Devana Написано Август 30, 2013 Пријави Подели Написано Август 30, 2013 Pomaze Bog ! Evo i ja kao majka troje dece da kazem koju Prvom detetu sam stavljala koncic ne znajuci ni cemu sluzi, rekose da treba, ubrzo sam se raspitala i shvatila da je u pitanju paganski obicaj. Nemam nista protiv ni protiv toga ako je deo nekakve tradicije i obicaja naseg naroda, ali imam protiv toga ako se ljudi uzdaju i veruju u nekakvu moc crvenog konca. Drugo, u nasem narodu postoji puno praznoverja pogotovo kad su u pitanju trudnice, porodilje, bebe i mala deca, recimo, u okolini Sapca vlada obicaj i verovanje da se ispod bebinog krevetca obavezno stavi grancica drenovine da bi bilo zdravo, i beli luk koji stiti od vestica, potpuno smesno. Ono sto sam ja uradila sa svo troje dece jeste da cim su se deca rodila, dok sam jos bila u porodilistu, muz je otisao kod svestenika da ga obavesti o prinovi i da dete dobije ime po znamenju kao i osvestanu vodu koja se sipa kad se dete kupa, i to je nas hriscanski pravoslavni obicaj koji predstavlja zastitu od Boga do krstenja deteta. A ako vere u Boga nema, nista nam ne vredi. Ako sam sta pogresila, slobodno me posavetujte i ispravite, bicu vam zahvalna Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука