Jump to content

Slava Bogu, konačno među svojima!

Оцени ову тему

Јаков.

Препоручена порука

Najznačajniji državnik u novijoj istoriji Srbije, princ Pavle ponovo je među svojim narodom.

Trenutno je zaupokejena Liturgija u Sabornoj Crkvi, a građani u mimohodu prolaze i odaju poštu članovima prinčeve porodice.

Toliko sam srećan i mogu misliti kako je kneginji Jelisaveti...

U Sabornoj će biti do sutra oko 18h kada se prebacuje na Oplenac i večnu kuću svoje porodice.

Evo ekskluzivno snimka..

vlcsnap2012100418h15m53.jpg

Pačić, Toma, Aca, Kaća (nije sa ŽRU), Jela...

http://www.youtube.com/watch?v=DyVqbzgktT8

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Молитвени помен кнезу Павлу, кнегињи Олги и кнежевићу Николи у Саборној цркви у Београду

3. Октобар 2012 - 14:19

knez_pavle.jpgУ четвртак, 4. октобра 2012. године, после вечерњег богослужења у Саборној цркви у Београду, Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј служиће помен кнезу Павлу Карађорђевићу, књегињи Олги и кнежевићу Николи, уз саслужење свештеника и ђакона Архиепископије београдско-карловачке.

Сутрадан, света архијерејска Литургија биће служена у Саборној цркви, а после заамвоне молитве биће служен парастос. У поподневним сатима посмртни остаци ће бити пренети у цркву светог Ђорђа на Опленцу.

У суботу, 6. октобра 2012. године, у храму светог Георгија на Опленцу биће служена света Литургија, а затим ће посмртни остаци кнеза Павла Карађорђевића, кнегиње Олге и кнежевића Николе бити похрањени у крипти цркве на Опленцу.

Радио станица Архиепископије београдско-карловачке Слово љубве директно ће прености наведена богослужења. Радио Слово љубве се чује у већем делу Београда на фреквенцији 107,3 MHz, а путем интернета на адресиwww.slovoljubve.com.

Подели на овим сајтовима

јесте, служена је заупокојена литургија...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Заупокојена литургија је иста по форми као и обична, колико бар ја знам, тако да не вбидим како су могли да је служе у 7 увече?

Нема никаквог правила кад литургија може да се служи. Има неко опште правило, и то је засад у ујутро, нажалост потпуно непотребно за наше вријеме, док надлежни епископ може одредити да се због одређеног случаја служи у било које вријеме.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Углавном ујутро, ретко када поноћне. И само једном свештеник/владика може да служи у току дана. Мене занима да л је неко био, јер колико сам видео фотке нико није био у одеждама. Да л је ипак била литургија или је опет лапсус нашим новинара

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...