JESSY Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 све говори и оволико интересовање за тему... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Ja sam ranije nosio i brojanicu (crnu) oko ruke, i imao sam krst na lančiću oko vrata. Želeo sam i da dodam jednu tetovažu sa hrišćanskim motivom. Hteo sam da na taj način imam uvek Isusove reči i učenje pred sobom, i da ne zaboravljam često na svoje ponašanje. Odavno ne nosim ni brojanicu, ni krstić, a nisam ni tetovirao Isusa. Čini mi se (kontradikcija) da mi je baš bez tih artefakata misao na Njega i Njegovo učenje češća i delotvornija. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mcvija Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Да, то сам баш хтела да кажем тј. да питам... Чула сам ово у молитвама... А, чему служе малецне, баш за бебе, црвене и друге, разнобојне, бројанице које се продају и у црквеним продавницама? http://www.manastir-lepavina.htnet.hr/ourocima.html Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Sta je u stvari u osnovi verovanja da postoji ''zlo oko''? Mogu li ljudi svojim negativnim mislima da uopste uticu na stanje drugog coveka??? "... који тугујеш због људских зала , погледај на нас, и на слугу твога, и отерај од њега главобољу, и завист, и тегобу, и ватру, и ослободи га од ужаса, и избави од огња и од злог дана и часа, и од злих очију људских, и од злодуха подневног, и од сваке болести и немоћи ..." Требник , молитве врачевске , молитва друга. Ово горе је дакле из требника и не негира се постојање злих или како народ каже урокљивих очију, јер да се негира не би написана била у требнику молитва за свештенике који се моле управо против зла које отуда долази. Међутим о уроцима пак на другом месту требник говори овако: "... можда заклетвом би везан, или одушевљењем понесен, те зажеле да учини неко зло, или да стави у дому свом или у тору свом нешто против урока, или против нагрнулих на њега напасти, или против зависти, или против прождрљивости и опијања, или против дана и дрхтавице, или против главобоље, или против душевних мука, па ви болести дођосте да нашкодите слузи Божијем...вратите се у пусте горе свака на своје место..." Требник , молитве врачевске , молитва пета. У псалмима сад не могу да се сетим такође се помињу урокљиве ( зле) очи . Значи , ако ћемо по писму и предању ово постоји. Међутим као што молитва 5. врачевска показује , "стављати" "нешто против урока" такође изазива зло и несрећу човеку који то чини, дакле и онај који се уроцима брани од урока узрокује урок. Смешно. Реч урок од речи урећи некога , или проклети га. Дакле ко чини магију да би се од магије заштитио сличан је ономе који се дрогира да се не би алкохолисао. У молитви 5. врачевској свештеник се моли за онога човека који је магијом покушао да се одбрани од магије па управо тиме "навукао зло" на себе и своје ближње. И на крају свештеник говори "болестима" да се врате у пусте горе одакле су и дошле... Упутство за употребу: - Најбољи и проверено 100% најучинковитији лек који сасвим сигурно спречава дејство урокљивих очију је Свето Причешће . Довољно је да крштена беба само лизне кашикицу са Светим Причешћем , тако једном недељно на литургији , а маме са бебама могу доћи и 15 минута пред само причешће , то је дакле после 45 минута од почетка литургије , јер бебе су мале и не треба их њакати без потребе. Пожељно је значи док је беба мала редовно долазити на литургију а по могућности и мама да се причешћује. Контраидикације: - Нема их. Пре него што почнете да узимате овај лек, посаветујте се са својим парохијским свештеником или неким богословом. Maja Little Owl, Ленка*, horatio and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 http://www.manastir-...r/ourocima.html Хвала, ово ми је и било потпуно јасно. Али одговор на питање нисам добила .smesko. . Дакле, чему служе минијатурне бројанице, намењене баш бебама (а продају се у црквеним продавницама)? Да ли беба може да се моли помоћу њих тј. да је користи онако како се иначе користи... Не верујем У том случају оне онда имају исту ''функцију'' као црвени кончић или обична наруквица... Исправите ме ако грешим... Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Хвала, ово ми је и било потпуно јасно. Али одговор на питање нисам добила .smesko. . Дакле, чему служе минијатурне бројанице, намењене баш бебама (а продају се у црквеним продавницама)? Да ли беба може да се моли помоћу њих тј. да је користи онако како се иначе користи... Не верујем У том случају оне онда имају исту ''функцију'' као црвени кончић или обична наруквица... Исправите ме ако грешим... Те мале црвене бројанице које се продају по свим црквама СПЦ служе за попуњавање црквеног буџета , јер су најтраженије и најпродаваније. Да ли сам био јасан ? Али могуће им је променити смисао , рецимо да то буде ознака за српску бебу, или православну бебу, или бебу која је крштена или тако нешто . Јадранка-Дервента and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Те мале црвене бројанице које се продају по свим црквама СПЦ служе за попуњавање црквеног буџета , јер су најтраженије и најпродаваније. Да ли сам био јасан ? Али могуће им је променити смисао , рецимо да то буде ознака за српску бебу, или православну бебу, или бебу која је крштена или тако нешто . klapklap Тачно, брате драги. Упакована у кутијицу (јер тако је отменије кошта нешто више од 500 дин. Баба је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 хехехехе 500.дин., па где то? немогуће... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 Дал' смем да кажем? Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 што да не, то није тајна ствар, чим се продаје онда је јавна Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mcvija Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 само пази, свака реклама се плаћа sHa_sarcasticlol Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 http://www.svetidjor...Продавница.html Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 9, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 можда је велика од 100 чворића 500.дин., немогуће да она малецка толико кошта сем ако је од неког специјалног матерјала та толико али и опет то ми невероватно делује. Обично велике толико коштају , оне обичне су између 100-200дин.а ове малецке су испод 100.д. Доста путујем и обилацим манастире цене су овакве- у том неком распону али да мала кошта толико- хехехе као у Лас Вегасу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Joca Mitrovic Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 valja se konac deci na ruku protiv uroki, u sabac u crkvu se prodaju hamajlije Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Октобар 9, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2012 joj majko mila..... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука