ponešto od prirodnih nauka..ali ne upadam u iskušenje da verujem drugačije od izveštaja 1.knj. Mojsijeve. Mene moja vera uči da ne hulim na Boga Tvorca... Ја сам ЗА...свим срцем, свим бићем својим. sHa_sarcasticlol Просто, обожавам науку. Томе ме учи и моја вера - да не хулим на науку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 a jeste li vi, koji ste ovde na forumu, za ili protiv TE? baš me zanima..mada može i to u posebnu temu Nije to referendumsko pitanje (pitanje afiniteta) pa da se neko izjašnjava za ili protiv... ili TE dobro objašnjava prirodne procese kojima se bavi ili ne objašnjava... da li se nekom sviđa ili ne sviđa to objašnjenje je prilično irelevantno... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 Znači da se foliraš sa postavljanjem pitanja kroz koja želiš da izneseš tvrdnje. Kao neko ko je u vašoj debati neutralan (jer ne verujem ni da je Isus Bog, ni da bilo ko bilo koga bezgrešno rodio), vidim da si na apsolutno svaku tezu koju si izneo dobio adekvatan odgovor i da si svaki od tih odgovora u potpunosti ignorisao... što je karakteristika kreacionista sa kojom se redovno srećem... Прича се да је једном Капабланка играо са неким почетником и клинац крене са стандардним "шпанским отварањем", али после неколико потеза Капабланка одигра неки нестандардан потез. А клинац му каже - "ух, ја играм шпанску партију, а ви?". inače sam u jednom trenutku hteo da napišem kako su te bez veze napali (srećom nisam)... ali s obzirom da se pretvaraš da vodiš ozbiljan razgovor a ni najmanje (suštinski) ne slušaš sagovornika (što je razlika između razgovora i monologa), u potpunosti razumem njihove frustracije... to je isto ono što mene često frustrira u "razgovorima" sa kreacionistima... Ми се већ знамо од раније, одатле реакција. Мада је мудрије бити смирен и пустити да се ствари саме разјасне... Avocado је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 ............... Ми се већ знамо од раније, одатле реакција. Мада је мудрије бити смирен и пустити да се ствари саме разјасне... dada dada dada "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 stvarno, dejane, mislim da je ovo jedna vrsta netolerancije prema nepravoslavnima. zasto bi covek trebalo da ppise svoju biografiju ako nije pravoslavan... Iako bi ova tema trebala da bude postavljena na mnogo ozbilnjiji deo ovog foruma, na ''dogmatičko bogoslovlje'' na primer, pošto znam da će je moderatori odande skinuti, postavljam je ovde. evo zašto... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука